Кралски работи и клюки - ноември 2025

• 93 105
  • 1 710
  •   1
Отговори
# 1 515
Не виждам нищо толкова странно в присъствието им.
Изглежда не сте обръщали внимание на присъствието им в африкански държави, а и не само, където са поканени на честванията за независимост. А ако не присъства никой, то поне Чарлз публикува поздравително изявление.
Редовно ги канят по такъв повод.

Няколко примера от преди години:
Британски кралски особи на честванията за независимост на Африка
Кения : Принц Филип присъства на честванията по случай независимостта на Кения през 1963 г. и присъства на издигането на кенийското знаме вместо британското знаме .
Зимбабве : Принц Чарлз (сега крал Чарлз III) присъства на официалната церемония по обявяване на независимостта на Зимбабве през 1980 г.
Сиера Леоне : Херцогът на Кент представлява кралица Елизабет II на честванията по случай независимостта през 1961 г.
Танганика : През първата година от независимостта на Танганика, кралица Елизабет II е неин монарх от 1961 до 1962 г., преди да стане република.

Наскоро Едуард беше в Папуа Нова Гвинея, където участва в честванията за 50 години независимост.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 18:11 от Tinо

# 1 516
  • Glasgow
В Индия и Пакистан дали са били? Знам че са били на визити, но не знам  дали ли на такава годишнина

# 1 517
Единствената разлика е, че независимостта на САЩ е постигната с война. А исторически последиците са се усетили и във Франция с тяхната революция.

250 години по-късно би трябвало да е ок представители на английския крал или той самият да присъстват на честванията. Ще дадат повод за всеки да си намери тълкувание, което му харесва. Пък и настоящият им президент нали и той крал иска да става, ще черпи опит Simple Smile

# 1 518
  • Glasgow
По добре да пратят младите, не бях чела за такава опция. Камила няма да му издържи на Тръмп, ще изцепи нещо

# 1 519
Много добре си е костюма на Софи и косата също. Ако Максима си поддържаше косата като на Софи, никой нямаше да я обсъжда.

Херцогинята на Единбург се отправи към втория си ангажимент в Оксфорд, в Общинския център „Уиндейл“.
При пристигането си, Нейно Кралско Височество се срещна с ученици от началното училище „Уиндейл“.

# 1 520
Ето, че и Елизабет е присъствала на честванията преди 50 години. Добре, че тогава не е имало форуми и анализатори.

Исторически прецедент: Кралица Елизабет II посети САЩ за двестагодишнината през 1976 г., следвайки историческия модел на кралски посещения за големи годишнини.

Ето за Индия:
Докато Британското кралско семейство традиционно не е присъствало на честванията на Деня на независимостта на Индия, които се падат на 15 август, но няколко членове са посетили Индия по време на събития, свързани с независимостта на страната, като например 50-годишнината през 1997 г. и парада за Деня на републиката през 1961 г.Кралица Елизабет II, принц Филип и други членове на кралското семейство са предприемали официални посещения в Индия и са отдавали почит на индийските лидери и култура по време на тези пътувания.
Кралица Елизабет II и принц Филип:
Посещават Индия през 1961 г. и присъстват на парада за Деня на републиката като почетен гост.
Връщат се през 1983 г. за срещата на правителствените ръководители на страните от Британската общност .
Отбелязат 50-годишнината от независимостта на Индия по време на последното си посещение през 1997 г.
Други кралски посещения:
Принц Чарлз (сега крал Чарлз III) е посещавал Индия многократно.
Принц Уилям и Катрин посетиха Индия през 2013 г.
По време на тези посещения членове на кралското семейство са се срещали с индийски лидери, отдавали са почит на личности като Махатма Ганди и са участвали в дипломатически и културен обмен.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 18:34 от Tinо

# 1 521
То на този етап всичко е спекулации.
тръмп май покани Чарлз като беше там, ама не съм сигурна дали действително или журналистите са си го измислили.
Сега и за младите по-вероятно да е тяхно предположение. Те нали и за Австралия ги гласят. Ще видим, има доста време дотогава.

# 1 522
  • София
Не се ли коментараше по време на коронацията, защо не отиде американският президент, а прати жена си.
Не че е драма, но е интересно от историческа гледна точка.

# 1 523
Говореше се за лошо здраве, което беше ѝ демонстрирано на публични места.
Тя го заместваше и на други събития, та не е изненада.

# 1 524
Много ми харесва Летисия в тази рокля.
Каква е мъничка до Фелипе Joy

# 1 525
Много интересно как за едно и също нещо се подкрепят изцяло нечии решения, но ако друг постъпва по същия начин при сходна ситуация, е лошият. Значи, Меган М. се сърди на баща си, че (уж) се опитал да спечели пари от нейната известност и затова той не познава внуците си. Но крал Чарлз няма право да се сърди на малкия си син и снаха си, че продадоха семейството му за пари, много пари. И на всичкото отгоре се очаква той да им ходи на крака, че да си видел и другите внуци. Логиката нещо ми убягва.

# 1 526
Меган развали отношенията с баща си под влияние (вероятно и натиска) на двореца. Ако не бяха те, пука ѝ на Меган, че се е снимал дядото как мери костюма за сватбата, хвали се със зетя или разказва нещо за семейството му. После вече нещата ескалираха. А сега въобще не ѝ трябва на Меган този татко, който се мота по Филипините с големия син. Още един Андрю не им трябва с Хари.

# 1 527
  • ВАРНА
И сега,когато избяга от двореца,пак за да не им скърши хатъра не контактува с баща си.

# 1 528
Меган развали отношенията с баща си под влияние (вероятно и натиска) на двореца. Ако не бяха те, пука ѝ на Меган, че се е снимал дядото как мери костюма за сватбата, хвали се със зетя или разказва нещо за семейството му. После вече нещата ескалираха. А сега въобще не ѝ трябва на Меган този татко, който се мота по Филипините с големия син. Още един Андрю не им трябва с Хари.
Нови еквилибристики само и само да се оправдае нещо, което наистина добър и топъл човек никога няма да направи. И под влияние пак на Двореца ли на сватба за 38 милиона долара от всичките й роднини беше поканена само майка й? Или под влияние на Двореца беше поканила хора, които не я познават, но пък са известни?

# 1 529
  • Glasgow
А само, на мен защо ми докладвахте диаманта, нито е лъжа, нито беше на английски. Ето и на български. Тук се пишеше, че и Камила ще го сложи на Коронацията, но излезе дипломатична и не го направи. Някой виждал ли го е в Лондон, иска ми се да ги видя, че ми се струва че до някоя и друга година ще се върнат по "родните си места".
https://trud.bg/a/articles/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BA%D0%B0 … D0%BD%D0%BE%D1%80

Общи условия

Активация на акаунт