На море в Гърция 2026

• 23 529
  • 332
  •   2
Отговори
# 210
Tintirimintiri123, благодаря!
Ако е удобно бих помолила и за контакт  или информация за мястото където сте отсядали. Аз си харесах както казах квартира ,но винаги бих предпочела проверено място от потребители в темата

# 211
Аз мисля си избрах дестинацията за това лято. По ваша препоръка "разгледах" Ситония и най-добра идея ми се струва около Никити,защото е горе долу по средата и при желание ще можем да се разходим и по другите 2 ръкава. По групите попаднах на къща предлагаща апартаменти някъде между Никити и селце наречено Ормос Панагияс. След ровене из интернет разбрах ,че това е рибарско селце и се надявам от там да си намерим лодка за наемане за разходка до Синята лагуна и Амуляни.
Обиколих наоколо със стреет вю и видях ,че къщата се намира почти насред нищото, в нещо като не особено населена вилна зона което ме устройва идеално за що годе спокойна почивка. Ще бъда благодарна за препоръки на добри таверни в района и изобщо всякаква информация, ако в темата има почивали там Hug

Аристос в Ормос Панагиас е много приятен рибен ресторант (трябва резервация в по-натоварен сезон) и ресторанта на Антигони разори в Ормос Панагиас. Плажа на Ормос е чист, организиран и не чак толкова пренаселен, докато ако искате да посетите Кариди е важно да идете по-рано сутринта, за да намерите места. В Агиос Николаос пък има едно доста приятно място Макис. Ние в последните години ходим в Агиос Николаос, защото е удобна локация за местата наоколо😊

Потвърждавам за Аристос (задължително резервация, най-добре от предния ден) и за Макис. Нашият домакин ни ги препоръча и останахме доволни.

# 212
  • Варна
Здравейте
Малко лаишки въпрос: не сме ходили на море в Гърция, поради факта че живеем на нашето море.
Но пък ни е интересно и решихме да посетим идния летен сезон. Лутам се обаче от 2 седмици Simple Smile моля за мнение:
1. Искаме вила или апартамент, където има басейн - намерихме подобно нещо в Офринио. Хубаво ли е там?
Прочетох, че е сравнително спокойно. Представям си вечерите да излизаме пеш на някоя таверна.
2. Четох, че на Халкидики е по-красиво. Но не намерих вили на самия плаж и с таверни в близост. Отпада ми варианта да ходим навсякъде с кола - и на плаж, и на вечеря Simple Smile
3. Ориентирали сме се за началото на септември - достатъчно топла ли е водата ?
4. За който е ходил и на двете места - Офринио или Неа Перамос бихте избрали?
Благодаря много!
Вярвам, че някой ден и ние ще стигнем до Крит и другите споменати от вас местенца. Но първо трябва да минем и оттук 😁

# 213
За Офринио не мога да се включа, но специално за Неа Перамос е пълно с квартири точно до морето, буквално пресичаш крайбрежната и си на плажа. В самото селце обаче плажовете не са хубави,мноооого тесни и улицата е зад гърба ти ,та за да ходите на хубавите плажове пак ви трябва кола.
По групите срещнах оферти за вили на самият плаж амолфи, на мен лично цената не ми хареса, но ако за вас не е проблем можете да потърсите.

# 214
milieva89, гласувам за Неа Перамос пред Офринио, защото има повече и по-хубави плажове в района. Погледнете и Неа Ираклица, отговаря на условията ви - и плаж има, и хотели на плажа, а вечер ще си излизате пеша.

В началото на септември водата е топла, времето е на късмет. И на двете места е пълно с българи, та даже в таверните менюто е на български.

# 215
  • София
На Офриньо е предимно камъни в морето, самият плаж и той не е много пясъчен. Заведенията не ни допаднаха много. Или препълнени или много празни т.е. или хубави или лоши. За септември не знам как ще е като навалица, но в активния сезон си беше пълно. Предполагам заради близоста си до българия и през септември покрай празниците ще е пълно.

# 216
  • София
Най-добрата опция е да погледнете дали в Ираклица има търсеното настаняване. Там и плажът е ОК, и заведения има, и място за вечерна разходка.

# 217
Препоръчвам, Ираклица. Ако за първи път в Гърция ида в Орфинио, няма да повторя Гърция повече. А има прекрасни места, не само по крайбрежието.

# 218
Здравейте. Обмисляме тази година да почиваме на Пелопонес - след като преди няколко години обходихме Мани, сега сме се насочили към първия ръкав. За съжаление, ще бъдем втората половина на Август, поради невъзможност за избор на други дати. Ще обикаляме с кола различните плажове, но ни се иска и в близост до мястото в което ще отседнем да има приличен плаж. В тази връзка, гледам като по-спокойно местенце района на Фоиникоунта - района на двата къмпинга, като си мисля че в градчето ще има достатъчно възможност за вечерни разходки и таверни? Освен това, бихте ли препоръчали Метони, Корони? И последен въпрос, тази част дали е много ветровита през Август?

# 219
  • софия
Утре откриват Рудозем – Ксанти.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 16:09 от zvаnchе

# 220
Salex, аз на този ръкав му викам трети, щото броя от Атина Simple Smile

Финикунда е екстра, и ние там бяхме избрали да се базираме и през годините съм посъветвала още много хора да идат. Кръчмите са малко странни - скъпи и не всички са хубави, но наоколо по селата има избор.
На Метони плажът е тежък плиткаж, с много фин пясък тип тиня - иначе замъкът е приятен за разглеждане. Корони е малко по-голямо и атмосферно, но там пък плажът е извън града (Зага), ако това ви бърка.
Вятър - не мисля, по-скоро на западния бряг. Ако ходите към Войдокилия и Ялова - там може да е по-ветровито.

# 221
Здравейте,
Бих искала да помоля за препоръка.
Бихме искали да отседнем на почивка в Гърция с две малки деца на 2 г. По възможност да бъдем в хотел дори да не е голям, поне закуска да има. И при възможност да е по- близо до България. Нямаме други претенции.
Според вас къде би било подходящо.

Благодаря на всички ви.

# 222
  • Пловдив

Най-накрая! Не че знам с какво ми помага Smile Тези дни ще бъдем в Смолян и веднага проверих. Ами то и от там е едни 50 минути до Рудозем, а после не мога да предположа какво ще е положението да Ксанти. Но колкото повече, толкова повече Wink

# 223
  • София
Здравейте,
Бих искала да помоля за препоръка.
Бихме искали да отседнем на почивка в Гърция с две малки деца на 2 г. По възможност да бъдем в хотел дори да не е голям, поне закуска да има. И при възможност да е по- близо до България. Нямаме други претенции.
Според вас къде би било подходящо.

Благодаря на всички ви.
Моите впечатления от близка Гърция са, че трудно се намират неградски хотели със закуска. В градовете - Солун, Кавала има, но е трудно за плаж.
В Букинг може да дадете критерий закуска и ще видите, че в района няма или са единици такива места, докато надолу - например Катерини излизат над 30.
Вариант е да си вземете апартамент и да си закусвате там с продукти от магазина. Не е усещане за почивка, ама с толкова малки деца....

# 224
Примерно Lucy в Кавала е на плажа. Е да, градски плаж е, но става.

Общи условия

Активация на акаунт