Коледа 2025

• 89 362
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 1 140
  • Враца
Здравейте и Честита Коледа. Цял месец ви следя, творите прекрасни неща. На човек му се пълнят не само очите, но и сърцата в тази група. ММ е купил зърнесто сирене вместо крема сирене. Имам 2 кофички и се чудя мога ли да направя крем за торта с него. Пробвах намазана филийка и отгоре със сладко от боровинки, но децата не го харесаха много. Снощи направих питка с една кофичка, но ми остават още 2 и ако го пасирам и смеся със заквасена сметана и сладкарска сметана, дали ще се получи нещо?

# 1 141
  • София /Абсурдистан
За Новата Година мисля да направя отново тортата от Коледа, защото стана много лека и много ни хареса. А тя беше с бишкоти и крем - ванилов за бискв.торта + една част филаделфия и сметана, а другата част за измазване.
Може ли да дадете рецептата моля Heart
Правоъгълни бисквити има в Т маркет, аз купих от там.

# 1 142
За Нова година десертът ще е семпъл - бишкоти, сиропирани с компот от круши, върху тях нареждам крушите, а отгоре - крем с жълтъци, брашно и мляко. Това е оригиналната рецепта, по която майка ми го правеше. Отгоре разбиваше белтъци със захар. Аз карам малко по- мързеливо - с пудинг на Йоткер и разбита сметана.

# 1 143
  • София /Абсурдистан
Дали вместо с круши ще стане с праскови?
И аз ще правя с пудинг на Йоткер.

# 1 144
Винаги я правя с круши, но предполагам, и с  праскови ще стане.

# 1 145
  • In transit
Здравейте и Честита Коледа. Цял месец ви следя, творите прекрасни неща. На човек му се пълнят не само очите, но и сърцата в тази група. ММ е купил зърнесто сирене вместо крема сирене. Имам 2 кофички и се чудя мога ли да направя крем за торта с него. Пробвах намазана филийка и отгоре със сладко от боровинки, но децата не го харесаха много. Снощи направих питка с една кофичка, но ми остават още 2 и ако го пасирам и смеся със заквасена сметана и сладкарска сметана, дали ще се получи нещо?
Няма да се получи, зрънцата имат вкус на сирене и леко по-солено на вкус. С него правя чудесни пухкави палачинки, като идея, ако искате да пробвате.

Имам и други идеи за оползотварянето му.

# 1 146
Днес с дъщеря ми правихме маслени бисквитки с покритие от паста млечен шоколад.

От вчера крем брюле. Имам още останали жълтъци, след три рула Павлова. Grinning

# 1 147
За Новата Година мисля да направя отново тортата от Коледа, защото стана много лека и много ни хареса. А тя беше с бишкоти и крем - ванилов за бискв.торта + една част филаделфия и сметана, а другата част за измазване.
Може ли да дадете рецептата моля Heart
Правоъгълни бисквити има в Т маркет, аз купих от там.

Да, разбира се. Кремът е от този за бисквитена торта на йоткер с ванилия, но го направих с 700мл мляко, а не с 1л. Имах 300гр филаделфия и половин течна сметана (от Бирьозка). Разбих сметаната и добавих крема сиренето и пудра захар (на око). От този крем половината добавих към ваниловия, а другата част оставих за измазване. Но основния крем се втечни и добавих и разтопен на водна баня желатин 1/2 пакетче.  Подредих я в ринг в/у чиния. Бишкотите потопих леко в мляко. И редувах ред бишкоти, ред крем. Сложих и пресни боровинки между редовете. Оставих я в хладилника да стегне и на другия ден я измазах.

nelegalnata2 Аз слагам от зърнестото сирене (ако говорим за котидж) в баница.

# 1 148
Може ли да ми препоръчате рецепта за сладко морковено руло .. трябва да е нещо малко и леко, цяла торта ще има да я подмятаме до Ивановден

# 1 149
  • София /Абсурдистан
Благодаря за рецептите!

# 1 150
Тази година не успях да снимам сладките, че ги правих до последния момент и после раздадох . Така ги бях намалила като видове,че като ги наредих по кутии за подаръци и за нас  останаха една шепа счупени рохлички и малко мини щолени. Но пък по-добре така,че иначе щеше да има преяждане Grinning
За Нова година менюто го реших да е традиционно -  млечна салата ,свински врат с гъби и морковена торта. Предни години пълних патица,пуйка и пиле,стават вкусни,но ги ядем до Иванов ден и затова реших този път по-скромно.

# 1 151
Леона, миже ли рецепта за морковената торта и колко голяма става?

# 1 152
  • София
Правила съм морковени торти поне по три, четири рецепти, но тази е фаворит на щерката, а тя е фен на морковените торти. Аз я пекох в правоъгълна иенска форма.
https://www.instagram.com/p/DQ_81iGk8IB/?igsh=eHU1Nzh0emUwZWlz

# 1 153
Аз съм правила сурова морковена торта по тази рецепта
https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2022/03/raw-carrot-ca … e-recipe.html?m=1
Крема го направих от маскарпоне, заквасена сметана и захар. Според мен се получи нетрадиционен свеж десерт, но е важно морковите да са сочни, а фурмите ако са сухи да се накиснат за малко в топла вода. Може да се направи и в купички.

Скрит текст:

# 1 154
Хаха,само на сладкиши ли ще я карате Прекрасни?Моля споделете какво ще е Основното ви ястие😀?

Общи условия

Активация на акаунт