Априлски бебчета 2025- тема 4

• 16 133
  • 623
  •   1
Отговори
# 600
Мануна, вярвай ми, всичките ги пребродих. Няма с идеални съставки, освен, ако не приготвяш ти. Аз просто смятам да давам избирателно.

# 601
Мануна, за глутена бях гледала на единия клип с Алгоритъм на захранване др Владимирова беше казала, да се дава например една каша с глутен (или кус-кус, попара), другата да е безглутенова и например веднъж в седмицата като се дават бобови се добавя сухар (не помня един или два). Та по принцип едно хранене с глутен на ден, но в деня с бобови добавяш и с тях сухар.

# 602
Здравейте, аз вече вкарах риба с BabyBio пъртърва. Смятам да започна с попарките, взех от мандра Веселие овче сирене и краве кисело мляко, за да му приготвям йогурт. Днес хапна спанак, който аз запарих, но в комбинация със сладък картоф, че в чист вид милото правеше много сладки физиономии от типа "какво ми даваш, мамо" ☺️🩵🫶 Увеличих дозата на АМ, вече за закуска е 230мл. готово количество, за вечеря също 230мл., а среднощното мляко е 200мл. Смятам след месец да започнем да намаляваме дозата на среднощното мляко и плавно да го спрем. Пюрето е 190-220гр., кашата 200-230гр.
Днес бях на преглед най-накрая 😅 взе ми проби за МБ и ЦН, изписа ми и Достинекс. За щастие и двата яйчника са си на мястото 🙏🏻 дори очаквам овулация. Оказа се, че матката ми е обърната след раждането (инверзия), а бях спешно секцио. С това положение на матката е невъзможно да родя по естествен път. Аз така или иначе щях да искам планово секцио, ако решим и е писано да имаме второ бебче. 🙏🏻🫶🥰 Каза и че не препоръчва двоен трансфер, има огромен риск в моя случай, ако чакам близнаци. Аз четох някакви неща и че има риск от аборт след края на първия триместър, но се надявам това да е за някакви вродени състояние и остава да се моля да нямам сраствания.

# 603
Момичета, някой вече пробвал ли е да отдели бебето в детската стая? Нашият малчо се буди ужасно много през нощта, постоянно иска да го взимам на спалнята при нас, на спалнята пък му е тясно и не може да се върти, събужда се и когато стана да отида до тоалетната. Изобщо.. много сме зле със съня. Чудя се как би се отразило преместване в собствена стая, да започва да свиква, че си има негово място и свое пространство и да не се буди от най- малкия шум. Дали е малък още за преместване?

# 604
Ние ползваме бял шум, наистина изолира звуците. Мен тази отгоре пак ме почна, хванаха я лудите и започна да тропа. Случайно или не, буденията съвпадат с тази отгоре. Голяма злоба е. Чува се приглушено, но аз усещам вибрациите. Възможно е и тя да усеща и да се буди. А може и да е от зъбите. Няма оправия.
Вчера мъжа ми видял, как не иска да отваря на внучето си. Много лош човек. Или не е добре с главата, хваща я параноята сигурно. Няма как да разберем, не допуска никого.
През деня имаме ремонти, и някак си, понеже пускам тв да върви и не й прави впечатление, но през нощта е страшното.
За отделяне мисля на по-късен етап да е, защото тя реве, ако излезем от стаята. През деня я оставям в кошарата, в нейната стая, и реве малко, докато се заиграе. После помрънква, но гледам да не ходя, през това време й правя закуската, обяда, мия съдове, пералня и като приключа, тъкмо да седна и започва да реве. Понякога не успявам всичко да свърша и я взимам при мен, слагам я на пода и тя пълзи в краката ми, дърпа ме, но е спокойна, особено като ме вижда в кухнята, знае, че имам работа и ме оставя. Заиграва се с нещо, или просто ме следва напред назад 🤣, много ми е интересна. Но изляза ли да отида в друга стая започва рев, докато не се върна. Дано е само период.

# 605
Ох, този сън кога ще се оправи , не знам. Добре,  че е белия шум, че иначе няма да мигнем. През деня горе-долу добре , обаче вечерта като се събуди и по час, два не можем да го приспим. Вече ръце не ми останаха. Снощи се събуди в 11.30 изпи си млякото и до 1.30 се приспивахме. Редуваме се с баща му, уж е заспал, но като го оставиш и се разбушува.  После спахме по 7, с няколко мрънкания и даване на баба.
За отделната стая сега май не е момента. Около годинката има силно зъбоникнене, мрънкане и ставане през ноща. Не знам в друга стая ще е още по-удобно. Нашата спалня е малка и таткото го гоним на дивана. Предишната регресия пак така я изкарахме, ние с бебо на спалнята , обаче сега нещо се проточи.
Кактусче и другите момичета кога давате попара и изобщо на колко часа храните  бебоците. Моя хапва на около 4 часа и като тръгна да му давам попара, паста на 2,3 часа хапва малко, очевидно не е гладен. Обаче после заспива на около 3ч и малко и като стане му идва време за хапване. И така трудно с тази междинна закуска,  а сутринта  още си пие млякото 🤔

# 606
Съня при нас от месец е мираж. Напоследък е страшно положението - цяла нощ проплаква, буди се и сякаш не може да заспи дълбоко. Аз храня на 3 часа, но нямаме нощно хранене отдавна. Допреди две седмици имахме режим - сутрин около 8 пие мляко - 150-160 мл., после в 11 часа закуска /каша с плодово пюре или плодово пюре с овесени ядки или мюсли/, в 14 часа обедното пюре /месно или зеленчуково/, после в17.30 - 18 часа следобедна закуска и към 21 часа мляко и сън. В последните две седмици не иска да яде и хапва по половин порция максимум от млякото или основното хранене и затова правя междинни хранения с плодови пюрета с нещо друго. Режимът отиде на кино и просто му давам, когато иска да яде. Снощи не е спал почти, заспа към 5 часа и сега спи, не ми се иска изобщо да го будя, за да яде. Със ставането ще му дам мляко, а после вероятно ще пропусне закуската. В този случай му давам ранна  следобедна закуска и после още една вечерна каша към 18-19 часа. За отделна стая не мога и да мисля, не остава и 5 минути без да ме вижда. Всеки ден си мисля да започна да правя палачинки или мъфини или някакъв бебешки кекс, защото си хапва хляб, сухари и бисквитки, но не ми остава грам време. Попара изобщо не одобри - досега съм пробвала няколко пъти. Днес ще пробвам с паста отново. Ако не я яде, после я слагам в пюрето.
Дали има проблем да слагам директно кашата в плодово пюре? Вчера сварих тиква и понеже се събуди не успях да сваря грис и добавих каша грис директно в тиквата. Разтвори се добре, защото добавих и малко водичка, а и му хареса.

# 607
Някои хора от ден 1 са отделили бебето в друга стая. Ако няма някакви драми може да се пробва. Ние имаме още нощни хранения и ми е по-удобно да е при мен, защото я чувам като започне да се пробужда. Може би ще я отделим в друга стая като дойде момента да я учим на самостоятелно заспиване. И аз не знам още. Но към момента може би не съм готова да не е до мен.

При нас не знам как ще спрем и нощните хранения, тя тогава си пие млякото. През деня го отказва, а ние имаме само 2 заместени хранения. Пие по 70-100мл през деня, но през нощта може да изпие 170мл. Според мен другата храна и повече допада и си иска нея, не мляко.

За плодовите пюренца, аз ги давам в кашите след обяд. Давала съм и чисто пюре и прави едни кисели физиономии и го плюе. Добавям 2-3 пъти в седмицата плодово пюре в кашата ( оризова, царевична и тн)

При нас имаше 2-3 нощи, в които се будеше и започваше да си играе и да пляска с ръце. Взимах я при нас на спалнята и започва едно катерене по нас, скубане .. Предполагам заради зъбите е било, защото сега си спи нормално през нощта.

Тъй като хвалите гелчето на Бебо за зъбки и аз взех, но ефект не видях при нас. За сега осадента е най-ефективен, но е до 3 пъти на ден. А в някои дни се налага повече пъти да давам. Някой ползвал ли е този:

# 608
Ние хапваме на около 3 ч и половина, рядко 4.
8.30 - закуска ( попара, звездички или кисело мляко с бисквити), 12-12.30 - обяд ( пюре), 16.00 ч - следобедна закуска ( каша, плодово пюре или кисело мляко с бисквити). Понякога й давам снакс за междинна - но само 2-3 бр. Много се радва. И вече в 19.00 ч. препира за млякото. И имаме после и нощно хранене, като изпива по още 1 мляко и половина - не наведнъж, като се събуди, пие малко, и пак заспива. И равносметката сутринта е 1-2 шишенца. Правя 190 мл - общ разтвор.  Но е много. Днес сме на преглед. Интересно ми е колко е качила. И дали се е издължила още.

# 609
Аз съм доволна от гела за зъби на Бочко. При нас малко по-лесно стават дремките и заспиването вечер, но има нощи в които се буди на всеки час. Вече спи при нас направо. Като я преместя в кошарата веднага скача, като я сложа при нас веднага заспива.
Отделна стая нямаме в момента, живот и здраве тази година или най-късно следващата да се преместим в наше жилище, но предполагам първо ще има период на адаптация заради смяната на жилище, едновременно и смяна на стая не знам дали ще е благоприятно.

# 610
Мила, последните дни го оставям да спи, не го будя в 7ч. и така пропуска междинната закуска...
За денонощие пие 660мл. АМ и отделно от тях млечна каша или каша с АМ 120мл.(става 780мл.).
Преди няколко дни въведох рибата(пъстърва) и няма проблем, вчера дадох пюре с бял боб и пиле, също и каша с козе мляко за първи път. Не я изяде с най-голям мерак, но купичката остана празна ☺️ За сега няма никакви реакции, купих и фъстъчено масло от 100% фъстъци без никакви добавки, другия месец ще му дам в кашата.
Да си призная, имам продукти, но още не съм му дала попара или паста, след седмица прави 9 месеца и тогава вече ще гледам да му направя график с попарата и пастата.
Това ми е графика от последните три дни. Вчера се показа и зъбче номер 7 🩵 Вечер се буди от месеци, но снощи беше от добрите вечери с две събуждания, но пък му пях около 20 минути, за да заспи 😃 Понякога се буди на всеки час, но бързо заспива, когато му дадем бибата.
Луничке, тук хвалеха Бочко, а не Бебо. Аз не съм доволна от Бебо и ще взема да пробвам Бочко, иначе разредих мазанията с Дентинокс, вече е през няколко дни, но имаше период по няколко пъти на ден заради избиване на няколко зъба едновременно. Хубавото е, че половината зъби вече ще са излезли до годинката.

# 611
Благодаря,  Кактусче. На мен идеята ми беше да давам междинна закуска попара или паста и постепенно да мине в първо ядене, т.е закуска. Обаче явно още не е готов, поне ги въведох като продукти сирене и масло. Иначе има 3 хранения с мляко х 6л, само сутринта 7л. На обяд и след обяд хапва по 170-180гр пюре. Не смея да му увеличавам повече грамажите, че имахме рефлукс,  а и сега връща по малко сред млякото сутрин основно.

# 612
Бочко съм взела , не Бебо. Объркала съм. Ами 0 ефект при нас. Пак стигам до Осадента за да заспи.

# 613
Няма за какво, Миличка ☺️ Аз също смятам междинната закуска да измести сутрешното мляко, но това ще е доста по-натам. Първо се спира среднощното мляко и то плавно. Ще започна от 01 февруари с намаляване на дозата, като сега е с 6л. и през няколко дни ще намалявам с по 1 лъжица докато го спра напълно. Вече при нужда ще му правя, няма как 😁 Сутрешното и вечерното мляко ще ги оставя поне още два месеца, а вечерното може да го продължа и след годинката за известно време. Като направи 11 месеца междинната закуска ще стане закуска- в по-голямо количество и ще замества сутрешното млякото. Поне такива са ми плановете. Закуската ще бъде попара/паста/кисело мляко с плод/мляко с бисквити.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 19:36 от Kactus

# 614
Аз и бочко и бебо му ги слагам за да засмуче бибата и да не я плуе. Когато много зле положението слагам калгел. Иначе съм най-доволна от камилията, но нали не може да се дава повече от 8 дни и вече седмица давам алпекид денто, ами нещо не го успокоява особено. Може и да е по-зле от предишния път, защото имаме само 2 долни зъби и сега явно избиват няколко.

Общи условия

Активация на акаунт