Почистване на тоалетната чиния

• 1 788
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Аз Доместос Зеро не съм ползвала. Имахме вкъщи от светлосинята опаковка, който използвам за подове, котешки тоалетни и пр.

# 16
Доместоса не маха варовик. Тряба да опиташ с препарат, който разтваря варовика. Такива са препаратите с фосфорна киселина, които не миришат на хлор. Друг вариант е да се полее с оцет и да постои така.
Доместоса, който съм показала  в спойлера няколко поста по-горе е киселина и маха варовик идеално. Предназначен е за почистване на варовикови отлагания под нивото на водата в тоалетната. И защото е гел, няма нужда да изгребваш водата от S-а, както би трябвало да се направи при употреба на Кислол примерно. Хайде да не генерализираме, че всичкия Доместос е белина и мирише на хлор.
Репликата ми беше насочена към автора на темата, нямах предвид оспорване. Аз също харесвам другия Доместос и го редувам с миризливия.

# 17
Много Ви благодаря, момичета! Оказа се, че белият Доместос ми свърши макар и малко полезна работа. Отново има ивица, но поне е по бяла и вече не е жълта.

# 18
Ако е от варовик, пробвай турския препарат:

Може би ще е добре да изкараш част от водата, така че линията да остане в сухата част. И я полей с този препарат. Веднага шупва.

# 19
При нас много често се появяват такива линии и без теч от казанчето, просто от самото изкапване на водата след пускане. Чистя ги с прах за пране за бели дрехи, поръсвам обилно, оставям няколко часа и после минавам една четка.
Ако при вас е теч го следете, че сметките за вода могат да ви изненадат много неприятно.

# 20
В интерес на истината го заглеждахме и не  видяхме да просълзява вода. Вероятно причината е от самата вода и варовика в нея, попитах още няколко близки и те се оплакаха от същото нещо. В интерес на истината и качеството на продуктите които купуваме вече по магазините не е каквото трябва, така че нервите ми са излишни.. Някои неща са си направени, за да се повредят и да се върнеш и купиш нещо ново. Отново много благодаря на всички за активността и съветите които ми дадоха. Безценни са! 💛

# 21
Сгледане не става. Лепни едно парче тоалетна хартия и ако остане сухо след десетина минути, значи не тече. Ако е подгизнало - има теч.

# 22
  • София
Вероятно варовик... Поне при нас от това се полупават, чистя с оцетни препарати за тоалетна и си реших проблема. Харесах си тези на фрош... Най-много ми харесваше с малинен оцет, но изчезна, а миришеше приятно.

Общи условия

Активация на акаунт