Коледа 2025

• 88 579
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 855
  • Под сянката на разлистените кактуси
Красота! И сигурна съм, вкусота!

# 856
  • София
Dt,  тези белите сърчица по каква рецепта са? Наслада за окото и небцето Blush

# 857
https://www.mycookingbookblog.com/masleni-biskviti-sas-susheni-c … erveni-borovinki/

Благодаря за оценката и на всички които публикуват рецепти,мнения и съвети.Всички сте ми много полезни.Исках да направя още,но не ми стигнаха времето и силите.
ПП Редактирах си поста и написах кое какво е.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 06:32 от dt

# 858
Получиха се бисквитите с фъстъчения пълнеж, но някак много се разшириха при печенето, хем ги охлаждах след оформянето. Естествено, пекох на предварително загрята фурна. Вашите така ли станаха?
И не знам какво какао съм купила (прехвърлено е в мой съд и нямам опаковката), но е изключително тъмно, трябвало е вероятно да редуцирам количеството му в тази рецепта наполовина. Ще пробвам пак с друго какао или с намалено количество. Ако ги сервирам, сигурно ще трябва да бодна бележка, че не са изгорели Simple Smile
На вкус ни допаднаха, но заради какаото не са толкова сладки, колкото очаквах.

# 859
  • Бургас
Моите звезди ги полях с бял шоколад, мисля, че много им отива при все, че не съм голям фен точно на белия. Може да се ползва и за слепване.

Много сте производителни! Аз направих меденки със сладко, винени пурички с локум и орех и капучинови звезди, но на моите хора нещо не им се ядат сладки. Мислех да правя сахер и търновски меденки, но още се двоумя.Ако се изядат тези, може би тогава ще помисля.

Портокалово-бадемови сладки последните години правих, много ги харесвам.

https://www.youtube.com/watch?v=EMaMis1x9k4&list=PLPqZq86et3Y5at … 2uFvE9Xf&index=32

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 10:07 от Галчудо

# 860
  • София
Кубратова, и моите миналата година изглеждаха така, дори бяха и сцепени. Отделно ми идват прекалено какаови и тази година реших, че няма да ги правя.
Ето моите миналогодишни, пост 1002.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1702254.990

# 861
И аз вчера разпределях по кутиите и целия коридор беше окупиран с тави и кутии. Но моите са скромни 8 кутии и каталясах, пък 22 е уау!
Да не говорим, че тази година никакъв ентусиазъм нямаше, пекох всяка вечер, децата обаче помагаха по-културно от обикновено без бутане за място до плота и борба за формичките 😁

А да попитам - имам един пакет сушена арония, дали мога да сложа вместо боровинки в бисквитките?

# 862
Разкошни сладки сте направили, момичета и момче! Grinning
Пейч, да ме прощаваш, но до преди седмица не знаех че си момченце. Blush

Казвайте бързо как се пекат целувки!
Не съм правила до сега, че моите капризани не са им фенове. Имах белтъци и забърках едни с пълнеж от стафиди, орехи и шоколад. Сложих ги в загрята фурна на 100 гр. с вентилатор на долен реотан. Ако трябва да сменям технологията в движение.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 10:46 от Sysly

# 863
  • Русе
Скрит текст:
Разкошни сладки сте направили, момичета и момче!:stuck_out_tongue_winking_eye:
Пейч, да ме прощаваш, но до преди седмица не знаех че си момченце. Blush

Казвайте бързо как се пекат целувки!
Не съм правила до сега, че моите капризани не са им фенове. Имах белтъци и забърках едни с пълнеж от стафиди, орехи и шоколад. Сложих ги в загрята фурна на 100 гр. с вентилатор на долен реотан. Ако трябва да сменям технологията в движение.

Проверката е висша форма на доверие. Smile

# 864
Благодаря, Еми! Аз още ще ги пробвам, но ще намаля какаото и най-после нищо не пречи да направя и бели.
Даже си мисля, че биха се получили и с друго маслено тесто. На вкус не са лоши, затова ще опитам отново различни вариации.

# 865

Чудни станаха,! Като за първи път, екстра! Поръсих ги с канела и ги пиша Коледни. Wink

# 866
Само не ги затваряй в кутията, че ще се овлажнят. Ако искаш да са затворени, най-добре картонена и пак да диша отнякъде.
Сигурно си знаеш, де, ама и аз да си кажа Simple Smile

# 867
Само не ги затваряй в кутията, че ще се овлажнят. Ако искаш да са затворени, най-добре картонена и пак да диша отнякъде.
Сигурно си знаеш, де, ама и аз да си кажа Simple Smile
Добре че каза. Благодаря ти, бях ги затворила. Blush

# 868
Е, за кратко сигурно нищо няма да им стане, пък ако стане, ще ги изядеш  Simple Smile

# 869
  • Русе
Почти съм готов с дребните сладки и соленки за празниците.
Бисквити Сахер

Унгарски бисквити /линцери/

Италиански гризини

Общи условия

Активация на акаунт