На море в Гърция 2026

• 21 919
  • 323
  •   5
Отговори
# 240
Предложението ми е да се насочите към Корфу или Скиатос. Организирани плажове и на двата бол.
Приятелите ви ще дойдат със самолет (директни полети на Райън), а вие само ще ги вземете с летището от колата - в зависимост от това къде сте се настанили, може да има, а може и да няма удобен обществен транспорт.

Опциите с автобус са много ограничени. От България има директни автобуси основно до Солун, Кавала и Атина. Солун и Кавала очевидно са в най-северната част на страна, а около Атина плажовете са претоварени, някои са и кофти. Ще трябва да се прекачват на местен КТел автобус, за да стигнат другаде.

# 241
  • София
Или Катерини и района, например Олимпиаки Акти, с автобус от София. Не знам дали автобусите от България спират в Неа Пори, там отговаря на изискванията за голям, организиран плаж и град за вечерна разходка.

# 242
Защо биха спирали? Тези селища остават доста далеч от новата отсечка на магистралата под Олимп. Може би единствено би могло да се организира превоз с туристическа агенция, която кара организирана група в някой от тези курорти.

# 243
  • София
Защо биха спирали? Тези селища остават доста далеч от новата отсечка на магистралата под Олимп. Може би единствено би могло да се организира превоз с туристическа агенция, която кара организирана група в някой от тези курорти.
В Катерини спират и оттам с градски транспорт, доста добър е там в летния сезон. Неа Пори е много близо до магистралата, но не знам дали биха слезли от нея да оставят пътници.

# 244
Със сигурност не, а и нямат право да излизат от маршрута си. Помня преди години автобусът на Юнион Ивкони за Атина беше оставял някого на разклона за Волос на магистралата, видяха се в чудо хората.

# 245
Може ли да дадете отзив какво е положението с шезлонги (и чадъри) като цени и условия?

# 246
Да попитам, дали отсечката на магистралата от Солун до Халкидки е  още в ремонт. Миналото лято беше кошмарно задръстване.

# 247
Има участъци в ремонт, последно минахме по НГ, но те се променят - мисля, че са по-малко от миналата година в този един момент. Така че е трудно да се предвиди колко големи ще са задръстванията през активния сезон. По принцип рехабилитацията на околовръстното беше обявена за 4 години, минали са по-малко от 2.

# 248
Здравейте! Моля за мнения за хотел Rachoni bay на остров Тасос. В интернет има стари мнения, които са негативни, но се чудя дали все още положението е така. Интересува ме дали се почистват стаите? Има ли достатъчно шезлонги и как е храната? Благодаря предварително!

# 249
Привет!
Минавам да се запиша в прекрасната тема с една резервация за началото на Септември в Толо, до Нафплио.  С безплатна анулация е и ще гледам още места, но реших да има нещо запазено. Тази година ми се струват по-високи цените спрямо миналата и то доста. За сравнение - за миналата година Юни си бях харесала настаняване на Крит, цената беше 150 евра. Сега за същите дати, излиза 250 евра, което ми се вижда бая..
С дете на 2г сме и търся нещо близо до плажа... в Толо намерих такова на прилична цена, балкона е буквално над пясъка, и е в широката част. Споделете мнения за градчето и плажа, стават ли? Надявам се Септември да не е бой с брадви
Нафплио си е бонус, аз много го харесвам

# 250
  • Пловдив
Толо е малко туристическо, като основният проблем е плажа. Щом сте в широката част е малко по-добре, но пак не е идеално като за гръцки плаж - навалица е. Ние ходехме там само късно вечер, но си е вариант. Особено щом си намерила прилична нощувка на прилична цена. Иначе градчето е приятно за разходка, има всичко, близо е до Нафплио, Микена, Епидавър /30 мин/- ние основно затова отседнахме там, за да може сутрин да се класираме рано, преди да са се нажежили камъните. Съответно до Нафплио може и няколко вечери да се иде.

# 251
  • Mostly in my mind
Записвам да следя темата.
Букнах един апартамент в Кавала юли  месец,до Рапсани. Няма да е типична лятна почивка, повече градска май. Ще ви следя за интересни места за разходки в района и ресторанти с вкусна и качествена морска храна.

# 252
  • Варна
Здравейте 🙂  Юли/Август плануваме почивка на Скиатос със самолет. Моля за препоръки... Смятам да отседнем в града, като ще ползваме автобус или кола под наем до плажовете... Ще съм благодарна на всякаква информация 🙂

# 253
  • Sofia
Писането е доста за Скиатос и в тази и в предната тема. Миналото лято доста хора бяхме.

# 254
Най-важният въпрос, на който следва да си отговорите, отсядайки в града, е дали е възможно да си осигурите паркомясто. Това ще предреши дали да вземете кола под наем или не. Голяма е вероятността да няма къде да я държите.

Общи условия

Активация на акаунт