Колко време оправяте косата си сутрин?

• 2 158
  • 59
  •   2
Отговори
# 45
  • София
Лизи, аз също се боядисвам се. Русо. Ходи наред пък бях червена. Иначе да съм бяла отдавна. Също няма отношение към съхненето. За 30 до 40 Мин е напълно суха. Когато я изкъпя преди събитие, докато се облека и гримирам и е перфектна.
Имам забележки към други части от тялото, но не и от косата си.

Боята може би не се отразява толкова, но аз имам много кичури, правени с блондор, и той прави косата страшно порьозна. Поема в пъти повече вода от нормален, нетретиран косъм.

# 46
За миене времето е много,косата ми е дълга ..сапунисвам от 2 до 3 пъти,след това балсами... На влажна коса нанасям още някакви неща ,сушенето също доста ме бави. Като цяло от вечерта правя прическа ,сутрин нямам такова време. Или я правя на едри плитки и косата ми става на вълни,или я къдря със сатенени ролки вечер. За прически не използвам топлина и уреди ,лакове и пяни също.От както имам дълга коса ми е по-лесно,късата коса за мене е по-трудна,по -претенциозна.

# 47
И да имам време, просто не съм кадърна да ѝ правя на косата нещо в продължение на 40 минути. Ще се чудя какво да правя, ако трябва да запълнят 40 минути с оправяне на коса. Може би затова не ми изглежда добре косата, хората повече време отделят на прическата си. А иначе сутрин и нямам време обичайно, като трябва с детето да излезем от вкъщи в 6:30-6:40, да нахраня кокошки, куче и котки, да пия кафе, да ходя по голяма нужда, да се изкъпя, зъби... И без това отива час и половина.

# 48
През цялата година независимо горещо или студено, суша косата си със сешоар. Моята коса е гъста, чуплива и дълга до раменете. Ако не се изсуша със сешоар, което ми отнема 10 минути, че се сдобия с пневмония. Замръзвам.с мокра.коса дори пред лятото. А да изляза с мокра коса, абсурд. Ще отида директно в болницата заради пневмония или менингит. Ами кекава съм и студенолива съм. Това е.

# 49
През цялата година независимо горещо или студено, суша косата си със сешоар. Моята коса е гъста, чуплива и дълга до раменете. Ако не се изсуша със сешоар, което ми отнема 10 минути, че се сдобия с пневмония. Замръзвам.с мокра.коса дори пред лятото. А да изляза с мокра коса, абсурд. Ще отида директно в болницата заради пневмония или менингит. Ами кекава съм и студенолива съм. Това е.
Как ви е подстригана косата? И как я оформяте? Аз съм със същата коса и се колебая дали да я отрежа до раменете,че и повече. Сега е почти до пъпа,но взе да ми омръзва. Трябва обаче да е във фирма, която ще стои добре. Черта не ме устройва, защото съм като палатка.
Колкото по-къса е, толкова повече време за оправяне. Режа и после съжалявам в миг😄

# 50
На пластове-филирана, за да се намалее обема й. Иначе страшно става. И аз бях с много дълга коса до кръстта до преди 5 години. Обичах да бъда с дълга коса и ми беше много жал да я подстрижа, но не съжалявам сега. Тогава ми отнемаше цяла вечност да се изкъпя и оправя. После много бях уморена. Сега я поддържам на такава дължина. Не използвам преса, маша за коса, четки за оформяне. Само сушене и после разресване. И без това ми пада косата напоследък и се чудя как да овладея този проблем. От боядисването ли, от големия стрес ли, който имам, пада косата ми?! Не знам. Ще купя ампули за косопад и витамини на Merz Special.

# 51
На пластове-филирана, за да се намалее обема й. Иначе страшно става. И аз бях с много дълга коса до кръстта до преди 5 години. Обичах да бъда с дълга коса и ми беше много жал да я подстрижа, но не съжалявам сега. Тогава ми отнемаше цяла вечност да се изкъпя и оправя. После много бях уморена. Сега я поддържам на такава дължина. Не използвам преса, маша за коса, четки за оформяне. Само сушене и после разресване. И без това ми пада косата напоследък и се чудя как да овладея този проблем. От боядисването ли, от големия стрес ли, който имам, пада косата ми?! Не знам. Ще купя ампули за косопад и витамини на Merz Special.
И аз имах косопад това лято и до момента имам лек такъв. Овладях го до някъде, но се побърквам от тия косми навсякъде у дома.
Повреме на къпане е ужас, направо започна да ми писва. Имам и себорея, много влошена е момента. И това ме замисля дали да не я отрежа повечко.
Утре съм на фризьор.
Ще ми правят възстановяваща терапия и ще отрежа поне пет см,ако не и повече.

# 52
Максимум 5 минути, ако съм я мила. Средна дължина, гъста и чуплива. Минавам със сешоар за 3-4, максимум 5 минути и имам прилична по моите критерии прическа. В деня след миенето обикновено я сресвам, връзвам или, рядко, изправям, но пак самото изправяне е не повече от 5 минути. После се повтаря онова с миенето и т.н. Обичам косата ми да мирише на чисто и на шампоан, гледам рядко да използвам  стилизиращи продукти.

С каква цел е проучването?

# 53
Относно косопада - проверете се за недостиг на витамини (например Д), желязо и феритин. Проблеми с ЩЗ също дават такива нещо.
Себорейният дерматит пък се обостря именно есен… и от стрес.
За съжаление рязането на коса не помага нито за косопада, нито за себореята, но пък при изтъняла от косопад коса е по-добре да е по-къса, отколкото дълга, но пършива.

# 54
Имам анемия. Може да се е задълбочила. Преди 2 месеца беше в контролните граници, когато бях при хематолог със съответните кръвни изследвания и не се налагаше лечение.
И на мен ми писна нвсякъде коси да има. При къпане става един ужас в банята и край решетката за оттичане на водата. Все ги събирам с тоалетна хартия да не запуши канала по време.на къпането.
Кога се сресвате косата си-преди сушене със сешоар или.след него? Сресвам я по време на къпане с пяната и после след изплакване от пяната. Така си чистя и гребена с пяната. И после след сушене сресвам косата се.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 19:24 от Анонимен_7

# 55
Относно косопада - проверете се за недостиг на витамини (например Д), желязо и феритин. Проблеми с ЩЗ също дават такива нещо.
Себорейният дерматит пък се обостря именно есен… и от стрес.
За съжаление рязането на коса не помага нито за косопада, нито за себореята, но пък при изтъняла от косопад коса е по-добре да е по-къса, отколкото дълга, но пършива.
Нямам проблем с нито едно от посочените неща. Правих изследвания наскоро.
Косата ми не е изтъняла и не стои пършива.
Косопадът е до голяма степен овладян.
Обаче ми тежи вече занимаваката с тази коса.
Себореята ми не се влияе от сезони.
Целогодишно съм така. Била съм при много от светилата в дерматологията. Който има това състояние на скалпа знае, че всичко е временно и само се поддържа.
Там е въпросът, че при мен вече каквото и да мажа ефект никакъв няма.
Както и да е. Темата не това.
Не допускам дълга коса ако не изглежда добре. Предпочитам по-къса, но здрава.
Винаги я режа ако има нужда.

# 56
Знам, знам, всичко е въпрос до влизане в ремисия на хроничните състояния, но да не разводняваме темата наистина.
Иначе по въпроса за ресането, понеже съм с тънка, че и падаща коса, не се реша под душа, че то и без това пада едно солидно количество, а и съм чела, че не е полезно да се реши мокра коса. Като се изкъпя, слагам крем за коса, суша със сешоар и едва тогава - четка или гребен.

# 57
krasimilo, може ли да споделиш какъв сешоар използваш? Също някакви техники за сушене, ако прилагаш такива? Изобщо, как успяваш да си изсушиш косата за толкова кратко време? Моята е същата - гъста, чуплива, средна дължина, и я суша по 40 мин.

# 58
  • Melmak
Аз съм с гъста и чуплива коса също, суша я за 5 мин с Парлукс, със смотан сешоар и половин час може. За мен Parlux беше game changer. Професионален сешоар, работи идеално.

За себореята - на мен ми се появи от стрес. И вече няма оправяне, не знам освен шампоан какво друго да правя. Има моменти на обостряне и на спокойствие, но си е там.

# 59
krasimilo, може ли да споделиш какъв сешоар използваш? Също някакви техники за сушене, ако прилагаш такива? Изобщо, как успяваш да си изсушиш косата за толкова кратко време? Моята е същата - гъста, чуплива, средна дължина, и я суша по 40 мин.

Просто нямам високи стандарти Simple Smile Подсушавам леко с хавлии, докато крещя сутрин по децата да се приготвят за училище и градина помежду другото пускам сешоара на висока степен и гореш въздух, навеждам се надолу и суша. На 46 съм, никога не съм се боядисвала, ако има значение. За мен подобен вид е приемлив за ежедневоето.
Сешоарът е Remington.

Общи условия

Активация на акаунт