Коледа 2025

• 88 838
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 195
Бъдете рахат, че и такова масло още се предлага, пък вие - щения имате и на дядо маслото споменавате, назадничава работа вашето Simple Smile
Хората сега отглеждат фотоволтаици, не крави, за които трябват пасища. Пък и казват произвеждали много въглероден двуокис, ще затрият планетата...
Оттам и качество, и цени.

# 196
  • Под сянката на разлистените кактуси
Joy Метан, Кубратова, метан произвеждат, много попръцквали

# 197
Аз пък ползвам на Пилос от известно време, това на което пише 82%, то май няма друго.
За него имате ли впечатления?

# 198
Е, тъй де - той пък увеличавал въглеродния двуокис...
В началото като прочетох такъв довод, реших, че някой се шегува.
Ама не, все по-далеч отиват от здравия разум и действително са готови да затрият планетата като унищожат растителност, животни и цели екосистеми с вятърничави паркове и фотоволтаици, ама да не са кравите, джанъм! 
Сигурно годно за консумация ще стане само това, което приготвяме в къщи, ама и то под въпрос с какво точно ще се приготвя...

# 199
Имаш крава - пиеш мляко!
Аз отдавна обмислям да си взема едно добиче. И име съм му измислила, даже!
Мъж ми ми се смее...

# 200
Имаш крава - пиеш мляко!
Аз отдавна обмислям да си взема едно добиче. И име съм му измислила, даже!
Мъж ми ми се смее...
Нали не е на името на мъжа ти? Simple Smile
Тази поговорка, както е тръгнало, ще се редактира (осъвремени) и ще звучи така: "Разрешават ти, имаш крава - пиеш мляко!"   
И аз много пъти съм го мислила (това, когато или по-точно ако доживея да се пенсионирам и отида да живея в селската къща), ама не знам дали ще се справя...само котка и куче съм гледала...

# 201
Сакън!😄
Матилда ми се струва идеално име.
Пак с буквата на мъжа ми, де!😉
Спамим- ще ни бият!

Аз смятам да направя едни меки меденки, мисля, че рецептата е на Пейч.
Топвам ги наполовина в черен шоколад. Вкусът им е много близък до този на меденките от нашето детство.
Гаджето на щерката живее у нас и тя така го е подковала за курабийките на мама, че и той се вълнува.
Пък аз имам още едно дете вкъщи за Коледа.❤️
При нас започнаха снеговете и ръчичките ме сърбят вече👐.
Днес слагаме и външната украса.
Абе, коледно ни е!

# 202
Баш сме по темата Simple Smile - откъде иде маслото за курабийките, ммм?
Кажете сега  като белите лешници кой начин е най-ефективен, че се уморих да пробвам...
И съм бланширала и после ги триех в една вафлена кърпа от старите (имам и ленени, да взема да пробвам с такава ли?), и съм ги пекла, и все не стават точно както ги искам - не всички остават с люспа, но когато преобладават, вече имам проблем за сладкишите. Не знам дали зависи от сорта или не...нашите са домашни, два сорта - едните са продълговати - те се белят по-трудно, вече забелязах, ама другите са с характерната за лешник форма, не много едри, и те взеха да ме затрудняват.

# 203
Матилда ми се струва идеално име.
Мадона беше най-дойната крава в един филм. Smile
И аз много пъти съм го мислила (това, когато или по-точно ако доживея да се пенсионирам и отида да живея в селската къща), ама не знам дали ще се справя...само котка и куче съм гледала...
Много е ангажиращо с доенето. Става се рано, около 5, иначе вимето се издува и дори може да развие мастит. Храната си е количество - за една зима ти трябва половин плевник. Цяло лято - паша, ако има къде, плюс заболяванията. Едно време помагах на дядо с кравата, когато беше стар и болен и след като почина веднага я продадохме. Трябва си човек нон-стоп. И една нощ не може да мръднеш. Освен ако има кой да я гледа.

Маслото Kerrygold не е сред предпочитаните в Австрия. Ползват си предимно местните производители, аз- също. Много им е добро качеството и на сметана и мляко и другите млечни продукти. Във Виена може да е различно, де. Ние сме през девет планини в десета.

# 204
  • Русе
Скрит текст:
Баш сме по темата Simple Smile - откъде иде маслото за курабийките, ммм?
Кажете сега  като белите лешници кой начин е най-ефективен, че се уморих да пробвам...
И съм бланширала и после ги триех в една вафлена кърпа от старите (имам и ленени, да взема да пробвам с такава ли?), и съм ги пекла, и все не стават точно както ги искам - не всички остават с люспа, но когато преобладават, вече имам проблем за сладкишите. Не знам дали зависи от сорта или не...нашите са домашни, два сорта - едните са продълговати - те се белят по-трудно, вече забелязах, ама другите са с характерната за лешник форма, не много едри, и те взеха да ме затрудняват.

Най лесно се белят лешниците като се запекат във фурната. С варене е по трудоемко.
 Разпределете лешниците върху тава за печене на един слой, за да осигурите равномерно загряване.
Поставете тавата за печене в предварително загрята на 180 фурна за 10–12 минути. Разбърквайте ядките от време на време. Охлаждане и настъргване: Извадете ядките от фурната и ги прехвърлете върху кърпа. Увийте ги и ги разтъркайте енергично една в друга, за да почнат да падат люспите.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 18:55 от peych

# 205
Благодаря, Пейч! Таман така ги правя, даже времето ми на печене и температура са същите - в тава на един слой, после - с кърпата, както си описал. И  понякога повече от половината не се белят. А са изпечени, не полусурови. Реших да питам, да не би нещо да правя не както трябва...
Това с бланширането го пробвах 2-3 пъти в началото и преминах към печене.

# 206
  • В светлината на слънцето
Момичета, помощ! Hands Pray Дали някой с близък Лидл може да провери за техните подправки за меденки и да ми вземе 1-2 пакетчета, ако все още се намират. Вчера и днес обиколих няколко магазина и никъде няма. Пуснаха ги преди седмица или две, но тогава не успях да мина. И май ги изпуснах. Cry

# 207
  • София
Аз пък ползвам на Пилос от известно време, това на което пише 82%, то май няма друго.
За него имате ли впечатления?
Отлично!
Баш сме по темата Simple Smile - откъде иде маслото за курабийките, ммм?
Кажете сега  като белите лешници кой начин е най-ефективен, че се уморих да пробвам...
...................
Купувам само белени бланширани, къде да си занимавам с белене, това е най-лесното

# 208
  • Варна
За подправката от Лидъл- в ДМ също има

# 209
  • В светлината на слънцето
За подправката от Лидъл- в ДМ също има

Ооо, супер! Още утре ще отида. Hug

Общи условия

Активация на акаунт