Априлски бебчета 2025- тема 4

• 16 133
  • 623
  •   1
Отговори
# 570
Луничке, тя моята фууди душа няма да има значение. Дребното е с вкуса на баща си Simple Smile Ще дам отзиви Simple Smile

Мануна, взех от ЗВБ. На Ради очевидно й писват пюретата, гледа ни какво ядем и не ми се занимава да сменям едни пюрета за други. Вчера си бяхме поръчали от Скара бара и отворихме кутиите, докато и тя хапваше млечната каша - ами познай дали нещо яде. Затова пък, погледите, които ни хвърляше, бяха изпепеляващи Laughing

Иначе въобще не ме притесняват кг. Важните показатели (според мен) са главата да расте и да расте на ръст. Килограмите, с това движение нон-стоп, не знам как се вдигат.

# 571
Видях новина, че Нестле пак изтеглят млека от пазара.

# 572
Ние, имаме вече 3 кучешки зъба, 2 предни долни и я мъчат и горните.
Имаше дни отказваше да яде, но понеже имаше и нови зеленчуци, не съм сигурна дали заради зъби или заради новото. Но в такъв случай давах мляко, не го отказва никога 🤣.
Давах й краставичка да гризе, но не дъвче, или гълта, или плюе, пробвах с хляб, бисквита, какво ли не. Но явно й е рано още.
Попарата няколко пъти не я пасирах, но не я изяжда цялата. Не й допълвам на закуска мляко, тя и не мрънка. После направо й давам наобед пюрето.

# 573
Mila91, същата работа е и при нас - категорично отказва пюрета за 8 месеца. Засега само успях да прокарам десертите от ДМ за 8+ и днес с много мъка успях да дам пюре на Гербер за 7м. А менюто от кухнята как давате? Основното на обед, а супата вместо следобедната каша ли?

# 574
Ехе, честито за трите кучешки! Аз още чакам нашите...
Пробвала ли си да намачкаш попарата, а не да я пасираш? Така препоръчваше Владимирова.
Аз попара още не съм давала. Имаме атопичен дерматит и петната не загасват. Педиатърката даде кремче да мажем и каза да не вкарваме нищо ново. Ама няма промяна след крема май...
Още не може да седи стабилно Sad, но поне има напредък в седеното и почна да пълзи. Напоследък пищи доста. И е крива в голяма част от времето. Донякъде от зъбите, ама не е само това...
Отделно проблеми с очите, яко гурели почнаха и на двете (едното е със запушено каналче от новородено). Бяхме на очен вчера и показа как да правя масажа (явно не съм го правила съвсем правилно) и изписа капки - първо антибиотични, после билкови.
За яденето - понякога е с голям апетит, понякога хич. Не мога да преценя и дали пюрето не е вкусно или защото пробвам с пюре 8+ или зъбите, или друго. Днес май имах най-добър успех с 8+ на ДМ био с телешко, изяде може би 130-150мл. Кашите по ги хапва, но и там понякога не яде голяма порция.

# 575
Луничке, преди да го заведа, ще звънна в клиниката, в която ходя и аз, и ще кажа тяхната тарифа за такава посещения каква е.

# 576
Zvezdait, препоръчвам с две ръце за АД . При нас и на малкия и на баткото с това минаха доста бързо.

За измиване много добре действа на адерма измиващия гел.
Ние режима със спане на 2 дремки горе-долу го нагласихме обаче зъбите ще ни довършат. През деня е търпимо, обаче вечер става страшно. Върти се, мрънка по час, два. Събужда се за мляко и после няма заспиване. Снощи от 1 до 3 беше буден и ние с него. Като ококори едни очи, нищо не помага. Миналата вечер даже давах панадол, чак плака, снощи уж беше по-спокоен та му го спестих. Слагаме гелче, от два дни давам алпекид денто и нищо.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 17:08 от Mila101

# 577
Мерси, Мила, ще го видя. Иначе къпем с адврма от новородено.

За зъбите май е малко по-добре нурпфен или така чета - по-дълъг ефект и имал противовъзпалително действие, но не бива да се прилага много поредни дни. Уж до три, но ако дозата е една, може и малко по-дълго май. При нас често зъбите прецакват и дремките, което сигурно влияе и на нощния сън (нямам добра база, зсщото от раждането най-доброто ни е две събуждания, а последните месеци често е и по-зле)

# 578
Момичета, може да ми се смеете, но много мразя да хвърлям храна, затова пюрето за 8+, което ми отказа, му го направих на солен кекс, нарязах на лентички и му дадох да си хапне за следобедна закуска. Изяде няколко парченца.

# 579
Звезди, да няколко пъти я правя без да пасирам, но не я изяжда цялата, дави се, гълта и се мъчи, и се отказва. Става три пъти по-бавно храненето, но на мен това не ми пречи.
Хапва явно, колкото я засища, после не отваря уста, върти се, и край не мога да й я дам повече. Звездичките по същия начин, пасирам, ги тях, но не гладко, има парченца, тях си ги хапва с удоволствие. Утре смятам да й дам кисело мляко с бисквитки, те поне се разтварят и няма да се дави така.
Ние сме само с Бочко за зъбите и ако има температура даваме Нурофен. Много е ефикасно, на билкова основа и успокоява. Аз пробвах за себе си, и наистина болката изчезва. Но аз гледам и по нея, че се успокоява и заспива. Докато ги вадеше зъбките, се будеше на час, на половин час. Беше кошмар, сега пак я мъчат. Но поне се буди на два, три часа.

# 580
И аз в началото бях взела Бочко и веднага имаше ефект. Мъжът ми взе от аптеката Калгел, същото време действа като Бочко. Голяма драма са тези зъби и при нас, още не е избил никой, но много я боли, вечер се събужда с плач, дремките също са трудни.
Аз тези дни дадох кроасан с масло, взех замразени от лидл и изпекох вкъщи. Знам, че има сол, захар и сигурно други вредни неща, ама се изчерпвам вече от идеи. Пюретата тотално ги отказа, ама вчера пък изяде едно малко на гербер и пак се запасих.
Засега най-голям фен е на тиганичките - правя ги с жълтък, лъжица кисело мляко, лъжица брашно и обезсолено сирене. Правих и с банан, без сирене, и тях харесва, иначе яйце не мога да вкарам по друг начин.
Тези дни пак ще правя странджанки или супа топчета.

# 581
И аз в началото бях взела Бочко и веднага имаше ефект. Мъжът ми взе от аптеката Калгел, същото време действа като Бочко. Голяма драма са тези зъби и при нас, още не е избил никой, но много я боли, вечер се събужда с плач, дремките също са трудни.
Аз тези дни дадох кроасан с масло, взех замразени от лидл и изпекох вкъщи. Знам, че има сол, захар и сигурно други вредни неща, ама се изчерпвам вече от идеи. Пюретата тотално ги отказа, ама вчера пък изяде едно малко на гербер и пак се запасих.
Засега най-голям фен е на тиганичките - правя ги с жълтък, лъжица кисело мляко, лъжица брашно и обезсолено сирене. Правих и с банан, без сирене, и тях харесва, иначе яйце не мога да вкарам по друг начин.
Тези дни пак ще правя странджанки или супа топчета.

Печеш ли ги ?

# 582
За солта пак има различна информация, но на някои места я дават позволена от 8я месец. На други от 6я. В много малки количества разбира се. Това имам от една лекция, на която ходих март месец

Според Маги Пашова от 6я месец може https://www.magipashova.com/2021/08/27/sol-za-bebeta-i-deca/

Забелязах, че в някои пюрета за 8 месечни има сол. Аз още не съм и дала, но ние сме много назад с въведените храни. А сега заради обрива отлагаме с въвеждането на нови за месец-два. А като ходим навън ми се иска да и дам една коричка хляб да облизва, ама … няма.

Бяхме за 3 дни в Гърция и така жадно гледаше храната и посягаше, но получи само една сурова чушка да подмята в устата. Не че е яла нещо, просто си чешеше венеца. Но пък имаше топло хлебче, но още не сме въвели глутена. Аз не се усетих за обрива и въведох овес и просо , но ще дам пауза сега.

И понеже не помня дали препоръчах един УТ канал с детски песнички Super Simple Songs. На Английски са обаче и ги пускам от време на време.

# 583
Аз още не съм въвела сол и захар. Нарочно забавям, после ще има цял живот да ги яде в храната.
Аз по принцип не ям много солено, и даже предпочитам без сол, за да усещам вкуса на зеленчуците.
Но, ако й направя тези гофрети, не знам как ще ги яде, като още не дъвче. Днес я видях вече да прехвърля и да размята храната в устата си. Направих й за закуска кисело мляко с бисквити. Като бисквитите бяха на парченца, повечето се бяха разтворили, но имаше и останали парченца, не ги плюеше. Утре става на 9 месеца.
Днес самостоятелно се изправи на колене и се държеше за дъската на кошарата, беше много доволна.
Увеличила е от няколко дни нощното ядене, явно не й стига през деня, не знам.

# 584
Момичета, Вие какво правите с умалелите дрехи на децата?
Аз ги събирам, но ми се иска да ги подаря на майка в нужда.
Знаете ли , такова място-организация, в което могат да се дарят бебешки дрешки?

Общи условия

Активация на акаунт