Кървене извън менструалният цикъл

• 313
  • 7
  •   2
Отговори
Здравейте Дами! Предварително се извинявам,че пускам нова тема и се надявам да получа отговор и подкрепа. На 44г.съм и за първи път получавам този месец 10дни преди обичайният ми цикъл да настъпи кървене,което в началото бе розово и бледо и после премина в алено червен цвят. Кървенето ми продължава вече 3ти ден,свързах се с Аг и по нейна препоръка взех Дицинон,вит.к1 и калций фосфор ц. Кървенето намаля,но не спира,а продължава да зацапва. Естествено ще посетя лекар,но до тогава притеснението ми е огромно и приемам съвети.Дали е хормонално според Вас или и на друго би могло да се дължи.Последен редовен цикъл бе на 11.10.2025г.а кървенето започна на 30.10.и до днес продължава,не е обилно,но продължава. Правила съм изследвания на хормони пълни преди около 1г. Само Мат бе завишен леко,изписаха ми вит. Д и като цяло всичко друго бе в норма. Това е в общи линии което се случва.Благодаря на отзовалите се предварително,желая хубава съботна вечер на всички!

# 1
  • Между гори и планини
С нередовен цикъл, тоест идващ на 10-15 дни , за два месеца влязох в менопауза на 43 години.
При мен се случи рязко - 2 месеца цикълът ми не знаеше ще идва ли, спира ли... И накрая уж трябваше да дойде на 28 ден - леко зацапване и край! Затворих фабриката!
Щом всичко ви е в норма, много е вероятно и вашата фабрика да затвори врати.

# 2
  • Пловдив
И аз съм така точно този месец - точно две седмици след нормална, но леко закъсняла менструация - нова (ново кървене), обилна, и след края и леко зацапване, продължаващо до днес, девети ден след началото. Междувременно, между двете кървения - профилактични прегледи от работата, СУЕ 35 при норма до 20. Хемоглобин в норма, миналата година беше малко нисък.
Лека болка ниско в корема през това време, но това ми се случва периодично от доста време.
Ясно, че поне това с кървенето са някакви перименопаузални изкривявания, аз съм на 49.
Преди около 3 години или малко повече ми се случи пак кървене по средата на цикъл, но тогава беше умерено и непрекъснато, не спря с Дуфастон, спря с една опаковка противозачатъчни. Нищо конкретно като причина.

# 3
  • София
Може да са много неща, но няма място за притеснение. Може и миома да е, полип....

# 4
Шуслерова сол 4

# 5
В едно тв шоу Дрю Баримор сподели, че за първи път е осъзнала, че навлиза в менопауза, когато е започнала да има по два цикъла в месеца.
На 44години напълно възможно е вече да настъпват такива процеси.

# 6
  • Куциндрел
Пременопауза, в момента се боря с много чести цикли. Хубаво е лекар да следи, защото при мен за 1 година се появи малък миомен възел. Сега обмислям хистероскопия, но първо ще пия Дуфастон. Така ще е до менопаузата - все цикъла ще е променлив.

# 7
Свекървата имаше така кръвотечение и не спираше, отиде някаква операция да й направят да я изчистят. Не си спомням какво точно беше. Аз имах преди години за 2 седмици кръвотечение и не спираше, но се оказа, че имах киста и с хапчета се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт