Избор на Airfryer - тема 5

• 3 786
  • 92
  •   1
Отговори
# 60
Някой поръча ли си от черен петък от официалния сайт на Косори ? Аз вече цяла седмица си чакам пратката на телефона момичето като папагал повтаря че не могат да смогнат , че куриерите .... и т.н. Обаче аз поръчвах от други сайтове други подаръци и всичко ми пристигаше за ден два .

# 61
Някой поръча ли си от черен петък от официалния сайт на Косори ? Аз вече цяла седмица си чакам пратката на телефона момичето като папагал повтаря че не могат да смогнат , че куриерите .... и т.н. Обаче аз поръчвах от други сайтове други подаръци и всичко ми пристигаше за ден два .
Здравей, аз поръчах миналата събота Turbo tower  и получих преди малко имейл,че утре мога да го взема от офис на Спиди !
Така че ще пристигне и твоя сигурно тези дни !

# 62
Здравейте! Може ли да помоля за помощта Ви?  
Фурната ми изгоря преди няколко месеца и я сменихме с нова, обаче не можем да се разберем с нея и това е. С малко дете сме и аз готвя, нямаме детска кухня.
Иска ми се да вземем еърфрайър, за да може по-бързо да приготвям някои неща, особено мъфини и запеканки, огретен и подобни, както и да притоплям храна по-бързо. Тук идва обаче и проблемът ми - не намирам уред с покритие, което да е безвредно. От прочетеното разбрах, че трябва да бъде с горен и долен реотан или пък да е като мини фурна (повече към нея клоня). Нинджа Криспи със стъклените купи ме поблазни, но прочетох много отрицателни ревюта (как се пукало стъклото), а и е само с горен реотан и той. Загледах и комбинираните мултикукъри и се спрях на Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid, но пак ревюта ме разубедиха (проблеми с капака, блокирал, чупел се лесно) и за мултикукър се спрях за момента на Instant Pot Pro. Обаче въпросът за фрайър още стои. И така, чудя се от доста време и сигурно ще изпусна и промоциите, но реших и Вас да попитам все пак. Има ли такова нещо като безвредно покритие или да продължавам да си късам нервите с фурната и да пека нещо за двойно повече от посоченото в рецептите време…
Има ли доволни от такива мини фурни еърфрайъри? Благодаря, че ме изчетохте и за помощта предварително!

# 63
  • София
Lemoncupcakes, трябва ти еърфраер фурна с долен и горен реотан, така че да не слагаш храната директно на скара/плоча. Мисля, че Косори имаха такава фурна. Да, ето линк: 
https://www.amazon.de/-/en/Multifunctions-Dehydration-Fermentati … 2C118&sr=8-2&th=1
И Секотек също имат нещо такова.

# 64
  • Paris, France
Има ли такова нещо като безвредно покритие или да продължавам да си късам нервите с фурната и да пека нещо за двойно повече от посоченото в рецептите време…
100% безвредно покритие няма. За фурната - пробвайте да увеличите температурата с 20°С, ако пак е бавна, с повече и ще се изпичат за указаното време.

Те и самите мъфини и запеканки не са особено полезни, като печените тестени със захар разболяват и повече от незалепващите съвременни покрития. 

Още един глас за фурничката на Косори. Единственият кусур е чистенето на вътрешността.

# 65
Косори турбо блейз е с керамично покритие. Поне аз него поръчах заради покритието. Колко е безвредно, не знам. Надявам се да е като при тиганите с такова.
Като цяло ми направи впечатление, че много трудно се открива инфо на сайтовете на продуктите какво е покритието.

# 66
  • София
Здравейте! Може ли да помоля за помощта Ви?  
Фурната ми изгоря преди няколко месеца и я сменихме с нова, обаче не можем да се разберем с нея и това е. С малко дете сме и аз готвя, нямаме детска кухня.
Иска ми се да вземем еърфрайър, за да може по-бързо да приготвям някои неща, особено мъфини и запеканки, огретен и подобни, както и да притоплям храна по-бързо. Тук идва обаче и проблемът ми - не намирам уред с покритие, което да е безвредно. От прочетеното разбрах, че трябва да бъде с горен и долен реотан или пък да е като мини фурна (повече към нея клоня). Нинджа Криспи със стъклените купи ме поблазни, но прочетох много отрицателни ревюта (как се пукало стъклото), а и е само с горен реотан и той. Загледах и комбинираните мултикукъри и се спрях на Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid, но пак ревюта ме разубедиха (проблеми с капака, блокирал, чупел се лесно) и за мултикукър се спрях за момента на Instant Pot Pro. Обаче въпросът за фрайър още стои. И така, чудя се от доста време и сигурно ще изпусна и промоциите, но реших и Вас да попитам все пак. Има ли такова нещо като безвредно покритие или да продължавам да си късам нервите с фурната и да пека нещо за двойно повече от посоченото в рецептите време…
Има ли доволни от такива мини фурни еърфрайъри? Благодаря, че ме изчетохте и за помощта предварително!

Според мен, най-простият формат най-много улеснява живота - нормален еърфрайър с едно чекмедже и един нагревател. Това са най-бързите, най-лесните за боравене и миене уреди, които напълно покриват нуждите, които описвате, без да ви обременяват с излишни допълнителни функции, мними предимства, ненужно големи размери и трудно почистване.

В този формат са бестселърите Ninja Max Pro и Cosori Turbo Blaze:
https://www.amazon.de/-/en/Airfryer-Non-Stick-Coating-Dishwasher … 0EU/dp/B0CPFT191B
https://www.amazon.de/-/en/Turboblaze-Airfryer-Grilling-Fermenti … ion/dp/B0FFB76K4Q

# 67
Благодаря на всички Ви за помощта и съветите! Hug Наистина ми помагате.
Ще разгледам подробно моделите, които ми предложихте.
Декември чука на вратата, така че светли празници на всички Ви пожелавам!

# 68
Здравейте!
Какво ще кажете за този уред: Rohnson R-2890, 5.5 l със стъклен съд?
Тук не е споменат. Изтормозих и chat gpt. Намери един отзив в Словакия, че си върши работа и един в Чехия, че бил по-безшумен от предишния уред на собственика.
Уж много хора търсят алтернатива на незалепващите покрития, а този уред е тотално незабелязан.

# 69
Ронсън са боклучава техника, честно казано ако трябва да избирам пред някоя куча неизвестна марка и  Ронсън,ще взема кучата марка Grinning Визирам всякакви уреди,не конкретно за фраер. Наблюденията ми от споделено от познати за различни уреди ,дори измислените Елит и Нео се справят по- добре,те поне имат попадения за някои уреди.
Относно този фраер, за мен липсата на отзиви дали отрицателни или положителни ми говори ,че или уреда е нов модел и още няма впечатления от реални потребители или тотално не става и понеже е евтин никой не се занимава да го " плюе".
П.п. проверих го в Интернет,има смешно малка мощност 1400W което обяснява защо никой не го коментира ,просто няма смисъл Grinning

# 70
Благодаря за отговора, Leona_!
Все така ми е интересно.
В темите имаше доволни от марката. И в мощността не виждам драматичен проблем. При този обем видях Cosori с 1500 W,  Instant Pot с 1450 -1700 W.
Само комбинираните Instant Pot остават опция за неискащите незалепващо покритие и керамика. А за който иска само air fryer, няма опция. Или съм пропуснала нещо?

# 71
  • София
Благодаря за отговора, Leona_!
Все така ми е интересно.
В темите имаше доволни от марката. И в мощността не виждам драматичен проблем. При този обем видях Cosori с 1500 W,  Instant Pot с 1450 -1700 W.
Само комбинираните Instant Pot остават опция за неискащите незалепващо покритие и керамика. А за който иска само air fryer, няма опция. Или съм пропуснала нещо?

Доволни ще се намерят от всяка марка, защото всеки е с различни нужди и очаквания.

Cosori и Instant Pot са производители на еърфрайъри, както и Ninja. Ронсон нищо не произвежда, това е просто една фирма, която поръчва от Китай партиди с евтини уреди, на които е отпечатано тяхното лого. Такива фирми има много, затова и марките са много, но уредите, които си заслужават са от няколко производителя.

За неискащите незалепващо покритие и керамика, има еърфрайъри тип „фурна“ с камера от неръждаема стомана. Често се обсъждат тук, в темата, и има препоръчани марки и модели. Не ги помня, защото не е моят тип уред, но ако прегледате няколко страници назад, ще откриете такива.

# 72
Здравейте! Бях писала преди време, че успях да хвана този фраер на Тефал за 100 лева в Емаг:
https://www.emag.bg/fritjurnik-s-goresht-vyzduh-tefal-easy-fry-m … ey8/pd/DKLF2CYBM/

Охх, какво да ви кажа. Ползвах го 5 пъти - за печен сладък картоф, нормални картофки, скумрия, и два пъти за пилешки хапки. Аз не разбирам как може да посочват, че това нещо има капацитет за 8 души. Наистина не разбирам. За мен става максимум за два души.

Другото - не ми е ясно как се пече пица например? Как да я сложа в тая "тенджера"? Вадя решетката, слагам пицата и после как връщам решетката обратно без да изсипя половината плънка? Замразени пици не купуваме, с прясно разточена пица не виждам как може да стане...

Другото, което не става за моите нужди са сиренките, които правя на децата. Пека ги в голямата тава на фурната, с прилично разстояние между сиренките, се побират към 12-16 закуски. Тук е абсурд това да стане и да трябва да се пекат на 3-4 пъти, което не ме устройва, ама хич.

По същия начин печем крилца в голямата тава на фурната, побират се кило и 300 без проблем, с разстояние и стават чудни крилца. Жалко, че нямам снимка да ви покажа.

Общо взето, за мен става само за "пържени" картофки. Макар че тук отново голямата тава е незаменима.

Сега, аз го поръчах за вилата, защото мини фурната се оказа сууууупер бавна, но май просто ще трябва да се организирам по-добре и да предвиждам повече време за готвене, защото дори тавата на малката фурна според мен е по-практична и удобна.

Та, заключението ми е, че този уред просто не се вписва в моите изисквания и нужди. Или не знам как да го ползвам оптимално. Но сериозно, капацитет 8 души е сиииилно надценен. Ние сме двама възрастни и 2 малки деца и ако не печем по 2-3-4 пъти, яденето няма да ни стигне.

И да изтъкна един плюс: много лесно се мие всичко, дори и да е на следващия ден. Което не беше така с първия ми еър фраер.

И така, сякаш не го искам това нещо и сега трябва да се чудя къде и как да го разкарам. Мисля, че не го искам и за вилата. Давам си още малко време за мислене, но май ще замине към OLX

# 73
Аз още не съм си получила моя, но според мен тези джаджи са, ако човек иска да направи нещо само за детето си или за студенти, които нямат място и фурна. Не знам кой ще тръгне да пече по 1 пица сто пъти. Ние също правим голяма тава, за да има поне за два пъти за всеки.

# 74
За големи семейства и по-ящни хора са подходящи фраерите тип фурна. Аз в моя събирам по кило и половина крилца или 6 бутчета (по 3 големи на всяка решетка,така пека и 6 големи пържоли)
 Пекла съм и цяло парче св.врат/плешка също около 1.5 кг . В барабана за картофки се събират пакет 750кг бланширани,слагала съм и цял килограм но се готвят по-бавно.
И преди съм казвала,че разочарованията идват от нереални очаквания. Ако помислите логично няма как във фраер с капацитет 7 литра да приготвите храна за 4-6 или 8 души защото тези 7 литра не са реален капацитет.

Общи условия

Активация на акаунт