Коледа 2025

• 89 352
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 1 125
  • софия
Избрала съм Кардинал. Обичаме торти с повече крем и пресни плодове. Тази звучи съвсем по наш вкус.

# 1 126
  • In transit
Helene S, на киселото зеле освен класическите български подправки, много му вървят зърна хвойна и семена от резене. Става чудно!

Великова, за НГ съм се спряла на руло Червено кадифе, хем лесно, хем бързо.

# 1 127
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз ще правя трайфъл някакъв, още не съм избрала. Ето 15 празнични трайфъла

https://brightercraft.com/2018/11/16/15-holiday-trifle-recipes-d … licious-desserts/

# 1 128
Аз ще направя баклава чийзкейк, още от миналата година съм ѝ се заканила Grinning

# 1 129
За Новогодишната вечеря ще направя някакъв крем или сладолед. Искам да е нещо съвсем леко,  защото колкото и да се заричаме, че няма да преяждаме, накрая обикновено не ни стигат силите за по-сериозни десерти.

# 1 130
  • В светлината на слънцето
Ние обикновено не стигаме до десерта на НГ. Иначе традиционно правя някаква баклава, в редки случаи торта. В редки, именно защото не стигаме до нея даже и на следващия ден. Сега ще е най-класическа баклава.

# 1 131
  • Бургас
Аз ще правя отново бисквитена торта Бискоф, но пак нямаше продълговати бисквити и ще е с кръгли, но може би трябва да ги отлепя, защото предния път ги сложих цели и се усеща.

# 1 132
За НГ, след великото коледно преяждане, менюто ни е по-леко. Плато със сандвичи (пушена и маринована риба основно), последвана от ябълков крамбъл и/или мелба с плодове и ядки. Просто гледам да употребя останките от коледните сладкиши - ядки, шоколадови стърготини, замразени плодове...

# 1 133
Вкъщи и без това до десерта никога не стигаме. Обикновено го хапваме на сутринта с кафето.
Скрит текст:
За преяждане, не сме преяждали. Правя по малко колкото да се изяде, а дори да е в повече, остава колкото да се хапне най-много още веднъж. Не обичам да подмятам разни манджи по няколко дни. А и отдавна храната за новогодишната вечеря съм свела до санитарния минимум - салата с аперитив, основно с вино или бира и сирена с плодове, ако се задържим на маста по-дълго време. Толкова.
Руска салта, сух таратор, ядки и баници вече не фигурират в менюто, че имали ги на маста, вечерята и тя ми остава недокосната.

# 1 134
Оле дами, очите ми останаха в красотите, които сте правили за Коледа! Heart Eyes Догодина ще се включа и аз.
За НГ съм решила да направя торта по рецепта на MayGodBless, която тя беше качила няколко страници по-назад и една студена баклава с млечен сос по турска рецепта. Баклавата я правя целогодишно за разни поводи и всеки път ми искат рецепта за нея, толкова се харесва Grinning
За Коледа бях правила торта с маскарпоне и бишкоти, както и едни бисквити с червена боровинка и шам фъстък, които бяха качени няколко странички по-назад https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2025/12/cranberry-pistachio-cookies.html. Уникално вкусни се получиха и ММ каза, че по-хубави бисквити не е ял, така че сърдечно благодаря за рецептата! Heart

# 1 135
Аз мислех да правя торта Гараш,но нещо смених концепцията,че нещо тежичка ми идва,макар че обожавам шоколад.Ще направя крем-пита,много нежен вкус...ммм

# 1 136
  • Пловдив
Аз ще направя баклава чийзкейк, още от миналата година съм ѝ се заканила Grinning
може ли рецептата за тази баклава Simple Smile

# 1 137
За Новата Година мисля да направя отново тортата от Коледа, защото стана много лека и много ни хареса. А тя беше с бишкоти и крем - ванилов за бискв.торта + една част филаделфия и сметана, а другата част за измазване.

# 1 138
може ли рецептата за тази баклава Simple Smile

Запазила съм 2 рецепти, все още се чудя по коя да го направя Simple Smile

https://angellovescooking.blogspot.com/2021/12/baklava-cheesecak … HvX0sARVBjhKZRezs

https://www.cakeandpancake.com/22411/

# 1 139
  • ново
Дъщеря ми толкова хареса сладките Кисинджър, че сега ми се върти в главата да направя сместа на блатове, нещо като за медената, но се чудя какъв крем ще им подхожда. Приемам идеи 😀

Общи условия

Активация на акаунт