Априлски бебчета 2025- тема 4

• 16 133
  • 623
  •   1
Отговори
# 615
Върнахме се от лекар. Качила е 300 гр. Вече е 10.400 кг., 75 см.
Трябвало да може вече да прави стъпки, като я държа за ръцете. Пробвам я от няколко дни, но не се сеща милото 🤣 да мръдне крачетата, стои си на едно място. И аз я местя. Все нещо има, направо голям стрес.

Кактусче, успокои ме, добре сме храненето значи. Млякото само вечер й давам, и нощно. През деня не давам, само ако не си е хапнала някое ядене. Случва се рядко.

Бочко, го мажа с пръст, иначе не се знае дали отива на правилното място с бибата.

Температурата и хремата е възможно да са били от зъбките, каза педиатърката. Наистина точно по това време й никнеха 3-те кучешки зъба, и понеже през няколко дни излизаха един по един, е имала продължителна хрема. И като излязоха спряха и сополките.  Голяма мъка беше с тях, само ходя и я бърша. Вече като види хартията, и обръща глава.

# 616
При нас храненето е малко хаотично, защото гледам да се водя основно по нея. Въпреки това, вече си има някакви изградени навици - напр. закуска към 10 часа и трудно можеш да й натикаш нещо в устата по-рано.
През нощта имаме между 2 и 3 хранения. Сутрин, като се събуди - още едно.
В 10 закуска - сухар с кисело мляко и малко плодово пюре, още кисело мляко.
Към 1130 я приспивам и кърмя (мисля, че не суче повече от 100 мл.).
Към 14-1430 - обяд - някакви неща за дъвчене от Тейсти лаб за момента, малко до половин пюре (защото явно й писва да дъвче, но си е още гладна), давам й от каквото ние ядем за обяд, да пробва, после някакъв плод или от десерта, който върви с обяда. Филаделфията е голям хит в момента, намазана на коричка Simple Smile
Към 16 - кърмене и сън
Към 19 - бульон, каша, плод
Към 2030 - суче и заспива - колко време заспива и суче е въпрос на късмет, може да е 15 мин, може да е час Simple Smile

Мила, аз не смятам да я отделям от нас скоро. Те тепърва развиват object permanence, остава и да не съм близо до нея, когато се събуди в тъмното. Отделно си спомням, че като малко ме беше много страх да спя сама (по много причини, повече причинени от баща ми и неговото семейство), но това ми е оставило притеснение и за детето ми. Мъжът ми подпитва кога ще я правим самостоятелна, но аз не смятам, че до 3 годишна възраст това трябва да се причинява на децата - мое мнение, никого не обвързвам с него.

Има бебета, които се будят по много пъти на нощ и няма значение какво правите. Има бебета, които се будят, защото не са се изморили през нощта, или защото са им се случили много нови неща, или защото са спали много през деня. Според мен е въпрос на проба и грешка да се стигне до това, кое работи за вашето дете, но няма нищо постоянно, все им се променят навиците, така че ако има 2 лоши седмици, ще има и две добри след това. И пак - може бебето да не иска да спи през нощта, единственото, което мога да кажа е, че изживявате различно и много по-трудно майчинство от тези, чиито бебета спят през нощта. Ако имате кой да поеме една смяна, за да поспите малко повече без прекъсване, ще е супер.

# 617
Моето бебе не се буди през нощта, спи плътно, но първите три години не мисля да го отделям. Сега ни е паднало да сме заедно. Спи си в леглото, така че няма проблеми в това отношение.
Поръчах tasty lab за другата седмица, ще го предлагам да си гризе, докато ние вечеряме. Има две хранения по 180 мл с мляко, заместени закуска, обяд и следобедна. Давам му и разни неща за гризкане, ако иска, но рядко иска. Сега любимата закуска е кисело мляко  с бисквини, евентуално малко плод и лъжица тахан.

# 618
Днес и ние опитахме пъстървата на бейбибио и изяде към 150мл, което в последно време е голяма рядкост. Вярно успяхме да нв се кърмим между кашата на закуска и обяда, което също напоследък е рядкост, но за да изяде толкова и при всичкото зъбоникнене, трябва да я е харесала.

Последните дни пак много взе да се мъчи от зъбите, буди се на дремките, снощи дадох само един панадол и като му изтече ефектът положението стана зле. Днес взех Камилия денто да пробвам все пак, макар че до момента от нищо не съм видяла ефект освен от Нурофен и Панадол, които не е ок да се ползват продължително. Sad

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 20:11 от zvezdait

# 619
Аз давах Камилия денто само вечер. ЛЛ каза, че може да се дава по този начин 20-30 дни без почивка, но гледам да я давам като нещата са на зор. Понякога помага, понякога не виждам ефект. Вече и аз се чудя какво да давам. И днес е адски нервна и е спала само 1 час. Давам от време на време и перлите на Осадент, но рядко виждам ефект и от тях.

И на мен вече ми се иска да започне да яде и от нашата храна, но сме без въведен глутен и млечни. Чудя се, ако и дам розички броколи дали няма да се задави.

Какви неща за гризкане им давате? Аз взех един хрупкав снакс на Holle (ориз и леща), но тя го дъвче и плюе и после се чудя как да го махам от килима, че става като дъвка.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 17:43 от Пълнолуние

# 620
Мануна, какъв тахан даваш? Аз бях останала с впечатление, че ядките са алерген и не бива да се дават. Как се въвеждат?

# 621
Момичета, в Lidl са пуснали такова нещо:

https://www.lidl.bg/p/playtive-palatka-s-tunel-za-igra/p10049873 … amp=1768408470814

Ние взехме на малката, че да си минава всеки ден тунела. Не е нещо особено, но пак ще върши  работа.

# 622
Мануна, какъв тахан даваш? Аз бях останала с впечатление, че ядките са алерген и не бива да се дават. Как се въвеждат?
Пупи, лешников на BetterU. Алерген са, затова и искам да ги вкарам около 9-10 месец, и след това да минем на кухня. Взела съм сусам, ще взема орех и фъстък. Въвеждам по 7 дни, рано сутрин, за да има време за  реакция, първите дни гледам да са делнични. Първо на върха на лъжичката, втори ден малко повече, и постепенно увеличавам до лъжичка - две. След 7 дни всеки ден го смятам за въведен.

# 623
Благодаря ти, аз имам сусамов и още утре ще дам мъничко. И аз го записах на кухня от 10-тия месец.

Общи условия

Активация на акаунт