Затвор 4 месеца! Бременна в 26 г.с.

• 856
  • 10
  •   1
Отговори
Аз съм българска гражданка,33 годишна,с тежко минало,осъждана ,с условна присъда.
Август,2023г положителна проба на дрегера, резултатът излиза юни2025.делото минава.  Дават 4 мсц в сливенския затвор понеже условната присъда е нарушена.
Имам 3 аборта ,от които 3тия е преждевременно  раждане в 25 гс. 2020г.Момченце ,ражда се живо ,но не успяват да го спасят. 3 дни след раждането обявяват пандемия.
Сега съм в 26г.с. .дрогата отдавна е зад гърба.ми, сега значение в моят живот дава момиченцето, което нося и чакам да родя февруари. Понеже съм рискова във 3 месец ми направиха серклаж.
Сега има 2 възможности:

Да вляза и родя в затвора сега или малката да се роди,да навърши 1 година и тогава ,да я изоставя и да вляза за 4 месеца..

Това е много тежко решение,което не мога на този етап да взема... дори не желая да разговарям с приятелки  и т.н. .
Благодаря за всеки  един коментар предварително, без значение какъв е!

# 1
  • Пловдив
Бих избрала раждане на свобода не за друго, а защото се съмнявам, че на затворниците се оказва толкова добра медицинска помощ, колкото навън. Предполагам, че влезете ли в затвора, нямате избор коя болница, колко често да я посещавате и т.н., а е по мнение на лекаря. При предходна бременност, завършила с преждевременно раждане и смърт на бебето, бих се притеснявала много за всичко около бременността.

Скрит текст:
Иначе смятам, че всеки трябва да си изтърпява наказанията за постъпките, било бременна, майка, мъж или жена, съжалявам.

# 2
  • Sofia
Ако влезнеш сега не знам доколко бременността ти ще бъде следена адекватно (все пак в картинката има серклаж и предходно преждевременно раждане), не знам също така ако има спешна ситуация дали реакцията ще бъде своевременна, не знам и какво би било отношението на другите жени към теб... Много са ми неизвестните.

Ако изчакаш малката да стана на 1г, раздялата ще е тежка и за двете. Но поне тя ще е на сигурно място - много зависи обаче кой ще се грижи през този период за нея. Ако човекът, при който тя ще остане не е отговорен (или институция, където ще остане не е много подходяща), нещата вече стоят по по-различен начин. Тук пак има неизвестни.

Ако са само 4 месеца, тя няма да ги помни, но ще се наложи да се опознавате и нагаждате отново след това, да й спечелиш доверието и т.н.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 09:36 от Brin de muguet

# 3
Обжалвай!
Лично в моите очи си мнооого виновна и заслужаваш да бъдеш наказана.
Но предвид ситуацията ти, може би присъдата ще бъде променена на следваща инстанция.

# 4
Ако избереш да я родиш на свобода, имаш ли план кой ще се грижи за нея, имаш ли доверен човек?
Как се развива бременността ти, имаш ли проблеми?
Отговори на тезе въпроси биха помогнали за взимане на решение.
Не съм била в такава ситуация,  но от гледната точка на майка мисля, че е по-добре да си с нея неотлъчно след раждането. Бременността не е винаги лесна, но да оставиш новородено за месеци наред ми звучи по-тегаво. Сили ти пожелавам

# 5
Има ли кой да се грижи за детето, когато стане на една година? Ако имаш доверен човек да я гледа 4 месеца, мисля, че ще е по-добре да родиш на свобода и да си излежиш присъдата след като детето навърши годинка.

# 6
  • Пловдив
Аз не знам дали не е по-добре по-рано след раждането да се изтърпи наказанието - хем си го отметнал и не предстои, хем детето ще е с теб по-нататък, когато започва да пълзи, да разпознава образи, да ходи и т.н. В случай, че няма да се кърми до година, разбира се. Вече там плюсовете и минусите ще се обсъдят със семейството или с който ще гледа бебето.

# 7
  • Sofia
...но от гледната точка на майка мисля, че е по-добре да си с нея неотлъчно след раждането. Бременността не е винаги лесна, но да оставиш новородено за месеци наред ми звучи по-тегаво.
Тя написа, че присъдата може да се отложи докато детенцето навърши годинка. Няма да е новородено.

А ако сега си излежи присъдата (не знам каква е ситуацията на място със следене на рискова бременност - все пак имаме серклаж и предходно преждевременно раждане), има риск тази бременност да не завърши благополучно. И вече тогава изобщо няма да има дилема.

# 8
Ужасна дилема, ако има на кого да оставиш дъщеря си, също бих те посъветвала да лежиш след раждането, за да не поемаш излишни рискове предвид серклажа и предходните загуби.

# 9
Определено опцията за раждане на свобода и отглеждане на детето до една година от теб е по-добрият вариант. Да, ще е травма за детето да се разделите за 4 месеца, но може да има някакъв шанс да ти позволят да останеш под домашен арест например, ще ти водят детето на посещение, ще се виждате. Оставяне на детето през първата година не е добър вариант, защото детето има най-голяма нужда от теб именно през първата година, когато се залага емоционалното му здраве.
Рискова бременност в затвора едва ли ще завърши добре.

# 10
Доколкото виждам, майката може да бъде с детето в затвора, до навършването му на 1-годишна възраст, при доста облекчени условия:
https://mjs.bg/home/index/80675c1e-67d5-49e4-9157-40e283ff9e74

Не че е хубаво, но аз бих предпочела тия 4 месеца да ги излежа през първите месеци след раждането, докато на детето не му пука много къде е, стига да е с майка си. А може и да не са 4 месеца, ако работиш нещо. А май може една част преди раждането и след това да ползваш домашен отпуск, докато родиш, и после да си доизлежиш. Защо не се посъветваш с адвокат?

Общи условия

Активация на акаунт