💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 9 (03.11 - 09.11)

• 31 558
  • 882
  •   115
Отговори
# 825
  • На брега на реката
Ами, ако наистина Томи е имал прегрешения, то би трябвало да върнат Лапунов в играта, защото отпада от участник, който би трябвало да е вън, пред битката.

# 826
Ами, ако наистина Томи е имал прегрешения, то би трябвало да върнат Лапунов в играта, защото отпада от участник, който би трябвало да е вън, пред битката.
Оф, всички си го мислим, но Павел даде да се разбере с коментарите си, че отдавна е купил на Лапунов билет за влака. Даже се запитах как се стига до ЮАР с влак, та беше чак толкова сигурен, че Лапунов ще отпадне...

# 827
  • Be realistic - plan for a miracle.
Явно само аз съм се променила крайно много от 23 досега, че даже и кринджвам яко, като се сещам за младото си аз.
При мен става дума за друг тип характер, не като на Ръждавичка, но въпросният не съществува вече. Заменен е с друг. Програмите - и те.
Трябва обаче осъзнатост, та мога да се съглася, че в нея не виждам такава - затова използвах думата "ако".

# 828
  • Някъде там...
Явно само аз съм се променила крайно много от 23 досега, че даже и кринджвам яко, като се сещам за младото си аз.
При мен става дума за друг тип характер, не като на Ръждавичка, но въпросният не съществува вече. Заменен е с друг. Програмите - и те.
Трябва обаче осъзнатост, та мога да се съглася, че в нея не виждам такава - затова използвах думата "ако".
Не си само ти, аз също много се промених. Но с осъзнатост и насочени действия.

Надявам се и Ръждавичка да поработи над себе си. Хубаво е да имаш високи изисквания към останалите  и най-вече към себе си, но да не се стига до болни амбиции, високо его и арогантност. Толкова по-спокоен и щастлив е животът, когато не всичко е на всяка цена и "сега или никога".

# 829
  • Русе
Така де, има позиция Калин.. пее в хора. Съгласява се с текущото мнение. Гъвкава работа, така се оцелява.

Шушляк, минал между капките?
Имаш предвид Рълев, Андрей или кой точно шушляк?
Андрей е единственият победител в сезоните до сега, който не ми е бил неприятен.
Имах предвид някои други. Не искам да пиша спойлери. И да, Рълев удобно беше в коалиция с Виолета и дъщеря и не беше толкова номиниран колкото Момчил и Мастагарков в неговия сезон.
Алексата също напредна благодарение на 3-те дами, които го подкрепяха.

# 830
С право си я плюех Ръждавичка от началото. Толкова съм ядосана, хем покрай спойлерите гадаехме, че е възможно да стане, но и без тях беше ясно със символичното сресване на косата. Знаеше се, че ще се съюзи с Радостина и все се надявах да не се случи. Кога ще отпадне тази коколатата? КОГААА? Не обичам да коментирам външния вид на хората, ама и грозна в лице много. Да дойде и гола, ако ще на масата. Чувал трябва за главата. Алекс много добре я усети.
Лапунов ми беше наравно с Калин за 1 място.
Обаче виждам, че харесва коментари против Ръждавичка в инстаграм. Може и да е прогледнал.

# 831
Много ме е яд за Лапунов! Поредния нарочен и прецакан от продукцията. Поне падна от Томи, а не от Мани миглата на дракона.
Жените дори не искам да ги коментирам колко са изпаднали. Дъното копаят вече. Даже Пекин ще ми стане любимка.
Понеже много пъти се писа открито тук за слуховете за Томи и бензиностанцията, предполагам това ще гледаме довечера.

# 832
Ох, този Томи не ми харесва...
Начинът, по който се носи и какво точно казва в определени ситуации, женската ми интуиция крещи да стоя далече 😀
Дано да го разкарат тази вечер. И тия пърформатив приказки за Господ и родителите ми дойдоха особено в повече.

# 833
И за мен Андрей е единствения заслужил и приятен победител от всички сезони. Като гледам няма да,е Калин сега,така че пак ще си остана с него.

# 834
Не си само ти, аз също много се промених. Но с осъзнатост и насочени действия.

Надявам се и Ръждавичка да поработи над себе си. Хубаво е да имаш високи изисквания към останалите  и най-вече към себе си, но да не се стига до болни амбиции, високо его и арогантност. Толкова по-спокоен и щастлив е животът, когато не всичко е на всяка цена и "сега или никога".
Разбира се, интелигентността при човека предполага адаптивност. Но дали се е променил характерът Ви? Или в младостта Ви е имало период, в който сте изживели младежкото бунтарство и укротяването на хормоните, тогава експериментираме, противопоставяме се, търсим себе си. Но дали се променя характерът, или тъкмо благодарение на неговото наличие "влизаме в пътя", порастваме и ставаме възрастни и отговорни индивиди.
За когото е интересен науно-философски анализ- виж скрития текст
Скрит текст:
Истината е, че характерът на човека не е напълно фиксиран, но и не е нещо, което можем да променим напълно по желание. По-скоро можем да кажем, че има стабилно ядро и пластични слоеве.
Ето как може да се разгледа по-научно и философски:
1.   Ядрото на характера – това включва основни темпераментни черти (наследствени, биологични), като емоционалност, импулсивност, нужда от контрол, ниво на енергия и т.н. Те обикновено остават относително постоянни през живота. Пример: човек, който е по-интровертен по природа, рядко ще стане екстровертен „по душа“.
2.   Личностните черти – те се оформят чрез опит, възпитание и избори. С времето и осъзнатостта човек може да променя нагласите си, начина, по който реагира, как изразява емоциите си. Тоест можем да „оформяме“ характера си, но върху основата, която вече имаме.
3.   Адаптацията – често това, което изглежда като промяна в характера, е форма на адаптация. За да оцелеем, да бъдем приети или просто да не страдаме, ние се учим да контролираме или маскираме определени черти. Например, човек с буен нрав може да се научи да реагира спокойно – не защото е станал напълно друг, а защото е развил самоконтрол и осъзнатост.
4.   Дълбоката промяна – възможна е, но изисква силни преживявания (кризи, любов, загуба, терапия, духовен път). Тогава не просто се адаптираме, а преразглеждаме себе си и буквално „узряваме“.
Като цяло:
Човек не е обречен да остане такъв, какъвто е бил. Но промяната не е пълна подмяна — тя е еволюция, а не революция.
Ще използвам кратък метод, базиран на психологията на личността (моделът „Big Five“) и концепцията за пластичност на характера. Ето някои въпроси, с които това се проверява:
Част 1: Вродената основа (темперамент)
1.   Когато си под стрес, по-скоро се затваряш в себе си или търсиш контакт и действие?
2.   Преживяваш ли емоциите си интензивно (радост, гняв, тъга) или по-скоро спокойно и стабилно? - Калин
3.   Имаш ли нужда от нови преживявания и промени, или предпочиташ сигурност и познато?
Част 2: Гъвкавите нагласи и модели
4.   Как реагираш, когато някой те критикува — защитно или опитваш да чуеш и разбереш?
5.   Усещаш ли, че с годините си станал/а по-търпелив/а и разбиращ/а, или по-нетолерантен/на към глупост/несправедливост?
6.   Имало ли е момент в живота ти, когато осъзна, че нещо в начина ти на мислене се е „пречупило“ – и вече не си същият човек?
 Част 3: Самоосъзнаване и избор
7.   Имаш ли желание съзнателно да промениш някои свои реакции или черти (например – по-малко тревожност, повече увереност, по-малко гняв)?
8.   Когато опиташ да се промениш, кое ти пречи най-много – навици, страх, средата, липса на мотивация, нещо друго?

# 835
Здравейте! Гледах подкаста на Лапунов След Игрите— беше интересен, но някак си 1 час и нещо ми се струва малко за играч като Лапунов, който има какво да каже. Отделно го питаха много малко относно самите игри — нито по-пикантни въпроси, нито нещо по-задълбочено. Ясно е, че там всичко е доста скриптнато.
Иначе Лапунов на лайв в ТикТок беше казал, че е разочарован от продукцията и т.н., и че когато му изтече договорът, щял да сподели някакви неща. Затова да не го чакаме догодина на кастинг битка.
Но да, ще ми се участниците да ги пускаха при Неделчо и Туджаров — там винаги стават яки разговори. Дори и човекът да не е толкова разговорлив, те се стараят да направят пълноценен и смислен разговор. Пример за това е подкастът им с Мишо от сезон 5.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 16:24 от Mane007

# 836
Още ме държи от видяното снощи, няма да си кривя душата. Другите жени се знаят каква бира са и се коментират от самия старт, но такова сгромолясване на образ като при Ръждавичка събуди естествено реакциите на хората. Липсата на зрялост не може да я извини за това поведение, на 23 години си осъзнат до степен, в която да знаеш как да се държиш с/към други хора. На 18 г. човек получава правото си да гласува и да шофира, да бъде отговорен в обществото, в което живее. Годините не са ѝ оправдание. Радостина е колкото Ръждавичка, но за нея нямаше извинения. За Мартин от миналия сезон също. Като си човек с кофти характер, без значение от машинациите на телевизията и в какво тя се опитва да убеди зрителя, си проличава.
Няколко открояващи ми се момента на Ръждавичка от вчерашния епизод:
- ,,и аз да направя нещо за това племе, да намачкам два банана";
- изтръска си ръцете на синхрон, след като беше тъмно и съдбата на Лапунов беше ясна;
- тя и останалите жени не си разтребиха преди да станат от масата и да се оттеглят в стаята, за да злорадстват;
- реакцията ѝ, когато я сравниха с Пекин. Пекин ми е далеч от силна и адекватна жена, но ми беше смешно как Ръждавичка изтърси, че Пекин я бива само в бутането на колички и формирането на женски коалиции. А какво правиш ти, Ръждавичка?;
- проява на изключителна наглост в началните минути на епизода, където с насмешка обясняваше как мъжете са ги довели в резиденцията, а те, жените, са били за украса. Е, точно така си беше. Тотално омаловажи труда на съплеменниците си и се жалва на синхрон, че не е получила похвала за нейната заслуга при копаенето на 80 кг. дънер;
- търси сметка на Кристиан за ситуацията с изкопаването на втория дънер и т.н.
Миналата седмица, след капитанската битка срещу Чикагото, дискредитира и неговата победа, която без малко да каже, че му я е подарила, защото си е загубила ключа и това му е дало аванс. Някой добре я пита дали е бил с жилетка, та тогава склони да бъде честна и да каже да. На предишната капитанска явно е спестила този факт, защото Калин беше казал на синхрон, че щом Ръждавичка може да бие мъжете без да носят жилетки, не вижда кой може да я бутне (нещо в този ред на мисли). А и изказването ,,яд ме е, че ги нахраних" няма смисъл да се коментира, говори достатъчно само по себе си. На втората номинационна битка, в която беше с Николета в екип, обясняваше на синхрон как Николета паднала и не знае защо така се е получило и ще я пита. Ръждавичка отказва да приеме, че грешката може да е в нея. Всеки път друг ѝ е виновен, а тя е перфектна. Комплекси ли има, недооценена ли е била в детските си години, не знам, но такъв зов за внимание и признание не е нормален, пагубен е.

# 837
  • Някъде там...
Абсурдното е, че точно Лапунов я похвали в синхрон за копаенето...

# 838
  • Bayern
Защо пишете , че Ръждавичка е малка? На 23г не е малка!  Човек на 18г  взима самостоятелни решения, шофира,  носи наказателна отговорност !!! 

Тя не се е променила заради влизането на жълтите жени, просто сега си има съмишленици и показа истинското си  лице. В този смисъл Радостина няма вина , че видяхме  Ръждавичка в целия й блясък! На мен ми беше ясна още от първия й ден  когато влезе на стопанството при сините.Всеки път , когато коментирах грозните й коментари и надменно поведение, тук ми пишеха, че съм й завиждала за красотата...Grin   Измежду останалите 5 жени предпочитам да отпадне първо самодоволната Симона, по възможност да отпадне от жена !  Никога в нито един момент не съм я харесвала, крайно отблъскващо поведение и надменни синхрони , а попадна в отбора с най-търпеливи и интересни участници

# 839
Мислех, че Ръждавица е мъжемразка, но след като чух коментарите й ( придружени със съответните физиономии) за Пекин, ясно видях омразата и към всеки и всичко ( не съм фен на Пекин, хич даже).

Общи условия

Активация на акаунт