Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 665
  • 257
  •   1
Отговори
# 240
Мила, напълно съм съгласна, ако изпражненията не са нормални, а е диария в голямо количество...тогава никой памперс няма да помогне, наистина 😃 Обаче при нормално обилно изхождане, памперсите Премиум от Англия не пропускат. Малкият прави код горчица по два-три пъти на ден и е прекалено активен, не застава на едно място и не сме имали инциденти. С памперси на други марки е бил омазан 😁 Все пак не винаги на момента мога да го сменя и се е случвало да минат 10-15-20 минути, че и половин час по изключение.
Звездичке, съчувствам ти 😞❤️❤️❤️ Дано леко да избият.
Аз също подкрепям, че децата трябва да опитат всички плодове и зеленчуци, също и полезни мръвки 😁 За мен заешкото не е за ядене и не бих го дала на детето, лично мой избор 😃 За мен това е домашен любимец, а не храна 😁 Свинско също няма да давам, аз много рядко консумирам, а и не готвя със свинско от здравословна гледна точка. Хапваме си пилешко, понякога пуешко, телешко, агнешко, риба. Като стане по-голям може да опита някоя домашна луканка смес, но в близките години ще е без свинско 😁

Оле, аз даже не съм се сещала да го захранвам със заешко 🤣 не можеш да ме накараш да ям заек, точно защото гледахме зайче, като бях дете, даже живя 10 години, което е страшно много за заек.
Така ми се събра недоспиване, че след като излезе зъбчето, тотално изключих, че все пак и нови ще идват и "симптомите" ще си продължат...
Моят господин ходи по 3/4 пъти номер 2, чак се зачудих да не го прехранваме..

# 241
Мила, в един отбор сме 😁 Зайче в никакъв случай, вече като порасне той ще си реши дали ще яде, хаха. По принцип свинското отсъства от детската кухня, поне не съм попадала на меню със свинско. Аз нямам и намерение да го записвам на детска кухня. Никой не може да задължи датето да яде свинско, особено пък ако има здравословни и религиозни причини.
Аз също се бях притеснила, че малкият яде повече, защото си ака три пъти стабилно, но се оказа, че е напълно нормално. Естествено, че трябва да яде паста, сирене, кисело мляко и всякакви плодове и зеленчуци. Разбира се не и тези, които не харесва, но трябва да се опита от всичко преди това по няколко пъти 🤗
Аз не съм съгласна за изхождането от личен опит и опит на близки. Английските памперси при нормално изхождане не пропускат, сложа ли друга марка.....мазало 😃 Не е нормално изхождането да е много течно.

# 242
Ти както винаги четеш избирателно, но няма проблем. Спирам да се меся, кой каквото иска да прави, децата са си ваши.
А за памперсите,  обещавам при първа възможност ще ги пробвам. Чакам Пълнолуние да даде отзив.

# 243
Не става въпрос за течен код горчица. Ако е гъсто, като от пюре и от каша няма проблем с памперса. Но при хранене с АМ са по-кашкави и тези понякога протичат. Вчера само 2 пъти е ходила по голяма нужда и вторият път беше по-голямо количество и беше тотален мазаляк. Според мен е заради позицията в столчето. Просто нося с мен 2-3 чифта дрехи и преобличам. Иначе няма как винаги да спираме на момента да я сменям. Особено при градско пътуване.

Аз много обичам животните и дори когато ядях месо не ядях домашно такова. Просто виждала ли съм го живо нямаше как го изям. Няма значение дали е прасе или кокошка. После тотално спрях да ям месо. Повръщаше ми се от миризмата дори. Но за малката реших да и дам да пробва каквото може. Така или иначе скоро тя ще си изгради вкусовите претенции. Аз като малка съм яла много неща, а сега ми е по-лесно да изброя какво ям, а не какво не ям. Много съм капризна на тема храна. Например аз не ям готвено сирене, но ако не е минало термична обработка ям. И то само някои видове краве сирене.  Никаква баница не ям.  Голяма мъка ми е като отидем в Гърция, че не мога да пробвам много от нещата им по заведенията, защото просто не ги ям.  Въобще яденето навън е изпитание и за мен и за ММ, защото често аз няма какво да ям.

Мила, ще видя другата седмица да пратя половинката до Люлин за памперси. Имат и някакви прахчета за зъбки, които обмислям да пробвам. Аз ги бях поръчала заедно с гащите, но не ми ги пратиха.

За момичетата в София, има голям коледен базар на НДК. В събота се разходихме и единственото, което можех да пробвам бяха пържените картофки и чурос 😀

# 244
Офтопик - аз тази седмица ще отида на базара да видя Мая Зухди какво е приготвила тази година. Heart Eyes
Вкъщи не ядем само октоподи по етични причини, но него ще дам.ако иска да пробва в някакъв момент, да си решава сам какво ще яде, негово право е. Агнешко дадохте ли, момичета? Ако да, кога?

# 245
Луничке и аз по-скоро мисля, че е от позицията 😁 забелязала съм, че в различни позиции, акото се размазва на различни места 🤣 и бебчо основно е на АМ, а от Комфорт доста понамирисва 😃 Понякога и той е имал обилно по-течно количество...добре, че точно тогава съм сменяла на момента, защото наистина няма шанс и най-ВИП, екстра, мекстра, хипер добрия памперс да издържи 😁 Предполагам Мила това е имала предвид 😊 За мен това са най-сигурните памперси(Пу, Пу, Пу), за това ги използвам като бебенося, че там ще стане страшно, ако памперсът не е хубав. Не съм им рекламно лице, просто споделям опит, защото пробвах какви ли не марки и разновидности.
Мила, не разбирам от какво си афектирана...надявам се всичко да е наред. Аз помислих, че говориш конкретно за месото, защото написа, че "децата трябва да опитват всичко" след моя коментар, че не смятам да давам заешко и свинско...Приех го като упрек към мен, за това така реагирах. Не мисля, че в градината ще им дават свински пържоли 😃 Пък и винаги можеш да кажеш какво не яде детето ти и към какво е алергично. Никой не може да го задължи да яде всичко. Има градини, в които е позволено да се носи храна в термос 🤗 Съжалявам, че си го приела за заяждане.
Мануна, аз дадох агнешко на 6 месеца и половина, много го хареса 🥰
ПП ще чакам отзив за прахчетата за зъбки ❤️

# 246
Прахчета за зъбки взех на Аштън и Парсънс, но за мен нямат никакъв ефект. Утре чакам Тийтата да я видим нея...

# 247
Някой пробвал ли е това Camilla teething relief, аз го поръчах преди време от iherb и днес го пробвах за първи път, мисля, че даде ефект, защото спа за първи път час и половина на обяд, без да се събужда за доприспиване. Обаче малко ми е "гузно", защото нашата педиатърка тук, ми каза, че нищо не препоръчва за зъби, нито гелче ми предложи, НИ-ЩО. Да съм давала парацетамол, ако три нощи под ред не спи.. това ми каза само.

# 248
Офтопик - аз тази седмица ще отида на базара да видя Мая Зухди какво е приготвила тази година. Heart Eyes
Вкъщи не ядем само октоподи по етични причини, но него ще дам.ако иска да пробва в някакъв момент, да си решава сам какво ще яде, негово право е. Агнешко дадохте ли, момичета? Ако да, кога?

И аз съм така с октоподите Simple Smile))

Иначе дадох всичките месца, само свинско не съм още, защото е в комбинация с моркови и картофи, което тя хич не го обича. И зайче дадох, даже ми напомнихте, че трябва да взема пак Simple Smile

# 249
Мила, давай смело камилия. Имам добър опит още с баткото. Сега ползвах една опаковка и аз от айхерб, доста го успокояваше и само една вечер му дадох 1 мл панадол, че пищеше много . Лл най-обичам да ми кажат, че нищо не помага. Те са претръпнали с много неща, за това са толкова спокойни. Аз пък пробвам, може и да помогне. А за гел калгел, той е с лидокаин и действа локално, но се дава по-рядко , трябва да видя листовката.  Иначе ползвам и бочко, той е на билкова основа и основно ни служи да си засмуче бибата като се разсърди. 
Кактус, кой разбрал, разбрал. Не искам да обидя никого,  само да помогна .

# 250
Аз хапвам октоподи, но все пак рядко се случва. Понякога имам избор от 2-3 неща, които мога да ям в дадено населено място заради капризите ми. Тази година бяхме над 10 нощувки в едно селце в Гърция и имах избор от 4 неща за ядене, а аз не обичам да ям едно и също нещо повече от 1 път в седмицата. Освен, ако не е сладолед или шоколад. 

Агнешко не съм давала още. За сега само пуешко и пилешко. Днес за пръв път зайче, но консистенцията е доста течна и на нея не и допадна толкова. Предпочита по-гъстите пюренца. А и с по-течните става голям мазаляк. Ще дам телешко и после и агнешко. Аз от iHerb и бях взела и един пауч бизонско. Но ще и го там на по-късен етап.

Аз давам Камилия денто. Последните вечери всяка вечер иначе няма заспиване. Говоря за тази, която се продава тук. Според ЛЛ няма проблем да и давам. В IHerb също я има и сравних състава и ми се вижда 1:1. От гелчетата на iHerb съм давала на Mommy Bliss. Рядко засичам ефект от тях, а ги държа в хладилника. Пробвала съм и с охладени гризалки, но не мисля, че я успокояват.

Последните 2 дни е голям ад, защото зъбче номер 2 скоро ще пробие. Така си мисля. Но само хленчи и ме хапе.

Звездичке Сподели за Тийта или както бяха. Аз исках да пробвам тези на Аштън. Ти гелчето им пробва ли?

Аз сега и дадох 2 гранулки на Осадент. Просто е адски нервна и не спира да хленчи и да се чуди какво да захапе. Като някое бясно куче е. Направо се хвърля към теб със засилка.

# 251
Свинското е от 10 месец, момичета, само да отбележа. На голямата над година дадохме свинско заради мазнините.
С нетърпение очаквам момента да дойде с детската кухня - сега яде доста еднообразно, а тогава си е супер. С нетърпение чакам да не яде накой десерт Grinning

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 22:00 от Gery666_

# 252
Нашата драма със сополите, най-вероятно се оказа зъб номер 4, три не ги усетихме, нооооо #4 ще го запомня 😭
Ние с месото сме пиле, пуйче, заедно и ЛЛ каза телешко, та и него дадох, но нашите заготовки на Плазмон са наистина доста гъсти.
Кашите ги спрях заради трудно изхождане и давам млечни десертче мляко с ориз, тиква с мляко с ориз и такива производни, без глутен... Намерих овесена каша без глутен и й давам на втора закуска, защото отказа тогава млякото, та сме на две яденета с кърма.
Момичета, този магазин в Люлин с английските памперси мисля, че затвори. Аз бях поръчвала в началото 1ка Литъл Анджъл, бяха хубави, но мънички в сравнение с Премиум Кеър и много ни пропускаха и от тогава сме само на Премиум кеър от Емаг, бях взела един кашон актив бейби и не ми харесаха, нямат джобче и лента. Ноооо идеята ми беше, че тогава ми се обади човекът от магазина и каза, че затваряли там магазина, но приемат онлайн поръчки и за София си ги разнася, та по-добре обадете се първо, дали го има още магазина там.
За зъбите аз също нищо не давах, че викам то ще си мине, ама ЛЛ ми каза да давам, да не се мъчи, имам гелче на Бебо и само с него съм я мазала, но гризе всичко направо е като малък Т- Рекс.

# 253
Мишленце, тиква с мляко с ориз звучи много вкусно 😁 Дано скоро да избие зъбчето и да се спре с мъките, а другите зъбчета да не ги усетите.
Ще чакам с нетърпение отзиви за прахчетата 😊
Мила ❤️
Имам въпросче към дамите в Германия, който е извън темата:
Скрит текст:
В Германия банките поддържат SEPA instant, т.е. незабавни преводи, но не знам дали важи за събота и неделя. Ако се преведат пари към сметка в Германия дали ще ги получат на момента? Може и на лично да ми пишете, за да не спамим 🤗

# 254
Мишле, благодаря за инфото. Ще им звънна да ги питам. Аз в сайта видях адреса и реших, че работят. Ако не ще поръчам да ми ги доставят.

Иначе мен ме чакат 3 кашона с памперси в Еконт от Емаг 😀

Аз не знам дали съм споменавала, но ми казаха, че пюретата на Гербер били по-евтини в нещо като фирмен магазин на Нестле. Не съм ходила, защото повечето им за 6м имат нишесте, а за момента ги пропускам.

Аз мисля утре да вкарам и кашата с Елда, че само на оризовата караме. Вие коя вкарахте след това? Онзи ден взех една овесена на Мамуко , която е мисля, че е без глутен и мисля да и я дам. В кашата и слагам по 3-4 лъжички плодово пюре. Отделно не и го давам, което не знам дали е грешка. И моята започна да не яде толкова АМ. Сутрин изпива 110. През нощта е на 170.

Общи условия

Активация на акаунт