Почистване на тоалетната чиния

• 684
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета ! Ако може да ви попитам за съвет ако на някоя и се е случвало. Направихме си чисто нова баня, закупихме си чисто нов душ , мивка , шкафове и тоалетна чиния и разбира се започнаха ядовете. Всеки път си почистваме след ползване на тоалетната, ние обичаме с моят мъж да я оставим да изглежда така както сме я заварили , обаче се появи някаква  жълта ивица , която започва от страната на легенчето . Обикновенно си ползвам Доместос и Медикс, но тя като тръгна да се появява беше тънка и светла, а сега е почти тъмно жълта.  Опитала съм досега с  Доместос, Медикс, Меглио, Кислол, Чисто и не става абсолютно нищо ..... 😭😭😭😭😭. Измъчва ме направо като я видя умирам от яд. Постоянно търкам тази тоалетна и дори не избледнява тази  ивица. Възможно ли е понеже имаше едни сини капсули , които се пускат в казанчето и те да са направили тази беля ? Ползвах ги само веднъж и все си мисля, че май от тях стана каквато стана ...

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 08:40 от Mimii23

# 1
Не ми стана ясно за каква жълта ивица говориш – къде точно се намира.
Но аз чистя тоалетната чиния главно с бял Доместос. Вечер, преди лягане, обливаш хубаво и затваряш капака. На сутринта просто пускаш водата, а чинията блести. Няма нужда от търкане даже.

# 2
Да, и ние имахме, горе-долу я изчистих с много търкане, малко до ръба се забелязва. Това според мен е, когато мъжете уринират. И аз обичам вечер да намажа и да постои, но мъжът ми цяла нощ е буден и влиза постоянно, така че не става.

# 3
Урина не може да остави трайни следи по порцелан. Причината за тези ивици (най-често съм виждала кафяви) е течащо казанче и лоша вода (с ръжда например или други примеси). И под течащо имам предвид едва сълзящо, което не се забелязва, но всъщност порцеланът винаги е влажен, водата се изпарява и замърсителят се утаява. Дали казанчето тече се проверява с парче тоалетна хартия - слага се на чинията под казанчето и ако след малко пак си е  сухо, значи не тече.

# 4
Пробвайте да слагате препарат дирекно вътре в казанчето, защото тази ивица е най-вероятно от незабележим теч, който от самата вода оставя таакава жълта ивица. При мен само кислол премахва остатъците от замърсената вода, другите препарати нямат ефект.

# 5
Пробвайте Bref limescale. При мен само той премахна подобни петна и вече само него ползвам.

# 6
Ще препоръчам и в тази тема  препарат за почистване на отлагания под нивото на водата в тоалетната чиния и въобще за почистване на варовик с различно оцветяване. Наличен е в Кауфланд в момента.
Скрит текст:

# 7
  • There I was on a July morning
Каква ви е водопроводната инсталация в сградата - от стари поцинковани тръби или нови полипропиленови? Тече ли ви жълта вода сутрин от чешмите?

# 8
Между другото, при мен Доместос не помогна, Пулирапид подейства по-добре, така че наистина може и да е заради нещо във водата.

# 9
Пробвайте това, забършете да е сухо и обилно полейте, даже сложете кухненска хартия да се задържи и върху нея пак препарат. Оставете поне час,
https://perilis.com/produkt/faience-cleaner/
Но наистина забележете от какво е петното, защото аз така се убих от търкане и препарати, а накрая се оказа, че четката за тоалетната е оставила следа и понеже е месинг, след като четох в интернет го изчистих със сода бикарбонат.

# 10
Както каза "Черна станция" ръжда или друг замърсител.
Много често е манган.
Ако друго не помага, азотната киселина чисти и двете.
Но първо опитайте с белина.

Общи условия

Активация на акаунт