Колко често комуникирате с партньорите си?

• 6 285
  • 148
  •   1
Отговори
# 120
  • Поморие
Здравейте, дами,

Имам въпрос към вас, понеже това е тема, която изниква вече за втори път във връзките ми. Със сегашния ми приятел сме заедно от половин година. Планираме да заживеем заедно скоро, но за момента сме от разстояние. Виждаме се почти всяка седмица, просто пътуваме и живеем в различни градове.
Въпросът ми е следният: за него е важно да се чуваме по телефона често и ми звъни поне 4-5 пъти в деня - независимо дали е делник или празник. Аз се чувствам натоварена от това и ми идва в повече, особено когато съм на работа в офиса или съм навън с приятелки.

В една друга връзка преди време пак имах подобен случай, нищо че тогава вече живеехме заедно. Човекът настояваше да си звъним през деня, дори да сме на работа...
Започвам да се чудя, дали не е в мен проблемът? Нормално ли е това, вие звъните ли си с мъжете ви по телефона през деня и ако да, по колко пъти? Когато го обсъждахме, мъжете ми го обясняват с това че било нормално да се чуем да се питаме какво правим. Може и аз нещо да съм дръпната, щом се повтаря тоя проблем People Princess
Моето мнение е, че при връзка от разстояние 1-2 пъти на ден е нормално като за брой телефонни разговори. В извънредни случаи - 3.
Повече от това дотяга и просто се изчерпвате, колкото и дар слово да имате...
Хубаво е доколкото е възможно да наблягате на реалните срещи, където ще създадете повече спомени, моменти, които ще ви служат после като предмет на разговор.
В съжителство е нормално да се звъни предимно по съществени въпроси, все пак така или иначе ще се видите у дома. Звъненето без причина и многократно е червен флаг за патологичен ревнивец/ контролираща личност.

# 121
Хич не дотяга даже – особено като сте си интересни и има какво да си кажете.
В случая на авторката оставам с впечатление, че тя уж много го харесва, но някакси прави компромис. Така звучи.

# 122
Абсолютно, когато си лудо влюбен всяко чуване с партньора е радост!

# 123
Аз пък съм имала такава нужда като бях на двайсет и нещо - такава непрекъсната комуникация в момента би ме натоварила, за когото и да става дума.

С мъжа ми бяхме във връзка от разстояние малко над 2 години и половина, преди да заживеем заедно (и то 7000 км. разстояние, не беше шега) и изобщо не се чувахме по телефона. Разменяхме си гласови съобщения в WhatsApp по веднъж на ден, в което разказвахме как ни е минал денят, отговаряхме, ако другият ни беше питал нещо, и така. Понякога и по два пъти на ден. Ако имаше нещо за обсъждане в реално време си чатехме според възникналата нужда, но тия ситуации бяха рядкост - вече накрая на тоя период покрай визата му и подготовката за сватбата. Като цяло обаче го изкарахме това време на по едно по-дълго гласово съобщение на ден.

Сега, когато живеем заедно, разменяме по 2-3 съобщения (текстови) през деня - от сорта на как върви на работа, към колко ще успея да тръгна от офиса, и трябва ли да се купува нещо. По-скоро организационни неща. Не си звъним, а ако имам нещо по-дълго за казване и ме мързи да пиша, му пращам гласово съобщение - когато може, ще го чуе и ще ми отговори.

# 124
Бърз ъпдейт, повдигнах темата по възможно най-лекия и ненатоваващ начин по който можех. Споменах, че имам доста работа напоследък и общо, мисля че би било най-комфортно да си говорим сутрин и вечер по по-дълго време и по-качествено. Исках да не правя голям проблем от ситуацията, а обратно получих обвинение, че съм била безчувствена, ама "няма нищо" щяла съм "да се поправя"?! Sign Triangular Flag On PostSign Triangular Flag On PostSign Triangular Flag On PostSign Triangular Flag On PostSign Triangular Flag On Post

На няколко пъти преди съм споменавала, че съм в офиса и не мога да изляза, та ще му се обадя по-късно и той хем се съгласяваше, хем звънеше пак преди аз да съм му се обадила. Доста е правил тези "шегички" за това че съм някъде и му изневерявам, или как трябва да се радвам че той не бил от изневеряващите Joy

Тъй то, ако бях на 20 можеше и такъв да го търпя. Ама сега вече няма да го бъде.

# 125
  • Пловдив
Бърз ъпдейт, повдигнах темата по възможно най-лекия и ненатоваващ начин по който можех. Споменах, че имам доста работа напоследък и общо, мисля че би било най-комфортно да си говорим сутрин и вечер по по-дълго време и по-качествено. Исках да не правя голям проблем от ситуацията, а обратно получих обвинение, че съм била безчувствена, ама "няма нищо" щяла съм "да се поправя"?! Sign Triangular Flag On PostSign Triangular Flag On PostSign Triangular Flag On PostSign Triangular Flag On PostSign Triangular Flag On Post

На няколко пъти преди съм споменавала, че съм в офиса и не мога да изляза, та ще му се обадя по-късно и той хем се съгласяваше, хем звънеше пак преди аз да съм му се обадила. Доста е правил тези "шегички" за това че съм някъде и му изневерявам, или как трябва да се радвам че той не бил от изневеряващите Joy

Тъй то, ако бях на 20 можеше и такъв да го търпя. Ама сега вече няма да го бъде.

Ама зарязя ли го ??? Разкажи де , дай подробности .......баси до 16:40 има време .

# 126
  • София
Щом не е твоето, не е.

# 127
Да, зарязах го. Тръшна се като малко дете и не съм разбирала от шеги. Голям мъж с кариера, дългогодишен брак преди това и т.н.

Не го разбирам това, не е моето. Имала съм дълга връзка, където и двамата работехме, да - чатехме си през деня кой когато има време (някакви шеги и глупости най-вече), но не да си звъним така постоянно. И дума не е ставало, нито пък шегички, да се питаме кой къде е и дали изневерява. Странно ми е това, много ми беше натоварващо.

Предполагам имаше и други неща, просто много дребни и като събрах всичко, наистина интуитивно се усещаше като опити за контрол и избухливост.

# 128
  • Пловдив
Цитат
дългогодишен брак

Пак да се повторя ........от желание да видиш червените флагове , нищо не си видяла. Ама браво де, бързо си се усетила

# 129
Не се разбира много добре какъв е, но ти си си го нарочила и явно не е твоят човек.
Навява инфантилност, да.
Вменяването на вини – ти да се научиш, да се благодариш, нам кво мирише на комплексираност.
Може и ти да не си от особено чувствителните, но и той е май от инфантилните сърдещи се момченца.

# 130
Браво, добра постъпка. Дръж здраво. Моята ситуация беше подобна и вече ако видя нещо такова, ще действам бързо, стегнато и рязко. Това чуване уж от любов и чувства, по 10 пъти на ден, но прераства в контрол, което е много неприятно. Не можеш и да свършиш работа така. Такива токсични хора - далеч!

# 131
  • Sofia
При теб патологиите са други. Не се бутай между шамарите зорлем.

# 132
Довери се на интуицията си. Имало е десетки начини да ти отговори, да намерите златна среда, защото не за първи път му показваш, че не е твоето, но той е решил да те обижда, че си безчувствена и да те “поправя”. Още сте пресни, почти непознати (аз времето във връзка от разстояние го деля на 3 и тогава получавам реалната продължителност Grinning), а е почнал да те поправя.  
Направи ми впечатление, че си се опитала да го кажеш възможно най-тънко и мило. Почнеш ли да си преговаряш какво да кажеш и да се стресираш как ще приеме отсрещният нещо толкова елементарно като дай да се чуваме в удобно за мен време - това е червен флаг. Истинската близост се усеща точно в тези моменти, когато искаш да кажеш нещо и чувстваш, че ще бъдеш разбрана, няма да ти се сърдят, агресират, мрънкат и обвиняват, а не по разговори къде си, с кого си, после с кого ще бъдеш.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 17:13 от Mandy Bo

# 133
Така се поправя то човек!
 До едно време му съчувствах, ама да изразяват желание да ме ремонтират не бива, дори на шега.
 Добре си направила, не става тоя.

# 134
Ние си пишем непрекъснато, ако сме заети се случва да не си пишем по-дълго.Говорим само ако има нужда.

Обаче когато имах връзка от разстояние ховорехме всеки ден по няколко часа и си пишехме постоянно

Сега видях развитието и определено те подкрепям за това решение, такова поведение е задушаващо.
Измъкнала си се навреме

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 22:07 от TheSickn3ss

Общи условия

Активация на акаунт