Априлски бебчета 2025- тема 4

• 16 154
  • 623
  •   1
Отговори
# 555
Пупи, и нашата още не сяда сама, въпреки, че седи стабилно, прави опити, но неуспешни засега. Важното е, че опитва. Всяко бебе се движи с различно темпо.
От вчера започва да се изправя на колене, хваща се и се изправя сама. От чисто любопитство е. Да гледа какво става и какво прави мама 🤣. Трябва й стимул да се задейства.

# 556
Честита Нова година! Бъдете много здрави и щастливи! Нека 2026-та бъде изпълнена с незабравими щастливи мигове! 💕🫶💞
Аз пък се надявах на повече заря 😅 Бяхме при нашите, но от техния блок нямаше гледка към целия квартал, а съседите се представиха слабичко. Малкият не се страхува от гърмежите, наблюдава с любопитство зарята, много му хареса. Да сме живи и здрави, догодина и ние ще направим заря за Дарко да се радва 🥰 за вкъщи съм взела бенгалски огън, които забравих вкъщи за празника и сега ще паля от време на време да се радва бебчо.
Радвайте се на бебчетата си, които не бързат да сядат и да се изправят. Имате още няколко месеца спокойствие 😅 Аз постоянно съм на тръни 🥲 Моят бебок от месец и нещо си седи стабилен, ходи си по мебелите, държи се с една ръка и до месец, максимум два ще е проходил самостоятелно. Сутрин си сяда на дупето и идва да ни закача, хаха. Дърпа баща си за ухото или го гали по главата, за да го събуди 😃 Притеснява ме, че ще си счупи кошарата, защото стои на два крака и скача с голяма засилка, докато се държи разбира се.

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 18:04 от Kactus

# 557
Щях да попитам, вие сънувате ли, че сте бременни? Аз всеки месец сънувам, че съм бременна и не знам защо продължавам, след като вече минаха толкова месеци.

# 558
Честита Нова година ! Да е здрава, мирна и щастлива за всички! Нека всичко,  което сте си пожелали да се сбъдне!
При нас имаше малко заря, но се бяхме подготвили с бял шум и нямаше драми. Даже спа много спокойно, в момента в който тръгнахме да си лягаме се събуди да яде.
Ние седим почти самостоятелно, но трябва аз да го сложа. Иначе се набира като се държи за нещо, не иска да пълзи и това е, помагам му , но не става. За храната не мога да давам междинно хранене, обикновено го повръща и така си яде на около 4 часа и си става да яде и през ноща.
Мики аз нищо не сънувам.  Заспивам като пън и се събуждам схваната 😅

# 559
Честита Нова година! Много здраве и сбъднати мечти!
И при нас зарята беше по-слаба, около 12 ч като зачестиха бомбичките леко се пробуди, но дадох да цокне и се унесе. Бях пуснала и бял шум. Иначе не мисля, че щеше да се стресне особено, че аз в нас все изтървам нещо и е свикнала на шум.
Дадохме й да хапне баничка, бях й дала коричка от пица. Днес й дадох печен картоф с масло. Всеки път пробвам първо с пюре, ама изяжда 2 лъжици и стисва устни.
Зъбите много я мъчат. Дремките и сънят вечер са доста трудни, може би не я изморявам достатъчно.
Онзи ден спахме вечерта двете в кошарата за игра, защото за целия ден имаше 40 минути дрямка и то с много зор, вечерта заспа рано и като се събуди не можахме да я приспим, само се закача.
Иначе през деня постоянно прави Дзак, извърта си главата настрани, само гледа да се закача с някой.
Много рядко сънувам нещо. На мъжът ми му се падна бебе, на мен работа.

# 560
Здравейте, мами!

Колебая се между две кухни - Хер бебе и Фуристо. Бихте ли споделили своите впечатления от двете? ( може да препоръчате и други детски кухни, от които сте доволни)

# 561
Здравейте, мами!

Колебая се между две кухни - Хер бебе и Фуристо. Бихте ли споделили своите впечатления от двете? ( може да препоръчате и други детски кухни, от които сте доволни)

Ние поръчваме вече доста често от Фуристо (според менюто взимам или "бебе" или "зелено", като кухнята на зелено не е пюрирана и се харесва на бебо) и сме доста доволни. Само десертчетата не ги яде винаги, но основното почти винаги е добро попадение. Каквото остане - с мъжа ми си го доизяждаме с голям кеф, готвят много вкусно! Simple Smile

# 562
Аз поръчах от Tasty lab
Ще пробвам и Фуристо другата седмица

# 563
Joss, от кой вариант на Tasty lab поръча?
Аз още готвя и давам готови, обаче вече наистина се изчерпах. Около 50 продукта съм въвела, меса, зеленчуци, плодове, риби, млечни, подправки, ядки, вече не знам какво. Той е наддал 300 гр последния месец, предполагам е заради мобилността, катери се, изправя се, пристъпва, лази, иначе си изяжда всичко. Имаме 5 хранения, някоя от вас дали е въвели някакви "междинки"?
В този студ как сте с извеждането? До колко градуса - си позволявате? Ако зависи от мен, стига да не вали и духа, ще сме навън, но дали не е малко екстремно в момента.

# 564
Нямам ограничения за излизането. С голямото дете излизах и на минус 10 градуса, сега излизам дори и да има вятър и да вали, но тогава гледам да съм с количката, ако духа и да съм с раницата, ако вали. Аз също още готвя, но много се изчерпах, започнах да давам и готови пюрета, но пак няма голямо разнообразие. Мисля и аз за кухня вече. Аз давам бишкоти, сухар или друг снак, ако това се брои за междинно хранене.

# 565
Момичета, хапват ли всичко вашите бебоци?
На малият му излезнаха за поселдната седмица 2 зъбчета и храненето направо не се състои - сяда на стола и само като види хапване, почва да си дърпа ушите и да се извърта - не иска и да види. Нито за гризкане в ръчичка, нито ако го храня от лъжичка яде... А преди си хапваше добре и с апетит.. Но така е вече седмица.

Как беше при вашите бебоци като избиваха зъбчета?

# 566
Моят още няма зъби, но когато е в криза е същата работа - върти се на стола, дърпа ушичките и бърка в устата. Тогава и мляко почти не пие. За другата седмица мисля да го заведа на зъболекар, защото се притеснявам. Има очертания на зъбчета отдолу и отгоре, но не са избили.

# 567
Пупи, супер е това да излизанията, благодаря. И моето момче няма зъби още, венците са супер подути и до там. Масово около мен на децата зъбите им са излезли около 10 м - годинка, засега нямам притеснения. Но с първия зъб махаме бибата (дано!) и отиваме на зъболекар.

# 568
Моят хубостник все още тотално отказва пюрета за 8+ месеца. Като му сложа парченца храна или хляб, си ги хапва, не знам защо тези пюрета така ги плюе. С другите няма проблем, очевидно не е и проблемът в дъвченето, нямам идея.
Не е качил нищо на кг от месец насам. Седи си около 9кг, на ръст видимо е дръпнал, в края на месеца сме на преглед и се надявам всичко да е наред. Хапва си добри порции според мен и кърма си пие около 600мл на денонощие.

# 569
Мануна, нормално е вече да качват с по-малко.

Ние сме качили 250 грама и вече е 7.780 и около 69-70 висока. Много се движи и постоянно се катери да е права. Смяната на памперс е истински екшън заедно с обличането. Май ще минаваме само на гащи, че памперса е мисия невъзможна. Пробвахме нощните гащи на Памперс и са ок за сега.

На някои бебета по-късно израстват зъбчета. Ние за сега сме с 2 и 2 пробиващи. За зъболекар и аз питах в клиниката, която ходя и ме гледаха доста очудено. Според тях няма нужда сега от консултация, а след 2 години, за да свикнат с бъркането в устата. Мануна ти къде ще ходиш? Събирам мнения, че ако отида и дам 100 лв отгоре за преглед и да ми кажат ела след 2 години, защото сега няма смисъл …

Стоунче, ще чакам твоята foodie душа да се произнесе и аз да опитам някоя кухня.

И аз мислех  на Furisto, но тези супи не мисля, че са подходящи все още. Като е по-течно пюрето и тя се омазва нарочно цялата … Иначе не е отказвала храна, въпреки драмите с никнещите зъби. Но плаче за биберона и е ужас в това отношение. Според ЛЛ обаче да не вкарваме нови храни докато обрива не мине. Агнешкото също.

Общи условия

Активация на акаунт