Априлски бебчета 2025- тема 4

• 16 969
  • 648
  •   2
Отговори
# 630
Мила, на вас лекар ли Ви даде разрешение за гелчето? И аз го взех, но в него има съставка от групата на аспирина и не посмях да го давам. Ако стане много напечено ще питам лекарката.

При нас уж обрива се беше поскрил и от вчера около устата и носа е ужас. Мажа с крема на Авен, но не виждам ефект. Писахме днес на дерматоложката да видим дали да ходим при нея или да мажем с Елидел. Дано мине скоро, че не мога да вкарам никаква нова храна. Аз започнах да и давам от телешкият колаген, но не знам дали е от него, но ще спра за няколко дни.

Честита месечинка, Кактусче.

Стоунче давай идея, ако имаш за книжка. Почти сме приключили с Мишо, а още не е пусната в продажба следващата книга на гости при баба Миш. Чудим се с какво да продължим.

Малката не изгаря от желание да и чета, катери се по мен, яде книгата, скубе ме, мрънка …
Но това в положението. Почти всяка вечер четем по една история за Мишо, но понякога пропускаме , ако е в много лошо настроение. Вчера уж и се спеше и заспа след час и половина опити … От няколко дни виждам, че се скубе и нея, което се надявам да е нормално.

# 631
Поправям се, НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА!Чак пък от лекар разрешение,  аз го поръчах от фейса, след като прочетох добри отзиви.  Нищо притеснително не видях в състава. Дали сме само веднъж,  ще и пиша на педиатъра за всеки случай.
С четенето и при нас е същото, борбата е жестока.  Забравям да питам някой да е подстригвал бебето?

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 16:04 от Mila101

# 632
Аз чета всяка вечер една и съща книжка 🤣🤣🤣 за животни в зоопарка, които си лягат да спят. Той се катери по мен, иска да я яде, малко се отчаях, реших, че няма да си пада по книжките, но не се отказвам. Ще започна май да разнообразявам.

# 633
И аз четох добри отзиви за това гелче и тук във форума, но ChatGPT ме наплаши и за това реших да попитам дали Вашата ЛЛ е казала нещо интересно. Нашата ЛЛ и за лидокаина не е ок, но ще видим …

Още им е рано да са заинтересовани от четенето на книжки, но пък да свикват.

Ние не сме стигали до подстригване. Но тя има 2-3 косъма 😀 Надявам се да и се посгъсти, че ако е взела гена на таткото ще продължава да е с 3 косъма. Обаче явно ще имаме къдрици, че на места и стърчи косата и явно започват да се оформят.

# 634
Благодаря ви, мили момичета 🥰🩵🩵🩵
Стоунче, аз от много време си бях харесала тази тема, а братовчед му тъкмо миналия месец направи 10 месеца и даде назаем екипчето 😁 Малкият е влюбен в точилката и бъркалката за яйца 🤣 Иначе прабаба му беше готвачка 🥰🫶
Фъстъчено масло купих от Лидл 100% фъстъци без добавки.
Луничке, чат GPT пише страшни глупости понякога, че дори, когато го поправя и ми се извинява, че е объркал...😃 Според него официалната валута е евро, а последно писа, че до навършване на годинката детето трябва да качва килограм на месец и по 2-3 см. 🤣 Бил се объркал...
Лидокаинът не е проблем, ако не се използва системно. Най-добре да се редува с нещо болково или с хиалурон. Аз смятам да взема Анафтин бебе. Сега отиваме при личната, че от утре е грипна епидемия.
За подстригването.....таткото многоооо иска да му подстрижем баките, ама аз не давам 😃 искам първата косичка да я отреже свещеникът на кръщене и да си я запазим. ☺️ Охх, от сега го мисля как ще го организирам.

# 635
Съгласна съм за ChatGPT, просто стряскащо звучеше описанието и понеже аз съм паника и за това бих питала ЛЛ. Но всеки си решава дали да го прави или не. Не ми е била целта да упреквам някой, а просто интерес какво е казал ЛЛ , ако е имало такова мнения. Просто ме съсипват тези зъби и приспиването и вече и аз се чудя какво да тествам и да не приспивам по час-два.

# 636
Ние сме на консултация  в понеделник,  та тогава ще я разпитам. Мъжа ми чете листовката с преводач,  че е на гръцки, едва ли е питал чата,аз сега му писах и отговори същото . Ще го пазим за по-натам. Иначе за лидокаина, от време на време му давам калгел,  точно предписано от педиатъра още от баткото.
Нашия има коса да му вържем опашка отзад, та го крънахме малко, но ще трябва добре да го подстрижем,  че е смешен.

# 637
Мина консултацията ☺️ Въпреки, че не се спира на едно място е качил 0,300кг., дръпнал е с два сантиметра, вече е 10,400кг., 77см. Най-накрая измериха главата и гърдите правилно. Каза, че няма проблем да го мажа с Дентинокс с лидокаин за венците, също и да давам Нурофен вечер, ако много го боли.

# 638
Аз я приспивам на един люлеещ стол, заспива за 10 минути. Но, ако не й се спи, просто се люлеем. Гледам да й се спи, люлеем се около 5 минути, започва да се унася и още 5 минути, за да заспи. После, докато я сложа в кошарата се буди леко, примрънква, но пак я залюлявам и ляга. После, ако се събуди, за вода или мляко, даваме и пак леко люлеем. Кошарата е люлееща.
Да приспивам на ръце не е моето. Започва много да ме болят ръцете и се дразня доста. А на стола, тя ляга върху мен и двете се люлеем.
Ако имате възможност, опитайте.

Кактус, прекрасен е мъника. Много хубава тема сте подбрали. И ние сме същите кг като вас! Но 75 см я измери. 2 см е пораснала.

Още не сме я подстригвали, ослушвам се и аз 🤣. Свиди ми се. Ние имаме косичка.

И аз й чета, но й е рано за интерес още. Замислям се дали да си чета моите книги, които съм си накупила. А не приказките.

Излизат ни и предните горни зъби. Показват се зъбчетата и вече започна да боде на пръста, когато я мажем с Бочко. Започна да дъвче. Но пак повечето пъти иска да гълта само.
Започна да скърца със зъбите. Нали има вече горни и долни кучешки, без един и явно се срещат и тя си ги търка, един в друг, но така скърца .... Доста е гадно.

# 639
Кактусче, много яко Simple Smile

Луничке, Милена има две книжки, можеш да пробваш с горските писма. Или Фектор Фокс - толкова се раздам, че я издадоха на български. Честно казано, каквото и да й четеш, няма значение - ние още сме на Хобит и после ще мина на Властелина. Можеш да й четеш и каквото ти четеш, важното е да ти чува гласа и думите Simple Smile

Не знам защо всички започнаха толкова да ползват chatgdp. То вярно, че всякакви търсачки бутат AI напред, обаче все пак те отсяват само отрязъци информация. Ако ще търся нещо от нета, обикновено или се задълбочавам, или разчитам на проверени източници.

# 640
Чата, ако го питате нещо медицинско, което естествено не е за препоръчване, но да си признаем, кой не чете в Гугъл, макар да не трябва, може да му казвате да взима информация само от медицински проучвания, официални медицински сайтове и информация от СЗО.
Аз го ползвам служебно и определено има много приложения, но за търсачка за мед. инфо, не е мн надежден.
За да даде правилна информация, много зависи как му е зададен въпроса и какви източници да използва при отговора.

# 641
Вече избиха 2 зъбчета при нас и има леко подобрение в заспиването. Но все още има вечери в които се събужда на всеки час. Снощи беше като риба на сухо (а и тя си е зодия Риби), голямо въртене.
Все забравям да купя книжки, а и не мисля, че ще седи докато й чета. Иначе аз редновно чета или слушам книги, има време. Може най-накрая да поръчам някоя. Не мога да вляза в книжарниците, че все има прагове.
Наблягаме на слушането и пеенето на песни, но и там много се разсейва и не ме гледа, аз искам да я науча на жестове.
При нас обявиха епидемия, а имахме насрочен преглед за утре, така че се отменя.
Кактус, ти кога планираш кръщенето, на годинката ли? При нас, защото е март месец и се пада  по време на постите ще пропуснем, може би на година и половина като е.
Като цяло какви са ви плановете за кръщенета, смятате ли да правите големи или в тесен кръг? Аз лично смятам само с родителите, ама ще видим.

# 642
Съгласна съм, че не може да му се има доверие за медицинска информация, както и за съвети от типа с какво мляко да храня бебето си … Питала съм някакви неща, но си питам ЛЛ (ако не забравя, че помня 3 секунди). Но както и Мила каза листовката на гела е на Гръцки език, който аз не владея. С Google translator не винаги може да се стигне до смислен превод. След като ми даде информация за съставката, която според него не е ок се зачетох в интернет. Аз нямам медицинско образование и не мога сама да взема решение  колко е коректна информацията от източниците в интернет.

Иначе ЛЛ е против лидокаина, но не съм питала защо. Тя има и по-различни виждания за захранване, добавки и тн. Говоря спрямо това, което Вие споделяте . Според нея агнешко и риба се вкарват на годинка, че ги дразнело стомахчето и не знам какво.

Ние кръщене няма да правим на годинка. И заради финансов характер и друг. Аз не съм ентусиазирана даже да правим въобще, но пък таткото и майка ми не мислят така. Може би по натам.

# 643
Съгласна съм, че не може да му се има доверие за медицинска информация, както и за съвети от типа с какво мляко да храня бебето си … Питала съм някакви неща, но си питам ЛЛ (ако не забравя, че помня 3 секунди). Но както и Мила каза листовката на гела е на Гръцки език, който аз не владея. С Google translator не винаги може да се стигне до смислен превод. След като ми даде информация за съставката, която според него не е ок се зачетох в интернет. Аз нямам медицинско образование и не мога сама да взема решение  колко е коректна информацията от източниците в интернет.

Иначе ЛЛ е против лидокаина, но не съм питала защо. Тя има и по-различни виждания за захранване, добавки и тн. Говоря спрямо това, което Вие споделяте . Според нея агнешко и риба се вкарват на годинка, че ги дразнело стомахчето и не знам какво.

Ние кръщене няма да правим на годинка. И заради финансов характер и друг. Аз не съм ентусиазирана даже да правим въобще, но пък таткото и майка ми не мислят така. Може би по натам.

Еми, на мен ми се е случвало да му пращам снимка на листовка на немски и да ми обяснява какво има вътре на "обикновен език" 🤣 и аз така, слушам си педиатъра, но се интересувам и от други гледни точки, препоръки и тн.. те лекар с лекар не казват едно и също, та как ние без нужното образование да можем да отсеем инфото..? Моята педиатърка не дава гелчета за зъби, аз пробвах няколко на своя глава, не знам доколко помогнаха..  за храненето, пък е много "ларж", само захар каза да не давам до 3г (лично на мен ми се виждат много 🤣 ). И така..

Кръщене ще правим септември/октомври в много тесен кръг. Не ми се прави втора сватба толкова скоро 🤣

# 644
Ние ще направим на годината кръщене. Но понеже се пада Великден, ще отложим с една седмица. Да минава, да видим и времето дали ще е с нас.

Общи условия

Активация на акаунт