Коледа 2025

• 89 113
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 1 275
  • под тепетата
Ох, бе ,хорааа! Как ви дава сърце да пускате такива вкусотии вечер! Сега ще ги мисля и рулото, и тортата! Преди празниците дънките ми хлопаха, а сега едвам ги закопчавам! Отивам да чета рецепти и ще се утешавам с тиква...

Ще помоля за рецептата на тортата Leonie!
За ябълките съм много съгласна! И аз направих за десерт и бяха много добре на фона на тежките меса и предястия.
 Заплюх и на Mikkey кнедлите, но си ги оставям за другата седмица, че имам път към Добротица за извара.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 20:39 от bilqna_69

# 1 276
В таз тема достъп до снимките трябва да се предоставя само след теглене на кантар Simple Smile, аз направо бих си отнела достъпа на секундата...
Тези дни правих пак много сладки и две торти, че имам именник на Йордановден, после затварям сладкарницата, но с удоволствие бих пробвала някои нови ваши неща, за които не намерих време по празниците, макар и да имах желание.

# 1 277
  • Бургас
Аз ще правя чийзкейк Сан Себастиян за 7ми.
Има ли някакви трикове и подводни камъни, за които да внимавам?
Гледах разни клипчета, малко странен ми е, мислех, че има блат, но именника иска точно него.

# 1 278
  • Русе
Скрит текст:
Гледах разни клипчета, малко странен ми е, мислех, че има блат, но именника иска точно него.

https://ipeychev9.blogspot.com/2025/03/blog-post_7.html

# 1 279
...и заливане на разреза на всяко парче щедро с течен шоколад като в онази сладкарница на Галата в Истанбул 😍🤌

# 1 280
За много години! Да сме живи и здрави и да имаме повече щастливи моменти през 2026!

За нова година ММ приготви банска капама, плануваше я отдавна. Аз приготвих Сельодка под шуба за мен беше достатъчна като храна. Дояждахме на първи  с гостите и още повече ни се услади. Десертът ми беше тирамису в чаши. Откъм подготовка ми беше много лежерно на 31 декември, наредих масата, украсих и филмчета, коктейлчета, горещи шоколади, чайчета.

Сельодка под шуба

Тирамису в чаши

# 1 281
  • In transit
Заповядай, изпитана и перфектна рецепта за чийзкейк Сан Себастиян. Има много полезни съвети и насоки как да го приготвиш. Няма блат, само печен крем, правилно се е насочил синът ти, разкошен е и не е труден.

# 1 282
  • Euskal Herria
Само да допълня, че е добре да се приготви на единия ден и да се поднесе на следващия. Трябва добре да се охлади. Когато се изпече, е бухнал, след това спада, но това е нормално. Сместа се изсипва във форма, застлана с мокра хартия за печене, след изпичане лесно се вади.
Скрит текст:
Пече се на температура 195 градуса, около час (говоря за професионална фурна). И в рецептата нямаме сол и нишесте/брашно. Освен това не се пече до препичане, кафява коричка - да, но по-светла на цвят. Така се приготвя в баска сладкарска работилница, личен опит.

# 1 283
  • София
..... и от мен предложение за ЧИЙЗКЕЙК С ЯГОДИ " САН СЕБАСТИАН"

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/05/blog-post_70.html

# 1 284
𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮, много е интересно това, което споделяш, но дай още малко жокери. Какви са по-точно продуктите?

# 1 285
Галчудо, много смело решение като за първи път! Simple Smile Като прочетох рецептите и тънкостите направо ми се видя страшен за печене.
И аз имам именици на 7ми и още не съм измислила десерт. Хем ми се иска да е нещо по-различно, като че ли клоня към някаква бърза торта с домашен крем.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 17:18 от Morphea

# 1 286
за много здрави и сладки години!!!

направих аз кардинал-ът Simple Smile много хомогенна и готина тортичка стана. аз имам 2-3 грешки в процеса (жълтият блат стана доста рядък и съответно се разля на по-тънък Simple Smile, но като цяло не беше труден, ама не беше и бърз Simple Smile ползвах на мики рецептата, но и тази. основното ми чудене беше във връзка с инстантното кафе в крема - доста се усети, но даваше приятна свежа нотка, съответно беше и бледокафяв цвят, а не като на снимката на австрийския сайт.

# 1 287
  • Бургас
Благодаря ви!

Morphea, дано не го оплескам, че именника много се е наточил Smile  Притесняват ме различните времена за печене, но дано имам късмета на начинаещия. Ще го направя на 6ти да имам време за повторение.

# 1 288
  • Русе
Скрит текст:
Благодаря ви!

Morphea, дано не го оплескам, че именника много се е наточил Smile  Притесняват ме различните времена за печене, но дано имам късмета на начинаещия. Ще го направя на 6ти да имам време за повторение.

Аз също за първи път го правих миналата година. Получи се перфектно и затова съм дал подробни обяснения.

# 1 289
  • Euskal Herria
Продуктите са ги писали всички в рецептите си - крема сирене, сметана, яйца, захар и ванилия. Единствено ние не слагаме щипка сол и нишесте/брашно. Печенето не е голяма философия, все едно правите крем-карамел. На вкус също ми напомня на него. Само дето не се пече на водна баня, а в намокрена хартия за печене. И фурните, които ползваме, не са с вентилатор.
Обикновено се прави на единия ден и на другия може да се сервира. Охладен и лесен за рязане. В сладкарниците се продава на парчета, рядко купуват цялата торта.

Ето това е, без нищо друго - без плодове или други заливки. Е, всяка сладкарница може да си измени рецептата по свой вкус, но това е класическата баска торта. Или Ла Виня.

Общи условия

Активация на акаунт