Коледа 2025

• 88 911
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 180
  • Под сянката на разлистените кактуси
Оказа се, че имам печати за сладки, явно миналата година след сезона съм ги купувала. Та, исках да попитам, кое тесто ползвате за тях?

Аз правих алфахорес с печати

# 181
  • София
Та за маслото става въпрос, един от  показателите за мен.. Слагам две различни масла в хладилника, едното е на Monarch, другото е на ...Pilos от Лидл или  Lurpak за едно денонощие.  Последните две стават твърди, ама много твърди, така както трябва да е едно масло, докато Monarch е меко и може веднага да се маже на филийка. Това е един от показателите, че има примеси, другото вече е вкус и аромат, усеща се, или аз веднага ги хващам.  Не купувам повече Monarch, първо беше 5 лв прилична цена и имаше добро качество, но това беше за зарибяване на клиентите, докато се опознае от пазара, след това го вдигнаха на 10 лв, е, благодаря от тоз разкош , за тази цена ще си купя много по-добро.
По този повод снощи четох статия, за маслата и част от нея ще я публикувам една част,  ей така , който има интерес да чете. Може някои момичета да живеят в чужбина, примерно, но някои масла ги има и у нас, внасят се.
Скрит текст:
статията е на Taste of Home. Много са силни в кулинарията ! ....." една от най-актуалните теми в нашата кухня е на коя марка  произвежда най-доброто масло..... Маслото е гръбнакът на повечето рецепти за печене, а и не само и използването  на най-добрата и вкусна марка е от решаващо значение и за успешен продукт Тествани са за 1. кремообразност, гладкост и добро разнасяне върху хляб. 2. дали е солено и колко сол има вложена 3. как изглежда на външен вид, какъв цвят и аромат има?
На първо място е land o Lakes - леко солено. Това е емблематична марка. С него работят най-добрите кулинари в света. Има ниско съдържание на сол и е много подходящо за печене. То е с богат вкус на млечни продукти и с разкошна структура.
Най-доброто в Европейски стил е Kerrygold  Pure  Irish Butter -има го у нас, купувам го.  - чисто ирландско масло. По -висок % на млечни мазнини  . Отлично на вкус и текстура. Има жълтеникав оттенък и се дължи на тревата, на която се радват кравите . Също и сметаната на тази марка е с много високо качество.
Challenge Butte - много добро и бюджетно масло.
Но най-доброто е Vital Farms,  то е от семейни млечни ферми Има сладък и вкус на който не можеш да устоиш. По своята същност е уникално добро масло с 85% млечни мазнини. " ..... последното никога не съм го срещала, даже и в чужбина не съм го засичала. Това е за маслата, някои ги зная и съм ги купувала, някои не съм. Беше малко информация.

# 182
  • Русе
Скрит текст:
Та за маслото става въпрос, един от  показателите за мен.. Слагам две различни масла в хладилника, едното е на Monarch, другото е на ...Pilos от Лидл или  Lurpak за едно денонощие.  Последните две стават твърди, ама много твърди, така както трябва да е едно масло, докато Monarch е меко и може веднага да се маже на филийка. Това е един от показателите, че има примеси, другото вече е вкус и аромат, усеща се, или аз веднага ги хващам.  Не купувам повече Monarch, първо беше 5 лв прилична цена и имаше добро качество, но това беше за зарибяване на клиентите, докато се опознае от пазара, след това го вдигнаха на 10 лв, е, благодаря от тоз разкош , за тази цена ще си купя много по-добро.
По този повод снощи четох статия, за маслата и част от нея ще я публикувам една част,  ей така , който има интерес да чете. Може някои момичета да живеят в чужбина, примерно, но някои масла ги има и у нас, внасят се.
Скрит текст:
статията е на Taste of Home. Много са силни в кулинарията ! ....." една от най-актуалните теми в нашата кухня е на коя марка  произвежда най-доброто масло..... Маслото е гръбнакът на повечето рецепти за печене, а и не само и използването  на най-добрата и вкусна марка е от решаващо значение и за успешен продукт Тествани са за 1. кремообразност, гладкост и добро разнасяне върху хляб. 2. дали е солено и колко сол има вложена 3. как изглежда на външен вид, какъв цвят и аромат има?
На първо място е land o Lakes - леко солено. Това е емблематична марка. С него работят най-добрите кулинари в света. Има ниско съдържание на сол и е много подходящо за печене. То е с богат вкус на млечни продукти и с разкошна структура.
Най-доброто в Европейски стил е Kerrygold  Pure  Irish Butter -има го у нас, купувам го.  - чисто ирландско масло. По -висок % на млечни мазнини  . Отлично на вкус и текстура. Има жълтеникав оттенък и се дължи на тревата, на която се радват кравите . Също и сметаната на тази марка е с много високо качество.
Challenge Butte - много добро и бюджетно масло.
.................................................................................................

Kerrygold  Pure  Irish Butter

Това е другото ирландско масло, което купувам понякога от Била.

# 183
Не бях попадала на такова оформление на сладки.
https://www.facebook.com/share/r/1K2H5q21wJ/

Имам бадеми.
Днес си купих и захарни поръски от Лидъл
И май е време да започвам 🫣

# 184
  • София
LandOlakes все го подминавам, ще го пробвам задължително, както и Kerrygold. Полезна ми беше информацията. Благодаря! Последното не съм го виждала и аз. Много харесвам и маслото на амишите, обаче си е цифра.

# 185
Едно видео за истински ценители на коледнното кулинарно майсторство :
hugs:
https://www.24kitchen.bg/recipe/dzindzifilova-kashta
Преди няколко години я пробвах .. Не отнема толкова много време, колкото изглежда , а и е супер забавно … особено ако имате малки помощници Hug

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 08:22 от driada

# 186
  • In transit
Ирландското масло в Лидл, не е ирландско, а немско.

Между другото производителят е същия, като на това масло:

Същото се отнася и за ирландското в Кауфланд.

Явно и те се препакетират у нас, да си знаете. Намерих и мнения в бг-мама по въпроса.

# 187
ММ е купил от ирландското лидълско, но не мога да кажа добро ли е, защото го е оставил на село.

# 188
Кауфланд и Лидъл са едно 😒.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 15:35 от Joy Joy

# 189
  • Deutschland/HE
Kerrygold е много популярно в Германия. Аз ползвам основно него, но не съм някакъв специалист и не мога да сравнявам. В магазините около нас не зареждат Lurpak.

П.С. Миналата година виждам, че в едната верика Кериголд е на промоция и казвам на мъжа ми да купи 3-4масла. Една германко о изблъскала пред хладилника и взела 15-6.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 16:09 от colibri

# 190
Излиза, че  единственото истинско масло с гарантиран произход и качество беше онова, което дядо, Бог да го прости, избиваше с бурилото от млякото на кравата, която гледаше. От там насетне независимо от марка, особено на българския пазар, всичко е под една голяма въпросителна. Щом може да се пакетира/"препакетира" тук, ползвайки само името, то започват още въпросителни изобщо датско, немско или ирландско ли е "препакетираното" "масло". И да, Лидъл и Кауфланд са едно. И да, там контролиращи органи не влизат. И дори на баркода да има 5ца вместо 3ка(тоест произведено в България) пак може да си е маде ин мазе. 😮‍💨

# 191
  • Русе
Скрит текст:
Ирландското масло в Лидл, не е ирландско, а немско.

Между другото производителят е същия, като на това масло:

Същото се отнася и за ирландското в Кауфланд.

Явно и те се препакетират у нас, да си знаете. Намерих и мнения в бг-мама по въпроса.

Да, наистина е пакетирано в Германия. Като се продава в Лидл - Германия, Румъния и България. Негова разновидност и в Белгия. Така, че за качеството му няма съмнения.
https://bg.openfoodfacts.org/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%B … he-butter-milbona
За наше съжаление при тях цената е по ниска.

Последна обявена цена на 06.02.2025 г.:    2,85 евро в Lidl (1 кг = 11,40 евро)

В сравнение с цената    Колко по-скъпо е станало?
21 септември 2024 г.   2,79 евро (1 кг = 11,16 евро)   Лидл   2,15%
24 септември 2023 г.   2,29 евро (1 кг = 9,16 евро)   Лидл   24,45%
3 март 2023 г.                   1,99 евро (1 кг = 7,96 евро)   Лидл   43,22%
9 май 2022 г.                   2,59 евро (1 кг = 10,36 евро)   Лидл   10,04%
13 февруари 2022 г.           1,89 евро (1 кг = 7,56 евро)   Лидл   50,79%
15 януари 2021 г.           1,50 евро (1 кг = 6,00 евро)   Лидл   90,00%
2 октомври 2019 г.           1,59 евро (1 кг = 6,36 евро)   Лидл   79,25%
30.11.2017 г.                   2,15 евро (1 кг = 8,60 евро)   Лидл   32,56%
6 май 2015 г.                   1,29 евро (1 кг = 5,16 евро)   Лидл   120,93%
7 май 2015 г.                   1,19 евро (1 кг = 4,76 евро)   Лидл   139,50%
22 октомври 2014 г.           1,29 евро (1 кг = 5,16 евро)   Лидл   120,93%
9 март 2014 г.                   1,49 евро (1 кг = 5,96 евро)   Лидл   91,28%
26 октомври 2014 г.           1,29 евро (1 кг = 5,16 евро)   Лидл   120,93%
16 март 2014 г.                   1,49 евро (1 кг = 5,96 евро)   Лидл   91,28%
2 август 2008 г.                   0,99 евро (1 кг = 3,96 евро)   Лидл   187,88%

Много ще ми е интересно как от Лидл ще коментират цената на маслото в Германия и България. В Румъния също е по евтино с близо около 1 лв. от цената му в нас.
Мога да дам препратки за тестовете на това масло в Германия но само ще Ви обременя. Накратко, то с малко отстъпва като качества на другото Ирландско Kerrygold.

# 192
  • In transit
Пейч, не мисля да споря или да оборвам никого. Просто за фирмата, която го произвежда/пакетира в Германия, същата, която произвежда/пакетира немското масло от втората снимка, има много лоши мнения от германци. Затова го споменах и ги свързах нещата. Може да е от партида до партида. Не казвам на никого какво да си купува. Нищо лично. ✌️

# 193
  • Deutschland/HE
Пейч, когато дойдох в Германия преди 10г. Кериголд на промоция беше 0.79евро за 250г., след това имаше криза с млякото и поскъпна до 1.29евро на промоция. Миналата седмица беше на 1.99-2.29евро, отново на промоция.

П.С. Купувам масло само на промоция, прибирам във фризера и винаги има Отделно почти през седмица в някой от могазините около нас ще е на промоция.

# 194
  • Русе
Milbona е собствената марка на Lidl за мляко и млечни продукти.  Затова маслата  във веригата са пакетирани от там, в Германия. Ако не се лъжа дори маскарпонето е на тази марка и още куп млечни продукти в Лидл.
Така, че само споделих мнение. Не искам да го налагам на никого. Вчера си взех още половин кг от маслото.

Общи условия

Активация на акаунт