Бихте ли си сменили отбора - като фен?

• 486
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Пак легенди. Баща ми е бил от онези гимназисти и ми е разказвал, че Левски пък е на ченгетатa.
Извинявайте за въпроса, но вие на колко години сте? 1914 е създаден Левски, т.е. излиза, че баща ви е роден най-късно 1898, а вие сте на ...?
Левски е преименуван на Динамо от комунистите, наречен е "отбор на фашистите" (от първия капитан на ДНА Нако Чакмаков), впоследствие  през 1968 Левски разгромява чорбата 7:2 и следващата година следва нова промяна и е "обединен" със Спартак Сф. 1985 отново е разпарчетосан и така. Това са ФАКТИТЕ!
Нищо не искам да споря, но едни въздухарски изцепвания не може да се подминават ей-така!

# 16
По времето на соца отборите бяха ведомствени. Локо на БДЖ, Славия на пощите, Левски на МВР, ЦСКА на БНА и така нататък.
Левски е създаден 1914, Славия, ако не греша - 1911 или 1913... ЦСКА е създаден директно след 1944-1945 година като отбор на армията.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 13:37 от Mama Ru

# 17
Не бих си сменила отбора.
Но не бих наложила и на друг от кой отбор да е.

За протокола - не съм от феновете, за които отборната принадлежност е религия.
Винаги съм била левскарка и без да го искам всичките ми гаджета са били левскари. Но никога това не е било определящо Joy Някакво щастливо съвпадение Simple Smile

Готина тема, напомня ми на темите от първите години на форума.

# 18
По времето на соца отборите цеха ведомствени. Локо на БДЖ, Славия на пощите, Левски на МВР, ЦСКА на БНА и така нататък.
Левски е създаден 1914, Славия, ако не греша - 1911 или 1913... ЦСКА е създаден директно след 1944-1945 година като отбор на армията.
Ботев Пд - 1912, Славия - 1913, Левски - 1914. Варненските отбори преминават през редица сливания, като в началото доминират родния футбол чрез Владислав, Тича и Сокол.
Славия бе отбор на строителни войски, а първоначално Левски е бил на пощите, след 1969 - МВР. Има още едно друго тъпо "обединение" същата година: ЖСК-Славия (Локо Сф + Славия)...
Първоначално ЦДВ не се класира за А-група, и тогава поглъщат Септември. Няколко години по-натам отново изпадат от А-група, и тогава отнемат елитното място на ДНА- Пловдив (Ботев Пд), а майните ги запращат в Б група. 2018 наново ги вкараха в А група по административен път с новото припознаване на Етрополитекс.
Левски е единствения отбор играл изцяло и само в българския футболен елит.

# 19
  • София
Благодаря за интересната информация. Баща ми е роден 1950, така че вероятно ми е говорил за минаването на Левски към МВР.

# 20
Благодаря за интересната информация. Баща ми е роден 1950, така че вероятно ми е говорил за минаването на Левски към МВР.
Значи онова, дето сте го написали (за гимназистите, основали Левски), не е вярно.
Левски НЕ Е минал доброволно към МВР, зашиха го комунистите като назидание за разгрома на отбора на петолъчката!!! Нещо като снимането на Карлос Насар с Пеевски и любовта на Шиши да се снима с този и онзи. Вероятно сме в едно поколение, може и да сте гледали "Маргарит и Маргарита"...

Общи условия

Активация на акаунт