Вечно по болници

• 215
  • 11
  •   6
Отговори
Здравейте,
Пиша ви да ми дадете някакви съвети и препоръки за доктор ако ще в другия край на България, защота вече де виждаме в приключение. Имам три деца,най-малката е на 4г от бебе още на 4мес кара ковид, тогава се наложи антибиотик.  После през весец два пак беше болна. От 2024 октомври до сега(даже и в момента) тя е в болница на система и венозен АБ.
Най-лошото е че дори вече не ходи на градина и пак тръгне ли хрема всичко отива по дяволите.  Абсолютно всеки месец по 6дни е в болница.  Бяхме при няколко различни лекари ,дори имунолог. В Александровска й пуснаха всичко възможно, няма проблем в имунитета. Ходихме и на частни педиатри. Пуснаха и за хламидия пневмония и само пневмония антитела всичко е нормално.  Най-фрапиращото и от юни лежа с пневмония и в болницата хвана стрептокок който уж излекуваха.  После и стафилокок имаше. Сега на 9.10 я приеха с остър ларенгит,рентгена чист,беше на АБ пак. Из изписват я на 14.10. Продължава още два дни антибиотик вкъщи. На 17.10 започва отново кашлица. Водим я всеки ден гърди чисти,задна хрема. Инхалации,Ердамед, Назориг и какво се сетиш. Не спира да кашля. До понеделник 06.11 почна дя повръща, температура. Приемат я обезводнена, изследвания добри. Няма налепи па гърлото. Обаче температура не спада с часове. Система след система.
Вече не знам какво да мисля. Затова ви моля за съвет. Братята й също боледуваха многа ама чак толкова. Тя е слабичка, злояда и от това съвсем не може да качи. Пие и пробиотик ,и за имунната система и няма  и няма спиране това.
Последно три дни преди да я приемат педиатъра каза,че просто последния вирус многа я е събори......ама .....не е нормално за мен това.

# 1
Здравейте.
За Русе мога да препоръчам УНГ д-р Огнян Лечев или д-р Силвия Георгиева. Д-р Георгиева преглежда и гърди, д-р Лечев само уши-нос-гърло. Д-р Георгиева беше изписала на дъщеря ми "Тонзилик", който помогна да овладеем ситуацията с гърлото и да спасим детето от бронхити и пневмонии. От октомври до април по 20 дена и 10 дена почивка. Д-р Лечев лекува синът ми от бебе. При него се стигна и до вадене на трета сливица. На него сиропът не му действаше както при кака му.

# 2
Дали правилно съм разбрала, че за остър ларингит са приели детето в болница и му дават антибиотици?

# 3
Сменете въздуха,  отидете в Сандански,  Боровец за повече време.

# 4
Посещавали ли сте алерголог? Възможно е кашлицата да е на алергична основа. Не знам какъв друг съвет да ви дам. Вдига ли всеки път температура преди влизането в болница?

# 5
  • София
Правилили сте пълна кръвна картина, ЦРП, СУЕ? Скенер на бял дроб?

# 6
Дали правилно съм разбрала, че за остър ларингит са приели детето в болница и му дават антибиотици?
Да като аз това го разбирам разбира се сред това. Казват силна инфекция и трябва антибиотик....

# 7
  • София
Съчувствам ви. Просто предположение: изследвали ли сте се вие/ тя за цитомагаловирус (ЦМВ, CMV)? Той сваля много имунитета, а е много разпространен без да подозират хората. Рисковите групи са хора с нисък имунитет, бременни, новородени, деца. За мен трябва да посетите добър имунолог, но за мое най-голямо съжаление не мога да ви препоръчам такъв.

# 8
Съчувствам ви. Просто предположение: изследвали ли сте се вие/ тя за цитомагаловирус (ЦМВ, CMV)? Той сваля много имунитета, а е много разпространен без да подозират хората. Рисковите групи са хора с нисък имунитет, бременни, новородени, деца. За мен трябва да посетите добър имунолог, но за мое най-голямо съжаление не мога да ви препоръчам такъв.
Бяхме при един от добрите имунолози. Шиваров. За него не е със свален имунитет. Пуснали сме обстойни имунологични изследвания в Александровска

# 9
Налага ли се при всяка температура и ифекция да е в болница? Не може ли домашно лечение? Да не би да източват здравната каса чрез нея?

# 10
Кашлицата явно е от хремата. И инфекцията е в нослето. Противоалергично изписват ли?

# 11
Да като аз това го разбирам разбира се сред това. Казват силна инфекция и трябва антибиотик....

Ще разкажа нашия опит с уговорката, че аз не съм медицинско лице и не давам съвети да не се слушат лекарите, но все пак. Освен това живеем в чужбина, където всички са много куул по отношение на болестите.

Синът ми в продължение на три години беше непрекъснато с остър ларингит - две седмици добре, ларингит и една седмица или десет дни инхалации, после една седмица добре, ларингит и така изкара между 3 и 6-годишна възраст. Не само че не стъпвал в болница, не е пил антибиотик, не е пил противоалергични, ами дори не е спиран да ходи на градина, плуване, тенис и навън. Сутрин ставаше малко по-рано, половин час инхалация и после всеки по задачите си, вечер пак половин час инхалация и така. Спеше задължително на овлажнител. Водихме го веднъж на УНГ заради честите ларингити, правихме ларингоскопия, която беше ок. Лекарят каза, че ще го израсте и така стана. Синът ми е вече на 13 години, последните седем години е имал не повече от пет ларингита.

Моят опит с българска болница е много отрицателен. Беше преди 12 години, при първото ни прибиране с детето в България, което тогава беше на 8 месеца. Сигурна съм,  че тогава ни вкараха в болница само за да източат двойно пари не само от българската здравна каса, но и от чуждестранната ни, към която съм осигурена аз и детето покрай мен. В онзи момент обаче не знаех много неща, синът ми беше бебе и тепърва започваше да боледува. С днешна дата обаче и опита съм убедена, че престоят ни в болницата заради бронхиолит беше напълно излишен. Още повече че детето излезе с бълбукащи от секрет гърди след една седмица лекарства инхалации на 4 часа, но никой не се замисли защо не му помагат лекарствата. Писала из форума.

Общи условия

Активация на акаунт