Колко често комуникирате с партньорите си?

• 3 150
  • 111
  •   5
Отговори
# 15
  • Пловдив
Цитат
Най-вече си пишем по вайбър (вицове, новини, нещо, което ни се е случило) и когато нямаме задачи си ги преглеждаме и отговаряме.
И ние така, но само ако има нещо смешно, линк, цитат, меме, или важно за казване - в чата на Фейсбук, той Вайбър не ползва. Ако няма нищо за казване - не. особено ММ хич не е по милите обаждания "какво правиш днес", но и аз не съм, де.

# 16
За мен, такова постоянно общуване е прекомерно и натоварващо, а от естеството на работата и задълженията ви през деня, дори невъзможно.
Та има ли какво постоянно да си говорите по 10 пъти дневно?
Бих го отчела, като желание за контрол и бързо бихме се скарали.

# 17
Няма значение как непознатите общуват във връзките си или браковете си. Важно е вие двамата да се напаснете и да намерите свой ритъм. Ако нещо не ти е ок, говориш. После пак говориш. И пак. Ако отсреща няма разбиране, просто спираш да се бориш и игнорираш. А ако това стане причина да се разделите, значи просто не сте били един за друг.

# 18
  • София
Разбрали сме се, че звъненето е, само ако има нещо спешно. Писането върви цял ден.
4-5 обаждания на ден ми се струват много.

# 19
За мен, такова постоянно общуване е прекомерно и натоварващо, а от естеството на работата и задълженията ви през деня, дори невъзможно.

Абсолютно няма какво да си говорим толкова често. Той често ми повтаря колко му липсвам, звъни непрестанно.. но на мен ми става досадно и наистина не виждам как да си залипсваме ако не ЛИПСВАМЕ. И да, най-голямото ми притеснение е, че често това е опит за контрол. Бях в една много токсична връзка преди и ми отне около година да разбера, че човекът ме контролираше. И сега съм настръхнала и доста сканирам за някакви червени флагове.

# 20
  • София
Скрит текст:

Абсолютно няма какво да си говорим толкова често. Той често ми повтаря колко му липсвам, звъни непрестанно.. но на мен ми става досадно и наистина не виждам как да си залипсваме ако не ЛИПСВАМЕ. И да, най-голямото ми притеснение е, че често това е опит за контрол. Бях в една много токсична връзка преди и ми отне около година да разбера, че човекът ме контролираше. И сега съм настръхнала и доста сканирам за някакви червени флагове.

Това Е опит за контрол. Уж звъни, за да те чуе, но се ослушва - къде си, с кого си, какво правиш.

# 21
Тогава поговори директно и обясни, че за теб е неприемливо да се чувате 5 пъти дневно.
Имаш работа, задачи, лекции , задължения, вероятно шофиране, и няма как да си на телефона на всеки час.
А ако работиш сериозна и отговорна работа, в която трябва концентрация и съсредоточеност, пак ли ще говорите постоянно?
При нас има глоба за ползване на телефона по време на работа.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 18:52 от happy doc

# 22
Живеем заедно и си комуникираме често през деня, докато е на работа😀 като бях и аз на работа - също.
Е, откакто живеем заедно не пишем фермани,  но няма ден, в който да е на работа и да не ме пита как съм и какво правим с бебето (преди бебето също). След работа ми звъни да пита дали искам нещо от магазина и така. За нас е ок. Само знае, че ако не му отговарям няколко часа значи спя😀  
Изговорете си го това, но според мен трябва да сте на еднаква вълна.
Имах бивш, който ако не му отговорех веднага ми звънеше, а бях на работа, нямах възможност да говоря, абе много токсично беше. 5-10 мин ако ме нямаше и край, какво правиш, с кого си, що не ми отговаряш. В такива отношения три месеца издържах.

# 23
............иначе си говорим хубави неща , обсъждаме някави неща , закачаме се , разказваме си истории ......и може би най важното , правим така ,че и двамата да знаем ,че въпреки натовареният ден и хилядите проблеми , там някъде има някой , който те иска и който чака с нетърпение да те види.
Сънчо, колко време (месец, три, шест?) се уверявате/чатите, че сте си най-важни?
Какво пречи да си обсъждате и говорите хубавите неща вечер от/в къщи?

Сега ме замисли, когато чатовете още бяха мираж, как ли сме знаели, че някой там ни чака и мисли за нас Thinking

# 24
Звъним си по няколко пъти на ден. Той работи на смени. Понякога вечер, понякога денем.
Нямам проблем да комуникираме често. Интересно ни е – винаги намираме теми за разговор – от футболни залози през езотерика/зодии до секс.
Ако някой от нас не може да говори или е зает – казваме си –ще пиша/звънна по-късно. Сега съм зает.

# 25
Мен принципно говоренето по телефона ме изморява и го избягвам, доколкото мога. С партньора максимум веднъж на ден, а понякога и по-рядко. И много често не вдигам, ако нямам желание или правя нещо. Единствено за сина правя изключение, но като започне да досажда, го отсвирвам и него.

# 26
  • Пловдив
............иначе си говорим хубави неща , обсъждаме някави неща , закачаме се , разказваме си истории ......и може би най важното , правим така ,че и двамата да знаем ,че въпреки натовареният ден и хилядите проблеми , там някъде има някой , който те иска и който чака с нетърпение да те види.
Сънчо, колко време (месец, три, шест?) се уверявате/чатите, че сте си най-важни?
Какво пречи да си обсъждате и говорите хубавите неща вечер от/в къщи?

Сега ме замисли, когато чатовете още бяха мираж, как ли сме знаели, че някой там ни чака и мисли за нас Thinking

Модерни са времената .....😁😁

Иначе вечер пак си продължава .....а как и колко време се продължава....за танго са нужни двама 🩵

# 27
Случвало ми се е с предишни партньори да се чуваме по 5+ пъти на ден, но в 20-те ми години. Откакто се запознах с мъжа ми ни се е случвало да се чуваме по не повече от 2 пъти на ден преди да заживеем заедно. Имаше страхотна тръпка, но и зрялост в същото време. Липсвали сме си много, но не сме се "обсебвали" с обаждания по телефона. Заживяхме заедно още на 4-тия месец след като се запознахме, като преди това се виждахме почти всеки ден след работа и сме от един и същи град. Предполагам, че ако се виждахме по-рядко и бяхме от различни градове, разговорите по телефона щяха да са по-чести.
Дайте шанс, ако ви товари и не си паснете винаги може да прекъснете отношения.

# 28
Не бих толерирала да ми звъни който и да било на работа по 4-5 пъти. Аз също не го правя. Да звънна директно, докато човека е на работа, без първо да пиша се е случвало само при форсмажорно обстоятелство.
Нямам нищо против писане на съобщения, отговарям когато ми е възможно, но смятам че вечер след работа е момента да се водят разговорите.
Аз по принцип не обичам да стоя с часове на телефона, а звъненето в работно време смятам за огромен червен флаг. Това е незачитане и неуважение към мен, към работата ми, както и желание за контрол. Ако има цупене и сръдни, ако не вдигнеш е още по-голям червен флаг.
На твое място бих поставила граници още сега и ако той протестира, бих се разделила с него тъй като очевидно имаме различни потребности и несъгласията ще се задълбочават с времето.

# 29
Ама естествено, че с нов партньор може и денонощно да комуникираме.
Ново е, тръпка е, очаквано е.
Няма база за сравнение между нови и улегнали връзки и съжителства.
Нооо....всеки според своя усет и нужди.
Въпросът е да се нагодите и да няма напрежение.

Общи условия

Активация на акаунт