Избор на Airfryer - тема 5

• 3 786
  • 92
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Много заблуждават с рекламата за фрайерите. 7л обем не е като 7л тенджера, която пълниш до 2/3 обем и нахранваш цял футболен отбор. При фрайерите реално се ползва само площта на кошницата. Моята малка Нинджа е с решетка 22х22см, макар да е 4.7л. Може да има фрайер с двоен обем, но със същата решетка, и с него ще се сготви същото количество храна, с изключение на печено пиле, в който случай моят няма достатъчно височина. Да не говорим за снимките с пълни с пържени картофи кошници, абсолютна заблуда, макар че със замразени картофи може и да стане. Но със сурови картофи, максималното количество е да покрие дъното и още малко.
Но от друга страна, в Ръсел Хобс-а мога съвсем спокойно да сготвя мусака за 8 човека. Или нещо с 500г суров ориз. Но това са различен тип уреди.

# 76
А какво друго става успешно в ръсел хобса?
Аз обмислям дали да не взема един за да изключа напълно фурната например  при мусака или пиле с ориз. Въпреки страхотното Косори,все още ми се иска да взема и един Ръсел тъй като често си приготвям огретени или разни запеканки. Като го гледам по снимки има и цяла тава без дупки под решетката и си представям че в него директно задушавам зеленчуците и без да местя в друга тавичка, направо си го включвам да се запече. Сега пак стават във фраера, но първо задушавам в кукъра,та чак тогава местя в тава да се пече и точно това местене и цапане искам да избегна.

# 77
  • София
Леона, точно така. Аз досега не съм ползвала решетката. По-точно пробвах я веднъж да гриловам тиквички, но станаха много бавно и съм я зарязала.
Задушаваш си директно в тавата, слагаш каквото искаш и готвиш. Правила съм кюфтета със сос и станаха по-вкусни отколкото в тежджера. Уж всичко е в сос, но в тавата става като във фурна.
Но селд като имаш Косори, защо ти трябва и Ръсела? Ръселът има по-слаб горен реотан, и нещата се запичат добре, само ако са близо до реотана, т.е. трябва да сложиш голямо количество, за да вдигнеш нивото. Например 1 чаша ориз с 3 чаши вода прави около 3-4см плочка, която е далеч от реотаните и реално не се запича. Но пак има вкус на печен във фурна ориз, не на варен в тенджера.
Бях пускала линк към един уред Финлукс, който май беше с по-силен горен реотан и по-слаб долен. Не знам дали някой го купи и пробва.
Няма пълно щастие само с един уред. И два не стигат често.

# 78
То реално не знам дали ми трябва ръселът,просто ми харесва и го искам Joy аз съм от лудите ,които обичат всякакви джаджи и уреди,за беда направих нова кухня с около общо 9 метра плотове,та имам и място и все по-трудно си сдържам лудостите Joy

# 79
  • София
И аз много обичам, имам 6м плотове, но ми предстои местене в доста по-малка кухня и изобщо не знам как ще се справя.
Намерих този Финлукс, погледни го и него:   
https://zora.bg/product/duo-solis

# 80
Аз още не съм си получила моя, но според мен тези джаджи са, ако човек иска да направи нещо само за детето си или за студенти, които нямат място и фурна. Не знам кой ще тръгне да пече по 1 пица сто пъти. Ние също правим голяма тава, за да има поне за два пъти за всеки.

Нали? Абсолютно съм съгласна!

Не знам какви очаквания съм имала. Аз си харесвам големите фурни. Търсех алтернатива за вилата, но не я виждам в еър фраера.

# 81
  • Paris, France
Може да се направи пица от прясно тесто в такъв уред, но никога няма да стане като печена в специализирана фурна за пица, която вдига до 450 или 500°С и изпича пица с голям диаметър за 3 до 5 минути. И да, много трудно се вадят пиците от чекмедже. Не са силата на такъв уред.

Всеки си преценя какъв капацитет му е нужен и затова още не сме купили таквоз чудо.

Сега съм у майка и често ползваме нейния уред, който е 1.5 или 2 литра (Не съм гледала точно каква е вместимостта). Всеки ден печем чушки в него, месо, риба и ни е предостатъчен. Майка има и малка фурна с вентилатор, както и голяма. Уредът на майка е достатъчен да направи 4 порции пържени картофи наведнъж като са тук децата. За други хора и 12л е малък.

Не са идеален уред и не са идеални за всичко.

А за сиренки и пица - според мене малка фурна с вентилатор или микровълнова с вентилатор и долен и горен реотан са по-добра опция откъм диаметър. Имах комби микровълнова и бях много доволна.

Сега правя пиците в тиган на котлона и после запичам под газовия грил. 10 пици за час мога да приготвя по този начин.

# 82
Недей така с тия 4 порции картофки наведнъж че ще вземе някой да си представи тукашните порции по 200 грама и нагоре Grinning А това няма как да се случи в такъв малък еърфраер. Предполагам че около теб порциите картофки не са по една пълна чиния, нямам друго обяснение.

# 83
  • Paris, France
Абсурд пълна чиния, особено за майка ми и мене. Глюкомерът ще пищи от ужас, а ние ще се търкаляме. Порция картофи като гарнитура за възрастен е 150-180г, за деца 80-100г, за самосервиране ако няма друго се предвиждат по 300-400г на човек. Предполагам е слагала по около 100г за ММ и двете деца и 50 за нея. Нямам точна представа, предвид, че беше приготвила зелеви сърми за посрещането ми, но след като видя как едвам закопчавам дънките, сама предложи да не ядем хляб и ме храни с яйца, маруля, гъби и риба, та няма да ме огрее да тествам точно картофи, в което няма лошо, че иначе знаеш в коя тема ще си хортуваме.

За нас двете 1.5-2л уредче ни стига, като ползваме и малка фурна с вентилатор, както и тигана. Но малкото air fryer-че ми скри шапката как пече чушки и колко лесно се белят зелените чушки след печене там. Даже мисля да си направя устата да го взема ако си купи нов, по-голям уред. Тя иска от големите, към 10л и със сваляща се преграда, та днес обикаляхме да ги разглеждаме.

# 84
Стана ми ясно че нямаш предвид големи порции в тая нюню кошничка Grinning
Но прозвуча доста различно и да не вземе някой да се подведе... Че те и с тия снимки по рекламите, пълни догоре с картофи, подвеждат още.
За мен звучи супер малък, аз имах 2,6L и съжалих тогава че не взех по-голям. Кръгла кошница беше, май 17см в диаметър. Дори за един човек някои неща се дразнех че не се побират. Пак му взех здравето, де. А за следващия вече си взех тип фурничка и мирясах. За моите нужди е добър вариант.

# 85
  • Paris, France
Така е и затова е важно да се иде и да се види в реален магазин каква е площта и в къщи да се наредят в тава с подобни размери нещата, които ще правят.

Даже и на майка ми, която има голяма 50-60 литрова фурна с всички функции, други две малки с вентилатор, се оказва, че и е малък и сега търси 10 литров, който да се разделя на две с цел да приготвя различни неща в двете половини или да прави картофи за цял футболен отбор в цялото чекмедже.

И аз се учудих, че ни стига. Все мислех, че такъв литраж за нищо не стават, освен за носене в командировка, ама си ни стига. Е, не е само той. На майкиния вътрешната решетка е кошница, та още повече се намалява обема. Понеже картофите не стигат до стените, въздухът минава, та я пълнела прилично, а не на 2 реда. 

Аз затова и на студенти казвам да заглеждат и по-големите, особено ако нямат друга фурна.

Днес пак ходихме да зяпаме чекмеджета на Нинджи и Cosori. Много големи ми се виждат и тежки тези чекмеджета и не знам фурничка дали няма да е по-удобна за нея. И никъде не видях фурнички.

Някой знае ли физически магазин в София, където да има изложени такива уреди от 10-12л, които да са като фурна? Ходихме в Метро, Технополис (или Техномаркет, забравих) в мола в зона Б5. Не знам къде може да ги има. Не държа на марка, само на литраж и форма.

# 86
Виж в Зора, моята фурничка е Финлукс което си е тяхна марка и мисля че още я предлагат. Дори и да не харесате нея а да поръчате от някъде друга, ще може да придобие представа за самия уред - те не са много различни като размери и конфигурация.
Решетките са от неръждаема стомана а не са незалепващи, освен това ако се сложат и трите, между тях не е много мястото, искайте да ви ги покажат как застават и да видите колко е. В комплекта има и цилиндрична кошница която се върти, шиш за цяло пиле (е, не много голямо), както и приставка за шишчета която е страхотна.
За мен решетките са много удобни за вадене, но си трябва с ръкавици а не както кошницата да я хванеш с гола ръка за дръжката. Вратичката се сваля изцяло и това улеснява почистването - и на нея, и вътре фурничката.
Удобно ми е и че са сложили и лампа вътре, мога да видя какво става и без да изваждам храната за целта. Като дехидратор също се държи прилично, стига да не ви пречи шумът.

# 87
В Зора съм виждала фурничката на инстант пот

# 88
Здравейте! Най-после се реших да си купя Cosori Dual Blaze 6,4 L. В момента в Amazon.De e 242 лв и доста ми харесва цената. И до тук добре, само дето не знам как се поръчва от Amazon. Някой може ли да ме светне. Веднага ли се плаща или на куриера? С кой куриер идват пратките? До домашен адрес или може до офис? Пише че е с безплатна доставка. Аз разбира се предпочитам да не е от там, но 388 лв ми е много. Дали са коректни от Amazon? Никога не съм поръчвала. Идват ли уредите с гаранция? Колко време пътуват? Направо се шашнах. Аз много често правя поръчки онлайн и предпочитам този начин на пазаруване, но не съм се сблъсквала с чужди сайтове. Моля за малко помощ.

# 89
  • Paris, France
Правиш си профил в немския Amazon и слагаш българския адрес. Поръчваш желания уред + каквото друго си избереш, ако искаш и други неща и плащаш с карта, не чек, не превеждане в брой. Трябва да е с карта. Появява се кога ще дойде и къде. Ако е до дома ти, идва куриер и звъни. За някои скъпи поръчки искат подпис. Ако е до кутия на Amazon, идва на мястото с кутии, което изберете или най-близките. Кутиите им обикновено са в сгради на супермаркети или молове. Пишат като е пристигнало и дават код. Отивате, слагате кода, отваряте, вадите пратката и затваряте.

Големите, тежки и обемисти покупки ги носят в дома ви. Ако ви няма е възможно да ги оставят в близък магазин, който има договор с тях и оставят бележка къде са. Може и да оставят бележка да се свържете с тях и да уговорите нов час.

Ако уредът е развален или са доставили грешен артикул, влизате в чата и се разбирате да го приберат и да донесат правилния или да ви върнат парите.

Желязно обслужване. Всичко, което можем да купим от амазон, го купуваме от там.

Дават година гаранция и ако уредът се развали, влизате в чата, разбирате се да го вземат обратно и ви връщат парите до седмица или две.

Препоръчвам с две ръце.

Общи условия

Активация на акаунт