Съвет за избор на електрическа четка за зъби Philips Sonicare

• 898
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте! Зъболекарката на сина ми (пълнолетен е) му препоръча да ползва електрическа четка за зъби Philips Sonicare, затова от няколко дни проучвам в Интернет моделите и цените, но не успявам да се ориентирам. Като оставим цените, цвета и калъфа настрана, не успявам да се ориентирам за съществената разлика в характеристиките, не знам и какво е по-важно да гледам, когато сравнявам и избирам – режими на работа и пр. Резервните накрайници само на конкретен модел ли стават? Предпочитам, като за първи опит с тази марка, да купя от по-евтините модели, особено като все още не съм сигурна какви са предимствата на останалите. Моля да споделите опит и да ми дадете съвет какво да избера. Имам достъп до магазини като Технополис, които предлагат разнообразие от над 15 модела Philips Sonicare. В миналото сме имали ел. четки за зъби от друга марка, но бяха доста травмиращи за венците и ги изоставихме, сега ще се доверя на зъболекарката за препоръчаната марка.

# 1
  • София
Аз съм с възможно най-базовия модел - https://www.ebag.bg/categories/elektricheski-chetki-za-zbi/2181?product=634900
Няма глезотии като калъф за зареждане, чашка за зареждане или няколко режима на работа, но за мен върши перфектна работа. Така че залагайте смело на по-евтин модел.
Накрайниците стават на всички модели от серията.
Преди Sonicare имах Oral B, която не е със звукова технология, а с въртяща се глава, и това наистина скапва жестоко венците, ако са чувствителни като моите. Почиства мноооого добре, но е по-груба и повече дразни, а и иска повече търкане, поне според мен.
Philips са по-внимателни и по-добре почистват междузъбното пространство. Ако младежът има проблем със зъбния камък, вземете и зъбен душ.

# 2
По-скъпите модели имат и режим за масаж на венците. Аз имам такъв от 8 години и никога не съм го използвала Wink Гледайте да е модел с 60 000 импулса в минута. Преди години имаше и такива с 30000. В Амазон правят доста добри промоции. А комбинацията на такава четка с орален душ е почти пълна гаранция за минимална зъбна плака и здрави венци.
Регистрирайте продукта си на сайта на Филипс. По някога имат кампания за удължаване на гаранцията след регистрация. Тези четки не ги ремонтират, на мен в 5тата година ми замениха повредена четка с нова.

# 3
  • София
Базов модел, резервни глави от ДМ.
Купувала съм и такъв за 700 лв и оригинални глави за по 60+ лв. Няма никакво значение.

И оставете пълнолетния сам да си избере.

# 4
Sunshine_Reggea, Smulan, Ms.Gorgeous - благодаря за полезните и откровени коментари. Има ли специфични особености в зареждането на батерията, зарядно/адаптер? На снимките  се вижда само USB интерфейс и ми идват разни креативни идеи къде ли се включва... Simple Smile

# 5
Моите зарядни са с кабел за 220V, ама те са на години. Ако новите са само с USB интерфейс, значи се включват в зарядно за телефони. Ако имат някакви специфични изисквания, щяха да са със специален адаптер.

# 6
Моите зарядни са с кабел за 220V, ама те са на години. Ако новите са само с USB интерфейс, значи се включват в зарядно за телефони. Ако имат някакви специфични изисквания, щяха да са със специален адаптер.
Благодаря за напътствието. Ще прегледам какви зарядни за телефони има вкъщи. Успях да намеря в едно ръководство за Philips Sonicare следното:
"Свържете прикрепения USB кабел към захранващ блок с входяща мощност от 5 V DC.-- Зареждайте само с Philips съвместими адаптери или други адаптери, одобрени за безопасност с входящи стойности: 100 - 240 V~; 50/60 Hz; 3,5 W и изходяща мощност 5 V DC; 2,5 W."
Още не съм проверявала на място в Технополис (на другия край на града е, четки от други марки има и в квартални аптеки и магазини), подготвям се с повече информация, за да мога там да питам за допълнителна информация с разбиране. Днес вече разбрах, че различните модели се продават с различни по характеристики глави и ще трябва да проуча и въпроса с накрайниците, за да си избера после евентуално друга глава... Май да има поне две степени на интензивност е по-важно от това да има 2-3 режима. Снощи четох в една книга, че за да решаваш сложни проблеми (с множество променливи и пр.), е необходима силна мотивация, засега имам нужната мотивация да събера още данни за сравнение, но ми минава и мисълта да купя нещо горе-долу задоволително, за да получа и практически впечатления, пък после да продължа да се интересувам от наличното на пазара. Зодия Дева съм, няма как да мина без подробности. Simple Smile Съжалявам, че съм пропуснала толкова време, без да имам добра електрическа четка за зъби, но предишната - от друга марка, за дълго ме отказа от това да се интересувам от електрически  четки за зъби. Имах късмет, че зъболекарката засегна темата.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 11:50 от dora55

# 7
"Свържете прикрепения USB кабел към захранващ блок с входяща мощност от 5 V DC.-- Зареждайте само с Philips съвместими адаптери или други адаптери, одобрени за безопасност с входящи стойности: 100 - 240 V~; 50/60 Hz; 3,5 W и изходяща мощност 5 V DC; 2,5 W." - това е описание на почти всички стандартни зарядни за телефони. И по-мощни да са зарядните от 3.5W, няма никакви грижи.
Ултразвуковите на Филипс нямат нищо общо с другите видове четки. При едно пътуване за 3-4 дни забравихме четките в къщи. И аз, и ММ постоянно имахме усещане за неизмити зъби. Голям майтап беше тогава - държа нормална четка за зъби и чакам да завибрира сама, ама тя не щеше Simple Smile Веднъж като свикне човек, трудно се връща на друга четка.
Аз глави най-често си поръчвам от Амазон, там често има добри промоции за 8-10 бройки, че ние сме двама човека и се харчат.

# 8
  • София
И у нас сме така, затова като тръгваме на път, винаги си напомняме един - друг поне по два пъти за четките за зъби.
Последно взехме глави от ДМ, хич не са лоши.

# 9
Най-после взех решение за покупка и днес пазарувах навръх Черния петък. Благодаря за помощта на включилите се с коментари, които ми помогнаха да направя избор. Sparkling Heart Купих за сина ми четка за зъби Philips Sonicare HX7108/01 и зъбен душ Oral-B Aquacare4. Гледах да е нещо по-лежерно (по-обикновено и по-евтино), защото не се знае доколко ще се възприеме за редовно ползване. За всеки случай още в рамките на проучването купих и две от най-масово предлаганите „незвукови“ ел. четки Oral-B PRO Vitality в различни цветове – за сина ми и за мене, за да има нещо по-безобидно, което ще може да се ползва смело като за навлизане в света на ел. четките, и за да се направи сравнение с четката Sonicare. Продавачката в ЗОРА каза, че за зареждане на нейната четка Philips Sonicare ползвала адаптер за смартфон. Дано след този форсиран контакт с технологиите да не се наложи да преоткрия обикновените четки за зъби, защото в ръководствата има много предупреждения, макар и завоалирани, за повишено внимание при коронки и пр., а относно звуковата четка пише, че можело да повлияе пейсмейкър (не че имам такъв, но изглежда може да се повлияе ритъмът на сърдечната дейност). По време на проучването открих голямото разнообразие от обикновени четки за зъби и пасти за зъби в сайтовете на дрогериите и аптеките, така че, когато ми остане време, ще ги проуча с интерес и се надявам да схвана разликата в предимствата им.
https://zora.bg/product/hx710801-sonicare
https://zora.bg/product/aquacare4-zieben-dus-3216
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/oral-b-elektricheska-chetka-za-z … 700216105682.html

# 10
Как да различим фалшивите от оригиналните глави на Филипс? Имам от Емаг, много ниска цена и се скапаха мн бързо, имам съмнения, че са не оригинални главите. Сега също има на много изгодни, но се съмнявам.

# 11
  • София
Ако купувам оригинални, ги взимам или от дрогерийните магазини - Лили и ДМ - или от eBag.
В Лидъл и ДМ понякога пускат техни марки, съвместими със Sonicare - не са лоши, а и са чувствително по-бюджетни.
Трик за различаване нямам, но ако пише, че са на Philips, и струват съмнително малко, явно не са оригинални.

# 12
Най-после взех решение за покупка и днес пазарувах навръх Черния петък. Благодаря за помощта на включилите се с коментари, които ми помогнаха да направя избор. Sparkling Heart Купих за сина ми четка за зъби Philips Sonicare HX7108/01 и зъбен душ Oral-B Aquacare4. Гледах да е нещо по-лежерно (по-обикновено и по-евтино), защото не се знае доколко ще се възприеме за редовно ползване. За всеки случай още в рамките на проучването купих и две от най-масово предлаганите „незвукови“ ел. четки Oral-B PRO Vitality в различни цветове – за сина ми и за мене, за да има нещо по-безобидно, което ще може да се ползва смело като за навлизане в света на ел. четките, и за да се направи сравнение с четката Sonicare. Продавачката в ЗОРА каза, че за зареждане на нейната четка Philips Sonicare ползвала адаптер за смартфон. Дано след този форсиран контакт с технологиите да не се наложи да преоткрия обикновените четки за зъби, защото в ръководствата има много предупреждения, макар и завоалирани, за повишено внимание при коронки и пр., а относно звуковата четка пише, че можело да повлияе пейсмейкър (не че имам такъв, но изглежда може да се повлияе ритъмът на сърдечната дейност). По време на проучването открих голямото разнообразие от обикновени четки за зъби и пасти за зъби в сайтовете на дрогериите и аптеките, така че, когато ми остане време, ще ги проуча с интерес и се надявам да схвана разликата в предимствата им.
https://zora.bg/product/hx710801-sonicare
https://zora.bg/product/aquacare4-zieben-dus-3216
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/oral-b-elektricheska-chetka-za-z … 700216105682.html
За 8 години нито аз, нито ММ сме повредили мост или коронка. Аз имам коронки, а той мост. Идеално мият и не позволяват под короните и моста да се събира храна, потенциален източник на бактерии. Моят съвет е да си вземете един накрайник/четка и за Вас. Така ще можете и вие да изпробвате четката. като правихме рекламация на една от нашите четки, докато ни изпратят от сервиза нова, с ММ ползвахме без проблеми една четка. Всеки си слага неговия накрайник и така установихме, че не е никакъв проблем да се ползва една четка.

# 13
Дора55, какви са Ви впечатленията от четките. Аз се колебая между Oral b pro 1 серия и звукова на Филипс 3100?

# 14
Дора55, какви са Ви впечатленията от четките. Аз се колебая между Oral b pro 1 серия и звукова на Филипс 3100?

Звуковата четка Philips Sonicare HX7108/01 я издържах по-малко от минута, защото звукът и вибрациите ми бяха неприятни, трябваше много да внимавам да не допра до зъбите си пластмасовата част на накрайника (защото в такъв случай дрънчи и се чувства като травма/почукване; това пречи и да се постави четката навсякъде, където можеш да достигнеш с обикновена) и най-вече защото осъзнах, че ще трябва да мисля повече за четката, отколкото за зъбите и не ми се искаше да ставам роб на тази технология. Синът ми изобщо не пожела да я пробва (бях купила два вида накрайници с четки, останаха неизползвани). Предпочитам обикновената четка, която е просто като продължение на ръката и мога без притеснение да си почистя зъбите, като си представям тях (местоположение, състояние, сетивност), а не какво се случва с четката; с обикновената четка двигателната част е почти автоматизирана. Просто ще трябва да се заинтригувам повече от различните видове обикновени четки за зъби в Лили, ДМ, аптеки и др. (има подробна информация в сайтовете им), да разбера разликите и предимствата им. Доволна съм от  електрическата четка Oral-B PRO Vitality, в нея няма нещо притеснително, движенията могат да са по-разнообразни и свободни, ще я ползвам периодично и даже често за подобряване на резултатите, но на първо място ще е обикновената четка. Например един участък, който си оставаше по-грапав и след употреба на обикновената четка, набързо стана гладък с електрическата четка Oral-B PRO Vitality. Philips Sonicare не я върнах, макар че имаше такава опция, за да може, ако някой вкъщи има мерак в бъдеще да ползва звукова четка, първо да пробва с наличната, после да купува нова, ако му хареса. А и може за някаква конкретна цел да се наложи и аз да се прежаля и да я употребя.

Общи условия

Активация на акаунт