Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 749
  • 259
  •   1
Отговори
# 255
Аштън само прахчета пробяах, на гелчето не ми хареса някаква съставка май.
Много хора се кълнат в тях, та сигурно е до бебе...

# 256
Да, тиквата с мляко и ориз и мляко с ориз го дояждам, много са вкусни и са на Ганчев.
Също така забравих да кажа, ние сме на 7 месеца и вчера отворих едно за седем месеца на Гербер, пиле с картофи и моркови и си беше с парченца е голямо повръщане падна, аха да преглътне и го връща ... не ни се получи с парченца и отворих за 4 месеца същото, хапна го.
А ЛЛ ми каза, че й при растежа на зъбките също боли, защото ни беше избило и тя я видя и вика много я мъчи и аз така й казах, нали е избило то нали докато избие е зора и тя ме "успокои", че и при растежа също боли. 😪 В петък бяхме на преглед, че беше много нервна и неделя започнаха сополите, направо й се стигала в гърлото, шмръкне и се закашля и тръгне да повръща, ден-два така, сега вече се надявам да отшумява. И да кажа, престраших се с прахосмукачката да ги дръпна, защото по цял ден сме сами и с аспиратора е безмилостна борба, дърпа, бута, обръща се и сама просто е мисия невъзможна, а с прахосмукачката на бързо, раз-раз и сме си дръпнали, но определено вече като чуе и види знае какво я чака и борбата започва предварително, но се получава по-бързо и не е чак толкова силно засмукването, аз си го представях по-страшно, но и прахосмукачката ни има степени на дърпане и я пускам на най-ниската.
А от кашите сме въвели елда, ориз, царевица и сега овеса, но безглутенов, има и на бионино бурканче овес безглутен.
Пробвах млякото сутрин с бисквити на Вебевита без глутен , но определено не одобрява бисквитките, дори и чиста бисквита гризка една и повече не иска от тях.

# 257
Аз да се похваля, че с тая каша два пъти на ден Ани има бузки и не й си броят ребрата вече. Днес покрай разправии с каката съм набутала и следобед кашата с глутен... Направо нямам думи за себе си.  Но смятам тази седмица да е последно на каша два пъти на ден и да минавам на попара. Вие какви сухари слагате? Пак имам спомен, че консистенцията е важна...
Имам връстниче на моята голяма дъщеря и майка му все оглеждаше много внимателно, без глутен, био, еко, ама сега за съжаление отказва да яде друго, освен сладкории и хляб и е по-слаб и от голямата, защото яде по няколко залъка на хранене. Така че спокойно със заек, без заек, с нишесте, без  нишесте, кой знае какъв вкус и каква дивотия ще решат, че  обожават...

# 258
Аз купих от тези сухари от ДМ, само веднъж се опитах да дам попара и не я одобри, изчаквам малко и пак ще предлагам

# 259
Оххх, тези зъбки 😞
Sande4, аз също купих от тези сухари, но от 8-мия месец ще започна да давам попара. Тогава ще въведа обезсолено сирене и краве масло.
Гери, четох, че попарата може да се прави с мляко, за да е по-хранителна. Аз лично ще взема чайчетата. Кашите ги правя задължително с мляко или самите те са млечни.
Моят господин много хареса овес на Холе, наистина е хубав. По принцип за пълна порция трябва да се смесят 150мл. АМ/вода с 15гр. овес, но аз слагам 170мл. мляко+10гр. овес+ 7 гр. царевична каша+ лъжичка олио Холе. Общо става около 190 грама порция, но след това яде около 20 грама плодове, защото не му достига да се засити. След това сравнително бързо си търси вечерното мляко. Уж кашата е супер калорична(правя я с АМ), а не се засища или просто му е много вкусно 😃 Вчера му дадох банан в биберон и отделно той да си гризе, но от време на време отхапва по-голямо парче с долните зъбчета и се мъчи да дъвче, но понякога му се повдига.
Има си и зеленчуци, които не одобрява, чак му се повдига 😅 иии само ги плюе, конкретно за спанак и зелен боб се сещам в момента, също и картофи с тиквички 😃 А как ръба праз 🤣🤣🤣 пробвайте да измиете и обелите праз, толкова сладко си го мляска, хаха.
От 10+ месеца ще въведа белтък под формата на мъфини, палачинки или бисквити, макар да е по учебник 12+. Когато е в печиво разбрах, че няма проблем. Скоро четох състава на някаква каша или пюре, като вътре си пишеше, че има белтък.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 07:38 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт