Априлски бебчета 2025- тема 4

• 16 133
  • 623
  •   1
Отговори
# 585
Пазя ги, ако някоя майка има нужда, ще й дам, защото са много. Ще запазя за себе си малко дрехи, за спомен. А кой знае, може да ме чака още едно бебче някой ден.

# 586
Пазя и аз засега, набелязала съм няколко сайта, които правят одеалце и плюшена играчка от дрешките на бебето, мисля да си направя такива за спомен. За съжаление останалите сигурно ще отидат в контейнер за дрехи.

# 587
Момичета във фейсбук има група "помощ за затруднени родители"  подаряват се освен дрехи, памперси и тн. Имат и благотворителни кампании за събиране на средства.

# 588
За съжаление там не пишат само наистина нуждаещи се. Понякога препродават нещата, които си подарил. Не говоря от личен опит. Иначе аз част от тях подарих на моят братовчед, но тяхното бебче се роди август и не се припокриват сезоните. Отделно и майката си иска да си купува дрешки по неин избор, което е нормално. Първо и чакано бебче, та не взима много вече дрешки. На мен също ми дават дрешки, но момичетата са ми близки и не ми е проблем. Доста запазени са и някои са като нови. Но и аз доста неща взимам на малката и трябва да се поспра, но както се казва слаб ми е ангела. Но април месец като мина на 760лв няма начин да не се спра 😀 С тези пари и храната няма как да и платя.

Но имам 2 торби с дрешки и ще трябва да видя какво да ги правя. Изтича ми времето за бебе номер 2, но най ме притеснява дали и финансово ще можем да си позволим още едно.

# 589
Пълнолуние,  така е за съжаление.  Но има много хора в нужда, повечето са проверени от администраторите. Аз там си подарих старата количка. Ние ползваме неща от нашия батко и от племенника, но имам и нови , тъй като нашия е най-малък после няма на кой да ги давам.

# 590
Свива ми се стомаха като се сетя, че април вероятно ще се върна на работа. Не знам как ще се справя, въпреки юе съм основно хоум офис, но и със 780 лв не го виждам.
Момичета, а за вечеря какво мислите? Кога ще я заместите? Искам вече да го слагам с нас на масата да си чопка от чинийката, без претенции да се храни, а просто да е с нас.

# 591
Мила101, радвам се, че сте попаднали на истински хора.

Мануна и аз това се чудя какво да правя , че много жално гледа как ние ядем, а тя отстрани точи лиги и иска да опита от храната ни. Аз съм писала, че давах печен сладък картоф и авокадо. Нищо не яде, а само подмята в устата и се омаза цялата, но пак е нещо.

Забравям да питам дали давате замразени броколи или трябва задължително да са пресни, които да сваря на пара. Помня, че се накисваха във вода и сол заради буболечките.  Иначе мислех скоро моркови или обикновенни картофи да и изпека. Знам, че е по-добре да са на пара, но някои бебета предпочитат печени и искам да пробвам и двата начина. Тези, които готвите месо как го давате и какво взимате, че тези от магазина не знам колко са читави.

Иначе мисля, че пюрето може да се яде и вечер, ако искаш да се храните заедно. За някои видове каши мисля, че също е добре.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 18:07 от Пълнолуние

# 592
Аз от шестия месец го слагам с нас на масата, когато вечеряме. В началото нищо не давах, но после започнах да давам бисквити, снак и хляб. Умалелите дрешки и аз подарих в групата на два пъти, но от едната жена се разочаровах много. Скоро пуснах обява в олх и там се свърза с мен една жена и ги взе от вкъщи. Аз също ще се връщам втората година, не мога да си позволя да си стоя вкъщи и днес си поплаках по този повод. Нямам вариант за хоум офис за жалост.
Аз давам замразени броколи, готвя в уред за бебешки пюрета на пара. Сега разбрах, че трябва да се накисва.
Вечеря мисля да замествам към 10-тия месец, но предполагам млякото за приспиване ще си остане.

# 593
Пупи накисването важи за суровите броколи. За замразените нямам на идея дали е нужно.

Иначе и аз искам да си остана и втората година, но от финансова страна нямам избор. Но пък яслата май започва от септември, ако ни приемат и ще трябва да изкараме някак няколко месеца с по-малко финанси. Дори и да мога Д сработя от вкъщи не виждам как да стане. Тя си иска внимание и то от мен. Нямам баба под ръка.

# 594
До 1 година основната храна на бебета е кърма/мляко. Вечерята ЛЛ ни каза от 1вата годинка.
Не виждам никаква драма да си ги слагате на масите и да си хапват каквото прецените, че може да им дадете. Пак ще си пият мляко накрая. Според мен е супер важно да се чувстват част от цялото, да ви виждат, че ядете, дъвчете и т.н. Аз сядам срещу Радост и преживям с нея, дори и да няма какво Simple Smile

Тейсти лаб дойде днес. Храната за дребното е супер вкусна. Аз взех опция ЗВБ, кюфтенцата бяха доооста меки, Ради ги дъвка с удоволствие до момента, в който реши, че не иска повече. Тя е малко говедо, когато реши (няма да кого да се метне).

Поръчах и порция "за мама". Беше доста вкусно, но не съм сигурна, че ми е дават 22 лева за това, което получих, пък дори и с качествени продукти направено.

# 595
Аз смятам да изкарам този път до 2-рата година. С голямата се върнах, когато беше на 1 година и шест месеца и беше кошмар. Тогава нямаше хоум офис и съм карала на по 5 кафета и с 2 часа сън. Бях по-млада и не мисля, че сега ще успея да издържа. Все пак не смятам, че да допускам грешки, ще се толерира безкрайно.
Смятам да заместим вечерното хранене след месец към 10 месец.  Малката изпива около 60 мл мляко вечер, но си хапва на другите  хранения.
С киселото мляко беше голям крах - много я боля стомахчето.
Joss, дъвче ли Радост? Ани дори да й дадем троха се дави и тръгва да връща. Иначе мн иска да опитва, но по-скоро смуче.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 21:12 от Gery666_

# 596
За момента дъвче. Ще видим до кога, защото ако има нещо сигурно при тия малко чудеса е, че няма нищо сигурно 😆
Аз се бях отчаяла, че иска само да й се стича храната в гърлото и я мързи, обаче последната седмица започна да преживя. Докато не се задави с нещо, тогава настава драма и стиска устни. Последните 3 дни тотално отказа млечна и всякаква друга каша, нямам идея какво й е щукнало по въпроса...

# 597
Взимам замразени кроасани и ги пека в нас, стават супер.
Мерси за коментара за сол и захар, малко ми олекна.
Аз от около 2 месеца вече давам вечер пюре (125 гр които са) или нещо друго за ядене. Понякога изяжда 5 лъжички, ама от 2 дена изяжда цялото, не мога да повярвам. Тя и през деня не яде много така че не мисля, че й се натоварва корема. Просто така ми е по-спокойно и на мен, защото яде.
Сутрин давам каша, на обяд опитвам със зеленчуково пюре или нещо ако съм сготвила, следобяд с друга каша опитвам или плодово пюре (пауч) или плод. Вечер яде най-добре. През деня редувам каша с глутен и без глутен. От кашите в най-добрия случай изяжда половин, правя с 20 гр суха смес.
Бях й давала печен картоф (на еърфрайър) с масло. Следващия път може да сложа и моркови.
Месо взимам от месарница.
Дрехите засега ги трупам, ама и връщам някои на приятелка, от която съм взела, тя пък ги дава на друга нейна приятелка.

# 598
Момичета, дайте някакви идеи за обяд за мъниците, когато готвите вкъщи. Досега съм правила спанак с ориз, разни намачкани варени зеленчуци със сиренце / месо. Но нещо нямам много идеи...

Накупих доста хубави био зеленчуци тази седмица, имаме и кафяв ориз, кус кус... Но просто не съм съвсем сигурна какво точно да приготвям, особено имайки предвид, че вече иска да хапва по-гъста консистенция Grinning

# 599
Според мен всяка комбинация ориз/кус-кус, месо и зеленчуци е подходяща.
Тръгнах да поръчвам tastyLab за другата седмица и видях оризов сироп в десерт, така че засега и от там няма да е.
Момичета, колко порции глутен дневно давате? Аз само съснсутрешната закуска, но видях в Дневникът на мама и татко, който според мен е доста информативен, че след 9 месец може две порции дневно, закуска и каша. Педиатърката каза сутрин да давам, за повече енергия.
Започнах да му давам тахан като междинка, да има да харчи енергия, защото по цял ден е закачен на оградата и прави карета Grinning

Общи условия

Активация на акаунт