Между майка ми и приятеля ми

• 4 693
  • 161
  •   4
Отговори
# 135
Хубаво викате да не вижда дъртите, но те ще искат внучето да виждат.

# 136
Хубаво викате да не вижда дъртите, но те ще искат внучето да виждат.
Не е задължително. Като се научат да си мерят приказките, може. Или като са без "вражесттката"страна да е в къщи.

# 137
Може да ограничи контактите със свекърите. Те не са и реално свекъри, защото тя не е снаха, няма брак със сина им.

Ясни правила.
- бабата по бащина линия да идва само когато е поканена
- празниците се планират внимателно, да няма обидени
- бащата участва в отглеждането на бебето и помага на майката в каквото може

И съвета да се изненсат от неговото жилище и да заживеят в общо е много хубав съвет.

# 138
Нормален мъж, след като неколкократно обидят жена му, сам ще спре да я води при тях за още сипване. Даже няма да се стигне изобщо до втори път, камо ли неколкократно. В историята обаче воденето не спира. С такъв мъж ще стоят на дистанция, ама друг път.
Викате, не били женени => старите не са свекъри. Ми то тогава и младите не са мъж и жена Grinning

# 139
  • София
Три пъти се връщах да чета, та да схвана как стигнахте до развода, и пак не мога. Жената пише изрично, че с мъжа няма проблем, а с родителското поколение, ама не - и да си ходи в осмия месец я пратихте, и имотите нагласихте, изобщо - Божке (дето викаше баба ми), тоя форум ме разбива.
Към авторката. За казуса с майката - първо, вземи предвид, че мъжът ти спокойно може притеснен и стресиран от предстоящото бебе и да го избива в някакви неадекватни рекации. Мъжете и те са хора, макар много да не им личи. Хвани го и му кажи, че майка ти си е такава, че и ти се дразниш понякога като почне много да знае, но ти е майка, обичаш я и настояваш двамата да се стегнат и да общуват нормално, за да си ти спокойна и щастлива. Същото отделно казваш на майка си. Може да добавиш точно това, което написа на нас - мамо, ние с Панайот се разбираме и обичаме за всичко друго, нимой само зарад теб да се напрягаме. Но при майка ти е доста важно така да поднесеш нещата, че да не остане с впечатлението, че той те кара да избираш или изобщо че те настройва срещу нея по какъвто и да е начин. Майките сме тънкообидни и мисълта, че някакъв муньо ще се изтърси отнякъде и ще вземе да ѝ променя и определя отношенията с родното дете, може да я настрои срещу него доживот. Поднеси нещата, сякаш е твоя инициативата, и само усещаш, че той се дразни, и я молиш малко по-деликатно и некатегорично да си излага вижданията, т.н.
За свекъра, той е чист простак. На първо четене си помислих, че вероятно и мъжът ти е простак досущ като него, но всъщност не е задължително, това ти си знаеш. Но ако искаш мъжът ти да има що-годе приемливи отношения с вашите и да си пуска пердето за някои неща, ще трябва и ти да правиш същото с неговите. Явно никога няма да се почувстваш добре сред тия хора, то няма и как с такива, но преглътни някакви формални свиждания, стига да не са твърде чести. Скоро цялото внимание ще е насочено към бебето, на теб никой няма да ти обръща внимание. Това е доста удобно, след някоя и друга година ще ги пращаш двамата сами да се виждат с баба и дядо, защото ти, нали, трябва и да си починеш малко. И така. Ще се нагласите.

# 140
Скрит текст:
Нормален мъж, след като неколкократно обидят жена му, сам ще спре да я води при тях за още сипване. Даже няма да се стигне изобщо до втори път, камо ли неколкократно. В историята обаче воденето не спира. С такъв мъж ще стоят на дистанция, ама друг път.
Викате, не били женени => старите не са свекъри.
Ми то тогава и младите не са мъж и жена Grinning
Зоконни съпрузи не са.

Ако той днес се спомине, тя не го наследява. Примерно.

# 141
Скрит текст:
Викате, не били женени => старите не са свекъри.
Ми то тогава и младите не са мъж и жена Grinning
Зоконни съпрузи не са.

Ако той днес се спомине, тя не го наследява. Примерно.
Това не променя факта, че родителите му са й свекъри.

# 142

Въпрос на гледна точка.
За мен стария който обсъжда задника и, не е никакъв. Ако няма елементарно уважение към нея, тя не е длъжна да го приема като свекър. Това, че е забременяла от сина му не дава специални права.

# 143
Някои хора имат изключително ниски критерии за това с кого градят семейство, от кого раждат деца и т.н. Нямам друго обяснение за съветите “да си позатвориш очите” при простащина и унижение, при това системно.

# 144
Няма как, ако младите не са сключили брак в общината, неговите родители да са и свекър и свекърва, а нейните - тъща и тъст. Поне в България. В случая са някакъв друг тип подобни отношения, но...

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 17:21 от Dimana12

# 145
Нали няма брак?
Какъв свекър? Grinning

# 146
При един специфичен етнос, без брак си се наричат свекър, свекърва, зет, снаха...и т.н.

# 147

Въпрос на гледна точка.
За мен стария който обсъжда задника и, не е никакъв. Ако няма елементарно уважение към нея, тя не е длъжна да го приема като свекър. Това, че е забременяла от сина му не дава специални права.
А ако имат сключен брак това му дава някакви права да обсъжда задника й ли? Дори да не е бременна от сина му, би трябвало да я уважава.

# 148

А ако имат сключен брак това му дава някакви права да обсъжда задника й ли? Дори да не е бременна от сина му, би трябвало да я уважава.
Ако имат брак, тогава и е свекър. Не се променя факта, че е простак и пияница. Но все пак свекър.
В момента и е никакъв.

# 149
  • Пловдив
Няма как, ако младите не са сключили брак в общината, неговите родители да са и свекър и свекърва, а нейните - тъща и тъст. Поне в България. В случая са някакъв друг тип подобни отношения, но...
А мъжът и е съквартирант, нали?

Общи условия

Активация на акаунт