Между майка ми и приятеля ми

• 2 735
  • 108
  •   11
Отговори
# 75
За пореден път се твърди, че баща му е обиждал авторката по време на бременността й, въпреки че тя никъде не е споменавала такова нещо. Моля, не доукрасявайте фактите.

Мисля, че става въпрос точно за по време на бременността й, но и да е преди това, има ли кой знае какво значение всъщност?

# 76
За пореден път се твърди, че баща му е обиждал авторката по време на бременността й, въпреки че тя никъде не е споменавала такова нещо. Моля, не доукрасявайте фактите.
Защо? Ако я е обиждал преди да забременее по хубаво ли е?
За мен няма значение кога и как, това са неприемливи отношения.

Не казвам, че е по-добре,просто уточнявам, че фактите не бива да се дописват. Независимо кога е било, подобно отношение е неприемливо.

# 77
Защо? Ако я е обиждал преди да забременее по хубаво ли е?
За мен няма значение кога и как, това са неприемливи отношения.

Не казвам, че е по-добре,просто уточнявам, че фактите не бива да се дописват. Независимо кога е било, подобно отношение е неприемливо.
Какви факти съм дописала аз, че ме цитирате?

# 78
Може би беше към мене. Както и да е, изяснихме се.

# 79
So Lucky,не съм визирала конкретно вас, просто коментирах тенденцията някои неща да се представят като факти, без да са споменати от самата авторка.
И когато цитирате някого и му отговаряте, не се чудете защо той ви отвръща.

# 80
Ужасно селташка и просташка история, нищо чудно, че не знаеш как да реагираш. И не визрам майка ти, жената може да е по-пространна и обяснителна, но не виждам да се е държала неучтиво или агресивно.
За свекърите и мъжа аз просто нямам думи. Обсъждането на задника ти от свекъра ме хвърли в шок. Никога не съм чувала такова нещо, просто не мога да си го представя. Набутала си се в просташко агресивно семейство. И мъжа е такъв и родителите му. Ябълката круши не ражда. Предвид, че си бременна и си се върнала от чужбина заради него, моят съвет е да се срещате с родителите си самостоятелно. Всеки със своите и по-рядко, ако може.
Чудя се как не си разбрала какво представляват за двете години през които сте били заедно преди да забременееш. Няма начин да не е имало проявления. И ако си ги разбрала, как реши да раждаш от този човек. Простащината дълбоко ме отблъсква и ме плаши и аз не бих продължила с подобен мъж дори и да имам чувството, че изтървам последния влак.

# 81
Авторката е доста подробна, няма нужда от доукрасяване на нещата.

Дано успее да се събере и да начертае разделотелни линии в семейните отношения. Не е лесно, особено при сродяване с хора със такива класови различия.

# 82
Давайте и неговото (по-голямото) жилище под наем и си намерете трето - нещо на около 400-500 километра от там където сте сега.
Това, че на някой родителите (или само единия) са тъпанари не означава непременно, че наследниците им са техни копия. Тъй както авторката не е някаква поучителка като майка си, така и приятелят й не значи, че е като баща си. В подобна семейна динамика, когато има събиране на по-голям брой роднини не е чудо невиждано по нашите географски ширини някой по-цапнат и не толкова тактичен роднина да изтърси по някоя простотия. Особенно, ако има и алкохол намесен.
Ако авторката слушаше съветите на 70-80 процента от участниците в темата - трябваше вече да е скъсала с приятеля си, или майка й и баща му да си бяха уредили дуел като през 19-ти век и да си изпразнят по един пълнител в главите. Обаче авторката си държи на приятеля, и той явно се отнася с нея много добре щом не е "тъщата" на близо.
За това - на далече. В такива ситуации - ни бащи, ни майки, ни родно огнище. Нито майката ще се промени, нито бащата ще поумнее.

# 83
Не съм чела коментари. За мен, родителите Ви, са отровни. И "двата чифта". Както и "приятеля" Ви. Според мен, във една връзка се правят компромиси, а аз такива виждам само от ваша страна. Не е приятно. Седнете и поговорете, докато е време...

# 84
Мъжът е крещял на майка й, изкарал си го е и на нея, хвалил неговите родители какви началници били, явно нейните не стават според него. Същия простак като баща си е. Не съм написала да се разделят аз, то как да се разделят тя като е в 8 месец. Просто се чудех как се е хванала с такъв индивид произлизащ от съвсем различна прослойка.

# 85
Бъдещият татко е в прекалено напреднала възраст, за да го оправдаваме как просто не разбира и просто си е такъв.
От друга страна не е български патент по-неуверен човек да не понася чуждо мнение и да смята, че го поучават и подценяват. Би могъл обаче да реагира малко по-тихичко и възпитано.

# 86
Ако някой обижда майка ми, лошо му се пише.
Авторката и себе си и майка си не уважава.

# 87
Баси простотията, да каже на снахата, че и е голям гъза на маса пред всички, тва е прекалено. Още тогава е трябвало да им направи панаир или просто да спре да иска да се събира със свекърите. Явно няма да я бъде с тия роднински отношения и от двете страни, да си се събират по отделно всеки с неговите си, иначе неминуемо ще скапе отношенията и между двамата

# 88
IcelceBaby, хубаво е, че двамата се разбирате, но не виждам да имаш полезен ход с родата, и твоята, и неговата, освен дистанция. Аз не бих седяла да ме обиждат, независимо кой, и не бих приела най-близкият ми човек да очаква такова нещо от мен. Ако той не може / не иска да те защити, просто не трябва никога да се поставяш в ситуация да си на маса с тях. Ти да видиш, колко е тънкообиден твоят приятел за нещо, погрешно разбрано от него като неуважение към неговите родители, но когато най-близкият му човек е обиждан гнусно и многократно, там той мълчи тактично и не избухва!
Просто не си ходете семейно на гости, не виждам друго решение, колкото и да ти се искат хармонични отношения с всички. По-важно е да запазите хармоничните отношения между вас двамата.

# 89
Много интересно за какви хармонични отношения говорите. След като сега родителите са така, представете си като се роди бебето.То ще са претенции и чудо. Тя сега моли свекървата да не купува някакви неща и свекървата въобще не се съобразява с нея. Тепърва всички ще си показват рогата.
А авторката изглежда добър човек, отстъпчив и търпелив, не знам как ще ги търпи.

Общи условия

Активация на акаунт