🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 8 (06.11 - 13.11) 🎭

• 11 299
  • 355
  •   301
Отговори
# 135
Ако продукцията е подшушнала на Владо каква стратегия да играе на финала с цел да му чистят имиджа от първата част на играта мисля, че са му направили мечешка услуга. Първо неадекватната му игра няма как да се заличи. Второ никой няма да повярва в неговото внезапно проглеждане. Трето ако си беше държал линията на морално делелу поне щеше да излезе като по-симпатичен макар и с неадекватна игра. А сега си плю на морала и отборната игра и обърна палачинката на 180 градуса превръщайки се за една нощ в безцеремонен и арогантен стратег. И вече никак не е симпатичен и не искам да спечели.

# 136
Скучно ми бе снощи. Разбрах за носа на Анна, чата на готините на Бачорски и че Анна и Оля ходели на психотерапевт.

# 137
  • Другата България
JoyJoyJoy
Каква продукция да му “подсказва“ на Бачо, до вчера продукцията “подсказваше“ и буташе Владо според “запознати“, сега вече ще “подсказва“ на Бачо. Лоша продукция, лоша! Подсказвачи!
Всички вече предполагат кои са предателите, Венци Венц е дясната ръка на Бачо и двете му уши, Петканов е вярното му “куче“, ама продукцията ще подсказва.....

Емо, аз също допускам праведните да не са си имали доверие изцяло един на друг.
Единствените, за които нямам съмнение са Бачо, Петканов и Венци. Между тримата освен доверие има и явна коалиция, вече призната и от тях самите, която е СЛЕД влизането им във формата, и която се оказа доста успешна с оглед на последващото разпределение на роли - предател/праведни. Това за мен е поредна точка в актива на Бачо, защото се ориентира много правилно на кои “пешки“ да заложи - не всеки би му бил предан до края, особено пък и ако има кой друг да мисли вместо него.
Относно продукцията - не вярвам, че някой ни води за носа, поне за момента , има пропуски в монтажа, и аз не съм хепи, че пропуснаха момента с целувката /Жорката беше там, можеше да се “светне“...../, ама някак ми идва в повече за всичко да обвиняваме продукцията. За мен най-големия им болднат минус е каста, с уговорката, че сезонът не е свършил разбира се.
Иначе относно предварителните групи и коалиции, или т.нар. “групи по интереси“ - това е може би единственото нещо, за което съм съгласна с Алкор - и това са само предположения от наша страна, вкл. и от моя, и то благодарение на Антон, на когото постовете бяха насочени именно към Невена и Гъмов /както почти всички предположихме впоследствие, а не към Бачорски/.

# 138
Снощи се засили разочарованието ми от АМ. Прекъсваше Оля. Отговаряше съвсем встрани от това, което я питат. Сучеше и овърташе само да не си признае, че беше абсолютно неадекватна както в размислите си, така и в държанието си. Да вземе да спре да се показва щото все повече се излага по всички линии. И все пак не мога да се сдържа да напиша за носа и - направо се чудя как може една такава намеса да ти промени цялото лице. Очите и изглеждат кръгли, лицето и също, носът и стои неестествено малък...защо за Бога?! Защо си го причиняват и се излагат?!. Да, сега ще каже по здравословни причини..да бе да.

# 139
Всичко сте изписали. Само за погребението на Оля искам да кажа, че очаквах повече. Щеше да е доста по-забавно и драматично тя да си се появи на закуска с останалите и после заедно с тях да отиде на погребението си и там вече да разберат, че е отровена. Не знам дали по библия го има като вариант и как евентуално в това би се имплементирала ситуацията с наследството, но със сигурност повече би ми харесала така, остана ми вкус като претупване сякаш.

# 140
Какво е казал на Коджабашев?
Не помня точната формулировка на АН, но е било нещо в смисъл, че баща му го гледа и да внимава за кого ще гласува на масата...

# 141
  • Другата България
Какво е казал на Коджабашев?
Не помня точната формулировка на АН, но е било нещо в смисъл, че баща му го гледа и да внимава за кого ще гласува на масата...
Това сериозно ли?
Чак гнусно ми стана.....
Благодаря. Hug

В ИГ има нова порция снимки на Бачо и Мая, и един клип от погребението на Оля, който ...за мен е брутален, не бих го публикувала тук, но тази снимка с кеф ще я сложа само заради физиономията на Мая. Тръпки ме побиха.

# 142
И защо да няма нищо вярно в спекулацията на Оля, че в "националния отбор" край ВН са си нямали доверие до края. В някакъв - дори да е малък - процент на вероятност, това е логично (едно от) обяснение, за случващото се. Особено на фона на липсата им на интелект в трилъра, заменен от параноя - другаде у други.

С оглед на изгледаното до момента от мен, искам Бъч да спечели сезона. Поне го заслужава най-много.

Ако е към мен това, не съм казала, че е невярна спекулацията на Оля. Естествено, че в игра като Трейтърс няма как да си имат пълно доверие. Нейният сценарий да си обещаят да не стават предатели е нереалистичен, защото не можеш да си сигурен, че като изгърмиш предател, "твоите хора" един по един ще отказват изнудване и ще загиват геройски. Направи ми впечатление, че тя го каза, за да уязви ВН, че си нямал доверие със собствената групичка.  За човек, който претендира да разбира механиката на играта, такъв сценарий няма логика и на мен ми говори за личностна неприязън към ВН, който, както може да се прочете между редовете, ѝ създал травма за несправедливост, за незачитане и я докарал до психотерапия.

Иначе и аз искам да видя Бачорски победител. Ако успее да се измъкне от невъзможната ситуация, в която е изпаднал, ще бъде много силна развръзка.

# 143
Страхотни бяха Анна-Мария и Оля!
Не спестиха нищо на никого нито във формата, нито в участието си в маските. Бяха сред най-активните праведни, които постоянно изразяваха мнения и активно търсиха предателите. Предпочитам да слушам как Анна-Мария е сигурна, че предателите са Ева, Владо и Петканов и да не познае нито един, отколкото някои други участници, които почти не ги чухме цял сезон да изказват подозрения към когото и да било.
Отчитам, че да бъдеш толкова гласен, колкото тях двете, не е стратегията, която ще те доведе до финал, но за мен като зрител беше удоволствие да ги гледам.

Точно така, напълно съм съгласен! Не мога да повярвам, че някой казват "много важно" че разсъждавали, правят се паралели и с плоскоземците. В тази игра няма улики, как се очаква да познават като врачки. Глория да не би да разсъждаваше правилно преди да подслуша от коридора като индийска булка.

Мери_Ан, никого не обиждам, отправям абсолютно заслужена критика към продукцията. Не ми допадна намека ти, че тук има някакъв затворен клуб, когото съм разбунил.
Искрено се надявам да има обрати, каквито и ти очакваш, ама надали. Апропо, снимката е от серия видеоклипове на тях двамата, които Бачорски си ги пуска в профила, и в които иносказателно разказва какво ще се случи с тях - ето за такива неща говорех.

Става ми интересно как от громене на Бачорски и уж предварителните му коалиции нещата се обръщат на "дано да спечели Бачорски". Laughing Чакайте, може Владо да се махне и да останат Глория и Коджабашев на финал с Бачорски.

# 144
Бачорски дразнеше (поне мен) най-вече с това, че беше постоянно на екран и слушахме и гледахме почти само него. От момента, в който отпуснаха малко ефирно време и на част от останалите участници и спряха да ни го натрапват стана вече симпатичен, ако мога така да се изразя.

# 145
  • Другата България
Скрит текст:
Страхотни бяха Анна-Мария и Оля!
Не спестиха нищо на никого нито във формата, нито в участието си в маските. Бяха сред най-активните праведни, които постоянно изразяваха мнения и активно търсиха предателите. Предпочитам да слушам как Анна-Мария е сигурна, че предателите са Ева, Владо и Петканов и да не познае нито един, отколкото някои други участници, които почти не ги чухме цял сезон да изказват подозрения към когото и да било.
Отчитам, че да бъдеш толкова гласен, колкото тях двете, не е стратегията, която ще те доведе до финал, но за мен като зрител беше удоволствие да ги гледам.

Точно така, напълно съм съгласен! Не мога да повярвам, че някой казват "много важно" че разсъждавали, правят се паралели и с плоскоземците. В тази игра няма улики, как се очаква да познават като врачки. Глория да не би да разсъждаваше правилно преди да подслуша от коридора като индийска булка.
Мери_Ан, никого не обиждам, отправям абсолютно заслужена критика към продукцията. Не ми допадна намека ти, че тук има някакъв затворен клуб, когото съм разбунил.
Искрено се надявам да има обрати, каквито и ти очакваш, ама надали. Апропо, снимката е от серия видеоклипове на тях двамата, които Бачорски си ги пуска в профила, и в които иносказателно разказва какво ще се случи с тях - ето за такива неща говорех.

Става ми интересно как от громене на Бачорски и уж предварителните му коалиции нещата се обръщат на "дано да спечели Бачорски". Laughing Чакайте, може Владо да се махне и да останат Глория и Коджабашев на финал с Бачорски.
Ако си чел всичко от самото начало на формата, което сме писали тук, то няма как да ти е “интересно“ това за Бачо - много хора писахме за добрата му игра, че е бил вероятно най-подходящия избор за предател, и т.н., и т.н. И много от нас писаха именно това - че не са/сме сигурни дали тази негова игра е само негова, или е с помощ от “приятел“. Което не променя факта, че е добра, и че ако не се намери някой с по-добра, то следва да спечели той именно заради последователността си. Тъй че нищо не се е “обърнало“, това си е твоя интерпретация на прочетен текст, както и другото - за “затворения кръг“. Няма такова нещо, опитах да обясня защо твърденията ти, че тук пишем на база спойлери, чуто от участници някъде някога, видяно на снимка или каквото и да е друго са обидни – на мен лично ми звучат така именно защото “познавам“ пишещите от години и знам, че са интелигентни хора и не разчитат на спойлери, а на лична преценка.
Изключвам личните пристрастия, те пречат на обективността.
Апропо, аз също /видно/ следя ИГ и профили на участниците, благодаря все пак за твоята интерпретация на това, което виждаш в тях, аз обаче не смятам така. И ако за теб /евентуално/ кръвта по Мая означава, че ще е “убита“, то тук се изказаха такива предположения много преди Бачо да публикува въпросните снимки. Blush Само въз основа на развитието на играта и поведението му в нея. За последен път ще кажа, защото така можем да си разтягаме локуми до утре вечер - НЕ Е задължително някой някъде да каже или покаже нещо, за да има друг някой предположение как ще се развие играта в оставащите епизоди. Ако ти практикуваш така - няма лошо, всеки избира сам за себе си, но пък не е ок да смята, че всички останали правят същото. Това относно играта, а що се отнася до продукцията – естествено, че заслужават критики, това не го отричам, надявам се да се поучат от грешките си и за втори сезон /ако има такъв/ тези грешки да се изчистят.

Генерални обрати чак не очаквам, чакам си въпросното “счупване“, да видим от него какво ще излезе.
И с кого ще бъде свързано. Държа си на хипотезата от края на миналия епизод, че Бачо държи на Мая и ще направи всичко възможно да я запази, като за целта ще “жертва“ естествения си щит. Оттук насетне какво ще се случи - . С праведните имам предвид.

# 146
Гледам в Оля в Надкаст. Възхитена съм, с удоволствие бих си общувала с тая жена. Доста интересни неща споделя.

# 147
  • София
Мери, добре, приемам. За формированията - все пак - няма дим без огън, твърдения на Антон бяха преки "разкрития", но има и немалко косвени или прикрити спекулации. А и, честно, у нас при тия хора там, бях го писал и това - с разните споменати и набедени стават 1/3 от започналите играта. Ами, не е гот.
Кастът е изначалния фактор за всичко, което ще се случва/се случва нататък в започналата/вървяща игра. Разбира се. Нашите випове са им предизвестен автогол на екипа, а един Бъч сал опитва да вади топките от гол-линията.
За "баща му" на Коджабашев. Да, това беше нейното снощно препредаване на казаното.
Lemon V. - просто тъй ми дойде изречението; извън лична неприязън между някои там, наистина не е за изключване варианта, че в различна степен никой на никого не вярва (с едни малки изключения действително, плюс още неколцина - за които видяното уж ни внушава). Давам аванс на неострите цивилки - инстинктът за самосъхранение би трябвало поне да мъждука и у тях.
С елементите на досега видяното (каст, най-вече "игра" на участниците, развой, монтаж, послесловите на излезли) не очаквам някакъв страхотен туист. И да има нещо - което по-голяма част (да речем) от коментиращите - т.е. очакващи/неочакващи - не са предвидили, или няма да е съвсем логично, или няма да ми е чак толкова Уау на фона на досега изгледаното.
След "громенето" на Бъч - лично за мен и да, не ми е приятен - искам да спечели, защото го заслужава в играта. Надявах се на Лицата, Гло изпъкна за малко в своите "5 минути дочуто край килера", ала в тази чакана, шарена, недопечена, постна пица (за мен си) - Бъч трябва да изяде маслинките, а за останалите - тестото и... сеансите при терапевти.

Simple Smile Снимката на злодеите става за корица на сканди трилър!

# 148
Аз пък сега ще изкажа една непопулярна хипотеза, която за това е хипотеза, защото може и да се окаже невярна. Щом Бачорски е организирал чат "готините в Трейтърс" означава, че е загубил играта по гадничък начин и това е вид отмъщение към останалите, още повече, че АМ и Оля са в този чат. Мирише ми на чат на "загубилите-готини".

Разбира се има и друго обяснение - Бачорски да им се мазни, че ги е предал, ала едва ли. Ако съм на Оля, много ще ме е яд на него, че ме отстрани по такъв гаден начин - с целувката на Юда. Та по-скоро ми се струва горната теория. Да видим, интересно ще е така или иначе и не мисля, че краят е предизвестен все още.

# 149
  • Другата България
И още нещо се сетих за ИГ, за въпросния клип, за който споменах.
На него е буквално истинско погребение на Оля - гробища, лежи в ковчег, “попа“ от епизода, траурна музика....буквално зловещо. На заден фон минава Бачо с качулката, като призрак едва ли не.
В следващия момент всички останали ги няма, погребението е приключило, и Бачо идва до ковчега, сваля качулката, навежда се и целува Оля, вследствие на което тя се усмихва и се съживява.
Сега, аз да интерпретирам ли този клип, че Оля ще се върне в играта?
Риторично си питам, ясно е, че това няма да се случи.
Толкова за интерпретациите на видяно в мрежата.

Общи условия

Активация на акаунт