Между майка ми и приятеля ми

• 2 782
  • 108
  •   11
Отговори
# 60
Е, тука вече пресоли с няколкото пъти. Не вярвам на историята

Както искате го приемайте. Не бих се занимавала да лъжа по форумите, ако нещо наистина не ми тежеше.

# 61
А това детенце като се роди, как мисли авторката, агресивността на бащата и простотията на дядото дали няма да се отразят и на него, като го формират по калъпа на двамата?

Неуместните и нежелани наставления на майка й, учителката, са най-малкият й проблем.

# 62
Честно казано, и аз мисля, че тази история, дори да не е напълно измислена, е доукрасена, за да звучи по-драматично. Аз самата, ако някой ме засегне на улицата, знам как да се защитя, дори без да е до мен съпругът ми. Та какво остава за бъдещи свекъри.
Извинявайте, но ако вашият приятел не застава зад вас и не ви защитава пред баща си, това означава, че просто не ви обича достатъчно. По този начин баща му буквално потъпква неговия избор, а той стои и мълчи. На такива мъже им се казва безхарактерни. Представям си какво би станало, ако някой ден баща му или майка му решат да ви посягат, дали пак ще си мълчи. И това е човекът, от когото ще имате дете, честито.

# 63
Всъщност е доста по-зле. Такива мъже скачат на по-слаб, но пред по-силен ги свива стомахчето. В напечена ситуация или ще се скрият зад жената, дори да е бременна, или ще си плюят на петите, оставяйки бременната.

# 64
Честно казано, приятелят ти звучи отвратителен и агресивен. Не бих позволила на някой да подвиква на майка ми по никакъв повод. Същевременно той изисква от теб уважение към неговото семейство, при положение, че те очевидно че не те уважават, дори си позволяват да те обиждат и унижават. Щях да те посъветвам да не се вкарваш в филми с такива хора, докато не прочетох че си бременна… не знам какво да ти кажа, освен че е трябвало да обърнеш внимание на тези неща по-навреме.

# 65
  • Down south
Цитат
Баща му ме е обиждал на тема килограми на маса пред всички с реплики тип : ти първо си оправи г*за, а после косата, защото нещо обяснявах на сестра му, че ще се боядисвам. Никой не реагира да му каже нещо. Не исках нещата да ескалират и не си тръгнах. Също така и други неща от сорта на това как ако синът му си бил намерил някоя слабичка Еди кво си, а той виж го ква си намерил.
Това някак си ме разстрои повече от целия пост. В тази конфигурация, майка ти е като бял кахър.
Ако приятелят ти позволява на родителите си да се държат с теб по подобен начин, има червена индикация.
Чудесно е, че очаквате бебе. Приготви се за още атаки.

# 66
Не съм чела коментарите.

Ще дам лично мнение. Майка ми е нетърпима в ръсенето на акъл, мъжът ми се изнервя, защото тя се държи с всички все едно са деца, а той не е виждал такова отношение, винаги е бил опора и мъж за своето семейство и се е търсело неговото мнение. Така че, да разбирам защо такова отношение би изнервило някого. Но, моят мъж лично просто го преглътна и просто реши да избягват срещите, защото грам не иска да влиза в конфликти с нея.

Да крещи и вика - не е правилно. Пък отношението на свекърите ти е потресаващо.

Но, това, което аз съм разбрала, е че най-добрият начин за хармония е всеки да се занимава със своите родители. Аз си се карам с моите, той с техните, не позволявам моите да дават наклон на него, както и той не позволява неговите да ни се месят.

# 67
Този твоят мъж е баш като Джан Микеле Рата от Ергенът. Крещи и се репчи и агресира към по-слаби жени (майка ти, а в бъдеще и теб, и детето ви). А е страхливец пред други агресори (баща му, чието поведение копира).

# 68
След коментара за теглото можеш спокойно да кажеш “ такъв ми е г*за, защото изядох един нагъл като теб преди малко искаш ли ти да си следващия? “. Не мога да проумея колко малоумен трябва да си, за да коментираш тялото на бременната жена на сина си и колко смотан трябва да си, за да не защитиш жена си?

# 69
След коментара за теглото можеш спокойно да кажеш “ такъв ми е г*за, защото изядох един нагъл като теб преди малко искаш ли ти да си следващия? “. Не мога да проумея колко малоумен трябва да си, за да коментираш тялото на бременната жена на сина си и колко смотан трябва да си, за да не защитиш жена си?
Очевидно много.
Жената има собствено жилище, работила е в чужбина, тих и кротък човек. Какво може да иска повече един свекър за снаха.

# 70
E какво цени един посредствен мъж - жена със силикони, вманичаена по външен вид! За такива хора жените са сексуални обекти и други качества не е нужно да имат.
И да раждат бебета ...

Само че трябва да си много, много глупав, а и не само - нещо трябва да не ти е наред да обсъждаш ЗАДНИКА на снаха си! Децата ти, снаха ти, внуците не са обекти, чиито нормален мъж обсъжда фиугурата и сексапила по подобен начин!  Когато си БАЩА паускаш ролята на прасе! Някой обаче са си прасета толкова дълбоко в кочината, че не могат да я напуснат и след като станат бащи.

# 71
Хубави неща са ви писали. Намалете контактите с неговите родители до минимум. Повече не позволявайте такива обиди.
Изживейте си спокойно времето до идването на бебчето.
Майка ви ще идва ли да помага след раждането? Внимавайте тогава със съветите за отглеждането.
Дръжте се с партньора здраво, не са лесни първите месеци

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 04:30 от Dimana12

# 72
За пореден път се твърди, че баща му е обиждал авторката по време на бременността й, въпреки че тя никъде не е споменавала такова нещо. Моля, не доукрасявайте фактите.

# 73
За пореден път се твърди, че баща му е обиждал авторката по време на бременността й, въпреки че тя никъде не е споменавала такова нещо. Моля, не доукрасявайте фактите.
Защо? Ако я е обиждал преди да забременее по хубаво ли е?
За мен няма значение кога и как, това са неприемливи отношения.

# 74
"Първият път след обидата го отдадох на алкохол и може би наистина на шега, въпреки че не ми стана приятно. Не го обсъдих, тогава приятелят ми не беше на масата, беше излязъл да пуши. Вторият път беше там. Не реагира. Говорихме след това и каза, че е говорил с баща си насаме. Не знам дали излъга или е нямало ефект, защото се повториха и потретиха такива коментари и след това. Пак говорихме, отговорът беше : ами той няма емоционална интелигентност."

Това е цитат. Не мисля, че доукрасяваме.

Общи условия

Активация на акаунт