Януарски сладури 11

• 16 492
  • 297
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Аса и моя племенник беше същата картинка. Така мило се усмихваше като му се обясняваше че трябва да ака на гърне и резултата никакъв. Един ден обаче в къщи си бяха сестра ми и зет ми и като напълни памперса им го заведох да му изчетат едно конско. Те ни се накараха и на двамата на него че не е казал и на мен че им го водя, а не съм го набила. Аз не го набих и нищо не му казах, но явно като видя че няма подкрепа от нито един възрастен реши да си казва - това му беше последния път когато си свърши акуто в памерса.

Деси ще разкажеш как се адаптира Габи в градината. Тя директно в градината ли ще бъде или в преходна група?

Миа и Тея не даваше пампер но аз и обувам памперс гащи - от 2-3 месеца нощния памперс е сух, но не смея още да я оставя без него. Но при нас не е само памперса - не иска всичко което и предложа. Сега предлагам и млъквам и я оставям да си помисли че съм забравила предложението си и тогава обикновено става това което искам...

# 76
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Директно в първа група.
Ще разказвам. Сега правим изследванията

# 77
Здравейте!Имам един въпрос по повод за градината.Нас от началото на Май ни приеха в яслата, защото иначе ще си изпуснем мястото за първа група.Само че ни казаха,че ще бъде в ясла до Септември 2008г.Така си вървял набора.Много ми е странно,защото той тогава ще бъде на 3г. 8м.Аз по принцип съм решила,ако всичко е ок да го пускам на училище с набор 2004г.Вие мислили ли сте по този въпрос, нищо че е доста рано,но ако тръгват по-рано на училище и в градината трябва да вървят с 2004г.,за да карат задължителната предучилищна група.Мисля още от сега да говоря с директорката,защото моят и без това е огромен,представям си ако го пусна на 7г.8м. на училище-ще бъде все едно е повтарял няколко години EmbarassedМоля ви,споделете ващо мнение по въпроса,нали всички сме Януарчета и приемам съвети ако мислите,че не трябва да тръгват по-рано newsm78

# 78
  • Sofia
Аз се колебая по въпроса за училище и ще е според ситуацията - може да се прехвърли директно в предучилищна - все пак има деца които не посещават изобщи детски градини и ги записват в предучилищна.
В нашата детска градина имало миналата година преходна група за деца над 2 години и половина които що годе могат да се обслужват сами. Аз се засилих и Тея да я запиша в същата група защото не исках да е в яслата с бебетата. Обаче като отидох да и допълня документите се оказа че е записана в 1-ва група. Направили 2 1-ви групи - едната с деца от първата половина на 2004, а другата с деца от втората половина на 2004 + родените януари и февруари 2005. Имало голям наплив за яслата и за да могат да приемат повече деца там са направили този компромис. Аз съм доволна от това развитие на нещата и живот и здраве септември ще сме в 1-ва група.

# 79
  • София
Ние по този въпрос отдавна спорим с мъжа ми. Той е роден януари 73 и е учил със 72-ри набор, много е доволен, че е учил така и казва "И Ева така, ще учи".
Аз съм против, всеки месец за мен е от значение. Познавам детенце родено в края на ноември, което имаше нужда да поспи следобеден сън като се върне от училище в 1-ви клас. Пък и за къде да бърза, пред нея е все учене и работа.
И вероятно ще е както си покажат нещата и както тя самата реши. За сега е доста палава и буйна и пак спорим. За мен това е аргумент да тругне по-късно, да порасне, да се осъзнаее повече, а не учителките да мъмрят мен всеки ден. За мъжа ми това е причина да тръгне по-рано, да се стегнела.

# 80
  • Sofia
Mia и моя мъж е бил буен /сега Тея е същата/ - укротил се е в казармата едва и всяка седмица майка му е ходила в училището с парите да възстановява щетите. Така че ако си е буйна никой не може да я укроти. Аз си знам какво може да ме чака и съм подготвила баща и да ходи да омайва учителките  Wink

# 81
Ехо, привет и от нас. И при нас положението с памперсите е плачевно. Не желае да ми казва и всичко си прави в памперса. Ако я уловя може и да ме огрее да си свърши акото или пишкането където трябва, но това се случва рядко. Всичко ми прави напук, неуправляема е.
Оплаках се.
Поздрави   bouquet

# 82
  • София
Божеее та вие вече говорите за училище ... а нас още в градина не е ясно ще ни вземат ли ...баси ква майка съм  Embarassed ще се бия с тея от градината ако трябва  Mr. Green

Не съм родила още, а сега отивам и на изпит .....

Браво на всички които си вършат работата в гащите и успех на всички желаещи да го постигнат ... аз съм сигурна че Елената и в първи клас ще е с "пасека" или памперс  Mr. Green

# 83
Майчета,пак се обръщам към вас за мнение!Сигурно вече вие писнало от мен,но вие сте най-добрите съветници Embarassed Ние непрекъснато сме гладни и има страхотен апетит.Той от малък си е така,но мислих,че ще се промени малко.Но уви Thinking Mr. GreenЛелките в градината много му се радват как яде,изяждал по две порции.Аз обаче съм притеснена,защото имам чувството,че не е толкова гладен,колкото му е навик нещо да има в устата.Сега гледам като иска нещо да му давам плодове.Много е едър,но джипито казва да не се притеснявам от килограмите/ние сме високи,но слаби/а той е 98 см. и 16.400кг.Вие в какви граници се движите,защото аз като гледам в графите/ръст,килограми/ние сме наднормени ooooh!Сега съм взела направление за Горна Баня,за да му видят крачетата.Според мъжът ми се втелясвам,но аз имам чувството,че е започнал да стъпва навътре.Някой от вас вече ходил ли е на ортопед и ако има по-добри от тези в Г.Баня ,да даде съвет.Благодаря Ви предварително!

# 84
  • Варна
Соти, не се притеснявай Hug. Мишо е 102 см и 17 кила. Просто мъжът ми е висок и той от бебе си върви едричък за възрастта си, но в никакъв случей не е едър като изглед. Не съм го мислила това и не съм му отдавала значение- ето вече шест месеца нищо не качва/то и това оставаше де Laughing/, а продължава да се измъква на височина. От близо две седмици пък определено ми отказва вечерята- хапва нещо леко.
За крачетата- идете да го видят. Моята племеница е с такъв проблем и ортопеда каза, че трябва да върви колкото се може повече босичка и се оправяло.

# 85
Ох, само 13 кила е Самуил и имам чувството, че вдигам гюле  Laughing

Напук на всичко изчетено за гърнето, четвърта нощ спи без памперс и без инциденти за сега. През деня не казва или го прави рядко. Предпочита седалката пред гърнето. Ама по-скоро му е забавлително да пуска водата, отколкото да върши работа.
Затова съм му дала един месец почивка и пак ще пробвам. Мързи ме да бъда настоятелна в момента.
Накупила съм обучителни книжки с героите на улица Сезам, обяснява ми по тях, как Гловър правел пиш в тоалетната, ама до там е с обясненията  Laughing На практика - нищо.

# 86
  • Sofia
Соти и моето дете стъпваше навътре и то почти на 90 градуса. Исках направление за специалист, но педиатъра ми каза че Тея няма проблем и е въпрос на време да се оправи. В момента много рядко с едното краче стъпва леко навътре - то е в моментите в които си тътри краката. Нищо не съм правила, но цяло лято я оставих босичка да тича по тревата...
И Тея си е едричка за възрастта /94-95 см. и 13-14 кг./, но ние и двамата сме си високи и това ми е последния проблем.

# 87
  • София
Здравейте, майчета. Вчера с Мартин правихме опити за гърнетоо - сложих му гащи памперс да си ги сваля сам и да пишка в гърнето - нищо, само ми казваше, че не му се пишка като го питам. Ако се опитам да свалям гащите - писъци и рев. Никакъв напредък, сигурно и той ще е от последните, които ще махнат памперса. Добре си му е на детето с топъл компрес на дупето.
Относно училището за момента и аз съм на мнението на MIA, мисля, че трябва да си тръгнат с набора.

# 88
  • Sofia
Честит имен ден на имениците!!!

Живи, здрави и много щастливи!!!

# 89
  • Там някъде нейде !!!
Днес имам повод да почерпя . Дъщеричката ми , съпругът ми , майка ми и племенницата ми имат имен ден . Затова на пук на диети и всичко останало ви черпя виртуално по парче  newsm38 и чаша хубаво  Wine Glass .
Ние сме на гърне или на ръце от две три седмици . Ей тъй както и се молех и се чудих как да я приуча, детето започна само да си казва кога ще пиша и ака . Памперс обаче и слагам нощно време защото изпива едно шише вода и така заспива . Все още го пълни и се надявам скоро да махнем и нощния . Пожелавам ви успех с приучването да си казват сами кога им се пиша .  Peace

Общи условия

Активация на акаунт