Между майка ми и приятеля ми

• 5 296
  • 175
  •   7
Отговори
# 15
Колкото и да са нетактични или специфични изразите на майка ти, според мен партньорът винаги трябва да запази някакво уважение или спокоен тон. Не е длъжен да я обича, да ѝ се подчинява или да е изключително любезен - но да вика или да преминава на лични нападки вече е прекалено. Винаги може да си пази границите по уважителен или учтив начин, все пак това е твоята МАЙКА, не приятелка или съседка. И изобщо няма да се изненадам, ако утре или вдругиден същият тон на общуване се появи и към теб

# 16
  • София
Според мен "родител" не е равносилно на картбланш да се държиш обидно, каквото е отношението и на майката, и на бащата. Ако някой се държи обидно, без значение от роднинската му "титла", всеки има право да реагира срещу това.

# 17
Не, не казвам, че не трябва да се отговаря на обиди - напротив, смятам, че трябва, но това може да се направи без агресия. Това е

# 18
  • София
Това е първото, което би трябвало да се пробва, съгласна съм.

# 19
Миленака, всеки "чужд" не само има право, но и трябва да реагира. Но само простак и комплексар крещи и обижда.
Зетят е можел спокойно да каже нещо от сорта, моля не ми говори с назидатален тон, това за мен е обидно. Ако се случи отново, означава, че не уважаваш чувствата ми и ще престана да идвам. И ако тъщата не зачита неговите граници, зетят си тръгва без викове. Още по-абсурдно е да си го изкарва на жена си (и то бременна в 8-ми месец).
Зетят допуска родителите му публично да обиждат жена му, с цел да я унизят, а великият мъж си мълчи. Присъединявам се към предните коментари.

Авторке, пази си нервите, трябват ти сега и в бъдеще, за да си гледаш детето. Ако свекърите пак те обидят - казваш директно, че няма да стоиш да те унижават и кротко си тръгваш.
Приеми, че сте се взели само ти и мъжът ти, а не барбар с родителите. Зет и снаха са чужди хора. Ако има проблеми с родителите на другия, най-добре за всички е да се прекъснат контактите. Няма да се заобичат, но поне няма да се намразят от вечните скандали и обиди.
Леко раждане.

# 20
Наричаш го "приятелят ми", това означава, че нямате брак. Чакате дете... Кой не иска брак - той, или ти? С какви доводи?
От колко време сте заедно, на колко години сте, в чие жилище живеете - мисля, че отговорите на тези въпроси ще осветлят малко ситуацията.

Така нареченият твой "приятел" всъщност какво прави за теб, освен че не те защитава, и се кара с майка ти - обгрижва ли те, смяташ ли, че ще участва пълноценно в отглеждането на бебето, делите ли си домакинската работа, щади ли те? И да, има ли претенции за името на бебето Smiley
Разкажи повече за динамиката в отношенията ви.

# 21
  • София
Неслучайно написах:
...  Приятелят ти е реагирал крайно, но, доколкото разбирам с "некрайно" не е постигнал нищо и не му е останал друг вариант.
...

# 22
Това дали имат брак или не, какво общо има с отношенията!? Иначе, жената не е лошо да поговори и с майка си, по повод конфликта. А пък мъжът с баща си. Но той когато е трябвало не е реагирал. И ми направи особено впечатление, че всъщност никой от останалите не реагирал в този момент, на тази обида. Ако бях там, на масата с другите, със сигурност щях да се намеся. Аз не мога да си трая за такива неща, ненавиждам несправедливости и унижения. Затова се чудя на хората. Какви са тия приказки, от възрастен, уж културен човек, какъвто го изкарва приятелят на авторката.

# 23
Наричаш го "приятелят ми", това означава, че нямате брак. Чакате дете... Кой не иска брак - той, или ти? С какви доводи?
От колко време сте заедно, на колко години сте, в чие жилище живеете - мисля, че отговорите на тези въпроси ще осветлят малко ситуацията.

Така нареченият твой "приятел" всъщност какво прави за теб, освен че не те защитава, и се кара с майка ти - обгрижва ли те, смяташ ли, че ще участва пълноценно в отглеждането на бебето, делите ли си домакинската работа, щади ли те? И да, има ли претенции за името на бебето Smiley
Разкажи повече за динамиката в отношенията ви.

Аз съм на 32, той е на 37. Живеем в негово жилище като искам да уточня, че и аз имам свое, но е под наем, тъй като неговото е по-голямо и решихме, че ще е по-удобно. Нито едно от тези жилища не е наследствено, теглили сме заеми още преди да се запознаем. И двамата работим, никой от никого не зависи финансово. Заедно сме от 3 години.

Обсъдили сме и сме решили, че подписът не ни е важен.

За името сме решили, че няма да е кръстено на никой, избрали сме го и ни харесва и на двамата. Да, мисля, че ще участва активно в отглеждането, помага в домакинството, пазаруването и полага грижи за мен. Както написах още в началото между нас двамата няма някакви особени драми, но отношенията с близките ме напрягат. Аз не обичам такива свади и се чувствам зле от тях. Може би съм прекален конформист.

# 24
Позната с две деца нарича баща им "приятелят ми"... дава информация точно за динамиката в двойката.

# 25
Ужасни роднини.
И майка ви.
Семейство простакови тоже.
Тотално ограничаване на контактите и с майка ви, с простакови хептен.

# 26
Аз съм на 32, той е на 37. Живеем в негово жилище като искам да уточня, че и аз имам свое, но е под наем, тъй като неговото е по-голямо и решихме, че ще е по-удобно. И двамата работим, никой от никого не зависи. Заедно сме от 3 години.

Обсъдили сме и сме решили, че подписът не ни е важен.

За името сме решили, че няма да е кръстено на никой, избрали сме го и ни харесва и на двамата. Да, мисля, че ще участва активно в отглеждането, помага в домакинството, пазаруването и полага грижи за мен. Както написах още в началото между нас двамата няма някакви особени драми, но отношенията с близките ме напрягат. Аз не обичам такива свади и се чувствам зле от тях. Може би съм прекален конформист.

При това положение и моят съвет е всеки да си общува с неговите родители. Ако родителите са традиционалисти, ще мърморят, но ако вие двамата го изговорите и си го решите, и го спазвате стриктно, с времето ще свикнат. Достатъчно големи и зрели хора сте, за да поставите граници и да наложите свои правила.

За това обаче е нужно да имаш 100% доверие на таткото, че след време като води детето да го виждат, ще си е на мястото и няма да им разрешава да правят нищо, което противоречи на избрания от вас начин за хранене, отглеждане и възпитание. Ако е склонен пред теб да говори едно, а с тях да прави друго, ще е доста по-трудно.

Засега се съсредоточи върху хубавите неща, които ти предстоят.

# 27
Ами ти си голяма жена, как допускаш някакъв тъпак да коментира задника ти и то с още по-груба дума. Аз мислех, че си някое младо неопитно момиче.  Постави го на място, след като друг не го прави. А е споменал някой задните ми части в такъв контекст ще го размета просто.

Да не говорим колко странно е свекър да коментира такива части от анатомията на снаха си. Кого е ръководил, да не е пасъл говеда. Или пък е бил пиян?

# 28
  • София
Приятеля ти е пън.
Днес крещи на теб, утре на децата ви.
Такава е градацията.

# 29
Добре си се нацепила.
Този твой "приятел" си избива комплексите от собственото семейство върху твоето. Очевидно ти произлизаш от доста по-интелигентна среда, той вероятно, колкото и да е прост го вижда и се дразни. Просто се чувства непълноценен, какъвто и  е. Дори не мога да си представя, някой да ми говори така, както ти е говорил баща му. Още повече, че си бременна и много по-уязвима. А тоя до тебе стои и слуша, понеже няма смелост да му се опъне, ( но на майка ти може), а и тайно му се възхищава.  
Помисли за бъдещото ви дете! Все още нищо законово не ви свързва.
Редактирам се, защото се замислих за заглавието на темата " Между майка ми и приятеля ми"
Явно обидите на ""Бащата" , не са от значение.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 16:14 от zavs

Общи условия

Активация на акаунт