Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 567
  • 250
  •   3
Отговори
# 240
Мила, напълно съм съгласна, ако изпражненията не са нормални, а е диария в голямо количество...тогава никой памперс няма да помогне, наистина 😃 Обаче при нормално обилно изхождане, памперсите Премиум от Англия не пропускат. Малкият прави код горчица по два-три пъти на ден и е прекалено активен, не застава на едно място и не сме имали инциденти. С памперси на други марки е бил омазан 😁 Все пак не винаги на момента мога да го сменя и се е случвало да минат 10-15-20 минути, че и половин час по изключение.
Звездичке, съчувствам ти 😞❤️❤️❤️ Дано леко да избият.
Аз също подкрепям, че децата трябва да опитат всички плодове и зеленчуци, също и полезни мръвки 😁 За мен заешкото не е за ядене и не бих го дала на детето, лично мой избор 😃 За мен това е домашен любимец, а не храна 😁 Свинско също няма да давам, аз много рядко консумирам, а и не готвя със свинско от здравословна гледна точка. Хапваме си пилешко, понякога пуешко, телешко, агнешко, риба. Като стане по-голям може да опита някоя домашна луканка смес, но в близките години ще е без свинско 😁

Оле, аз даже не съм се сещала да го захранвам със заешко 🤣 не можеш да ме накараш да ям заек, точно защото гледахме зайче, като бях дете, даже живя 10 години, което е страшно много за заек.
Така ми се събра недоспиване, че след като излезе зъбчето, тотално изключих, че все пак и нови ще идват и "симптомите" ще си продължат...
Моят господин ходи по 3/4 пъти номер 2, чак се зачудих да не го прехранваме..

# 241
Мила, в един отбор сме 😁 Зайче в никакъв случай, вече като порасне той ще си реши дали ще яде, хаха. По принцип свинското отсъства от детската кухня, поне не съм попадала на меню със свинско. Аз нямам и намерение да го записвам на детска кухня. Никой не може да задължи датето да яде свинско, особено пък ако има здравословни и религиозни причини.
Аз също се бях притеснила, че малкият яде повече, защото си ака три пъти стабилно, но се оказа, че е напълно нормално. Естествено, че трябва да яде паста, сирене, кисело мляко и всякакви плодове и зеленчуци. Разбира се не и тези, които не харесва, но трябва да се опита от всичко преди това по няколко пъти 🤗
Аз не съм съгласна за изхождането от личен опит и опит на близки. Английските памперси при нормално изхождане не пропускат, сложа ли друга марка.....мазало 😃 Не е нормално изхождането да е много течно.

# 242
Ти както винаги четеш избирателно, но няма проблем. Спирам да се меся, кой каквото иска да прави, децата са си ваши.
А за памперсите,  обещавам при първа възможност ще ги пробвам. Чакам Пълнолуние да даде отзив.

# 243
Не става въпрос за течен код горчица. Ако е гъсто, като от пюре и от каша няма проблем с памперса. Но при хранене с АМ са по-кашкави и тези понякога протичат. Вчера само 2 пъти е ходила по голяма нужда и вторият път беше по-голямо количество и беше тотален мазаляк. Според мен е заради позицията в столчето. Просто нося с мен 2-3 чифта дрехи и преобличам. Иначе няма как винаги да спираме на момента да я сменям. Особено при градско пътуване.

Аз много обичам животните и дори когато ядях месо не ядях домашно такова. Просто виждала ли съм го живо нямаше как го изям. Няма значение дали е прасе или кокошка. После тотално спрях да ям месо. Повръщаше ми се от миризмата дори. Но за малката реших да и дам да пробва каквото може. Така или иначе скоро тя ще си изгради вкусовите претенции. Аз като малка съм яла много неща, а сега ми е по-лесно да изброя какво ям, а не какво не ям. Много съм капризна на тема храна. Например аз не ям готвено сирене, но ако не е минало термична обработка ям. И то само някои видове краве сирене.  Никаква баница не ям.  Голяма мъка ми е като отидем в Гърция, че не мога да пробвам много от нещата им по заведенията, защото просто не ги ям.  Въобще яденето навън е изпитание и за мен и за ММ, защото често аз няма какво да ям.

Мила, ще видя другата седмица да пратя половинката до Люлин за памперси. Имат и някакви прахчета за зъбки, които обмислям да пробвам. Аз ги бях поръчала заедно с гащите, но не ми ги пратиха.

За момичетата в София, има голям коледен базар на НДК. В събота се разходихме и единственото, което можех да пробвам бяха пържените картофки и чурос 😀

# 244
Офтопик - аз тази седмица ще отида на базара да видя Мая Зухди какво е приготвила тази година. Heart Eyes
Вкъщи не ядем само октоподи по етични причини, но него ще дам.ако иска да пробва в някакъв момент, да си решава сам какво ще яде, негово право е. Агнешко дадохте ли, момичета? Ако да, кога?

# 245
Луничке и аз по-скоро мисля, че е от позицията 😁 забелязала съм, че в различни позиции, акото се размазва на различни места 🤣 и бебчо основно е на АМ, а от Комфорт доста понамирисва 😃 Понякога и той е имал обилно по-течно количество...добре, че точно тогава съм сменяла на момента, защото наистина няма шанс и най-ВИП, екстра, мекстра, хипер добрия памперс да издържи 😁 Предполагам Мила това е имала предвид 😊 За мен това са най-сигурните памперси(Пу, Пу, Пу), за това ги използвам като бебенося, че там ще стане страшно, ако памперсът не е хубав. Не съм им рекламно лице, просто споделям опит, защото пробвах какви ли не марки и разновидности.
Мила, не разбирам от какво си афектирана...надявам се всичко да е наред. Аз помислих, че говориш конкретно за месото, защото написа, че "децата трябва да опитват всичко" след моя коментар, че не смятам да давам заешко и свинско...Приех го като упрек към мен, за това така реагирах. Не мисля, че в градината ще им дават свински пържоли 😃 Пък и винаги можеш да кажеш какво не яде детето ти и към какво е алергично. Никой не може да го задължи да яде всичко. Има градини, в които е позволено да се носи храна в термос 🤗 Съжалявам, че си го приела за заяждане.
Мануна, аз дадох агнешко на 6 месеца и половина, много го хареса 🥰
ПП ще чакам отзив за прахчетата за зъбки ❤️

# 246
Прахчета за зъбки взех на Аштън и Парсънс, но за мен нямат никакъв ефект. Утре чакам Тийтата да я видим нея...

# 247
Някой пробвал ли е това Camilla teething relief, аз го поръчах преди време от iherb и днес го пробвах за първи път, мисля, че даде ефект, защото спа за първи път час и половина на обяд, без да се събужда за доприспиване. Обаче малко ми е "гузно", защото нашата педиатърка тук, ми каза, че нищо не препоръчва за зъби, нито гелче ми предложи, НИ-ЩО. Да съм давала парацетамол, ако три нощи под ред не спи.. това ми каза само.

# 248
Офтопик - аз тази седмица ще отида на базара да видя Мая Зухди какво е приготвила тази година. Heart Eyes
Вкъщи не ядем само октоподи по етични причини, но него ще дам.ако иска да пробва в някакъв момент, да си решава сам какво ще яде, негово право е. Агнешко дадохте ли, момичета? Ако да, кога?

И аз съм така с октоподите Simple Smile))

Иначе дадох всичките месца, само свинско не съм още, защото е в комбинация с моркови и картофи, което тя хич не го обича. И зайче дадох, даже ми напомнихте, че трябва да взема пак Simple Smile

# 249
Мила, давай смело камилия. Имам добър опит още с баткото. Сега ползвах една опаковка и аз от айхерб, доста го успокояваше и само една вечер му дадох 1 мл панадол, че пищеше много . Лл най-обичам да ми кажат, че нищо не помага. Те са претръпнали с много неща, за това са толкова спокойни. Аз пък пробвам, може и да помогне. А за гел калгел, той е с лидокаин и действа локално, но се дава по-рядко , трябва да видя листовката.  Иначе ползвам и бочко, той е на билкова основа и основно ни служи да си засмуче бибата като се разсърди. 
Кактус, кой разбрал, разбрал. Не искам да обидя никого,  само да помогна .

# 250
Аз хапвам октоподи, но все пак рядко се случва. Понякога имам избор от 2-3 неща, които мога да ям в дадено населено място заради капризите ми. Тази година бяхме над 10 нощувки в едно селце в Гърция и имах избор от 4 неща за ядене, а аз не обичам да ям едно и също нещо повече от 1 път в седмицата. Освен, ако не е сладолед или шоколад. 

Агнешко не съм давала още. За сега само пуешко и пилешко. Днес за пръв път зайче, но консистенцията е доста течна и на нея не и допадна толкова. Предпочита по-гъстите пюренца. А и с по-течните става голям мазаляк. Ще дам телешко и после и агнешко. Аз от iHerb и бях взела и един пауч бизонско. Но ще и го там на по-късен етап.

Аз давам Камилия денто. Последните вечери всяка вечер иначе няма заспиване. Говоря за тази, която се продава тук. Според ЛЛ няма проблем да и давам. В IHerb също я има и сравних състава и ми се вижда 1:1. От гелчетата на iHerb съм давала на Mommy Bliss. Рядко засичам ефект от тях, а ги държа в хладилника. Пробвала съм и с охладени гризалки, но не мисля, че я успокояват.

Последните 2 дни е голям ад, защото зъбче номер 2 скоро ще пробие. Така си мисля. Но само хленчи и ме хапе.

Звездичке Сподели за Тийта или както бяха. Аз исках да пробвам тези на Аштън. Ти гелчето им пробва ли?

Аз сега и дадох 2 гранулки на Осадент. Просто е адски нервна и не спира да хленчи и да се чуди какво да захапе. Като някое бясно куче е. Направо се хвърля към теб със засилка.

Общи условия

Активация на акаунт