Вечно по болници

• 1 331
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Съчувствам ви. Просто предположение: изследвали ли сте се вие/ тя за цитомагаловирус (ЦМВ, CMV)? Той сваля много имунитета, а е много разпространен без да подозират хората. Рисковите групи са хора с нисък имунитет, бременни, новородени, деца. За мен трябва да посетите добър имунолог, но за мое най-голямо съжаление не мога да ви препоръчам такъв.
Бяхме при един от добрите имунолози. Шиваров. За него не е със свален имунитет. Пуснали сме обстойни имунологични изследвания в Александровска
Това заключение е доста изненадващо при положение, че повечето признаци за занижен имунитет са налице, но щом казвате, че изследванията са били наред... По принцип тия антибиотици разбиват тотално детския организъм и може да е станала резистентна. Антибиограма правена ли й е?

# 16
По онова време,преди 14 години изследванията за Лаймска болест станаха много бавно.Лекарката като видя страшно подутите му лимфни възли,да не говорим че,намерихме кърлежи в косата му голям колкото грахово зърно,защото е седял с дни там,реши докато чакаме изследванията да започнем антибиотици. После резултата беше отрицателен.

# 17
  • София
Много добри съвети са ви дали до тук. Съчувствам ви много! Не знам доколко сте склонни да опитате алтернативни методи, за да излезете от този омагьосан кръг, но бих ви посъветвала да потърсите класически хомеопат. Има също различни компании, предлагащи суперхрани/добавки. В една от тях членувам и имахме скоро случай на детенце, което от бебе е на антибиотици почти всеки месец. Скоро майката се похвали, че вече пети месец е здрав.
Стискам ви палци силно, ще излезете от това!

# 18
Ние сме пробвали с хомеопатия навремето заради бронхитите и бронхиолитите. Никакъв ефект. Докато не установихме причината и детето не започна да пие лекарства за причината, все беше с пълни със секрети дробове и дишаше като Дарт Вейдър. Но не пречи авторката да пробва.

# 19
Аз също смятам, че ненужно детето е нон-стоп по болници. Първо - там виреят всякакви бацили и много лесно може да се зарази и с нещо друго, не само с това, за което е приета. Второ - колкото повече АБ, толкова по-срината система.
Буквално сте влезли в омагьосан кръг. Сега вече наистина всеки срив ще води до АБ…
Трябва да прекъснете порочната практика, като на първо място - не знам как точно ще го организирате, но тази година да не ходи на ясла/детска градина. Всички съвети по-горе са супер адекватни също.
Помислете за някакъв друг вид алтернативна терапия - ако щете - пробвайте с класическа хомеопатия, добавки, има и още други методи, но просто да се спре с това тъпчене с АБ за щяло и нещяло, особено в болнична обстановка.
Казвам го като потърпевша - миналата година се наложи да полежа в няколко болници за операции и съм с такъв букет вътреболнични инфекции, че вече цяла година не мога да се оправя. След пореден неуспешен курс на венозен АБ, съм 10 пъти по-зле, отколкото преди и съм вдигнала ръце, в момента се опитвам да се лекувам с алтернативни методи.
Абсолютно, вече се уверих че там хваща и друго. От вчера е пак на антибиотик с хрипове и влошени показатели. Определено ще я спра от градина,ще посетим хомеопат и малко на чист въздух. Наистина сме в омагьосан кръг

# 20
Преди много години синът ми изкара няколко пневмонии. Закрепи се след като пи бронховаксом по схема. Имаше и противоалергично лечение, но почна да напълнява и аз спрях да му давам лекарствата. Имунитетът спада при прием на антибиотици. Би трябвало личният лекар(педиатър) да ви изпише нещо за укрепване на имунитета. Има достатъчно добавки за деца.

# 21
И синът ми е пил бронховаксом от 3-годишен докъм 9-10-годишен. И много ходене на море и високо в планината. Хем ние живеем близо до Северно море. Дори да е било ветровито и студено (а то в повечето случаи е било) винаги му се е отразявало много добре.

# 22
За токсоплазмоза проверихте ли?
Едни познати така дълго време търсиха причина за боледуване и температура, оказа се след хиляди изследвания и нищо , накрая излезна това !!!

# 23
Съчувствам ви! И давам идея за климата лечение. Личният лекар на децата ми винаги съветваше, при обикновена настинка дори, смяна на въздуха. С дъщеря ми имахме серия, която после се оказа на алергична основа, и по негова препоръка ходихме в Трявна. Ние бяхме в къща за гости и ходехме всяка сутрин в болницата на процедури - тук във форума има тема. С направление се ходи, по спомен направлението беше за 10 дни, ние платихме за още 4. Има и специализиран санаториум за белодробни заболявания. Подходящият сезон е април/май, когато цъфтят боровете. Въздухът във Велинград също бил подходящ, но за там не мога да кажа нищо.
Такова лечение и профилактика в днешно време са силно неглижирани, може би защото няма икономически интерес от тях, но те са стари, колкото медицината.
Пожелавам скорошно и трайно излизане от омагьосания кръг!

Общи условия

Активация на акаунт