Съвет за избор на електрическа четка за зъби Philips Sonicare

• 70
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Зъболекарката на сина ми (пълнолетен е) му препоръча да ползва електрическа четка за зъби Philips Sonicare, затова от няколко дни проучвам в Интернет моделите и цените, но не успявам да се ориентирам. Като оставим цените, цвета и калъфа настрана, не успявам да се ориентирам за съществената разлика в характеристиките, не знам и какво е по-важно да гледам, когато сравнявам и избирам – режими на работа и пр. Резервните накрайници само на конкретен модел ли стават? Предпочитам, като за първи опит с тази марка, да купя от по-евтините модели, особено като все още не съм сигурна какви са предимствата на останалите. Моля да споделите опит и да ми дадете съвет какво да избера. Имам достъп до магазини като Технополис, които предлагат разнообразие от над 15 модела Philips Sonicare. В миналото сме имали ел. четки за зъби от друга марка, но бяха доста травмиращи за венците и ги изоставихме, сега ще се доверя на зъболекарката за препоръчаната марка.

# 1
  • София
Аз съм с възможно най-базовия модел - https://www.ebag.bg/categories/elektricheski-chetki-za-zbi/2181?product=634900
Няма глезотии като калъф за зареждане, чашка за зареждане или няколко режима на работа, но за мен върши перфектна работа. Така че залагайте смело на по-евтин модел.
Накрайниците стават на всички модели от серията.
Преди Sonicare имах Oral B, която не е със звукова технология, а с въртяща се глава, и това наистина скапва жестоко венците, ако са чувствителни като моите. Почиства мноооого добре, но е по-груба и повече дразни, а и иска повече търкане, поне според мен.
Philips са по-внимателни и по-добре почистват междузъбното пространство. Ако младежът има проблем със зъбния камък, вземете и зъбен душ.

# 2
По-скъпите модели имат и режим за масаж на венците. Аз имам такъв от 8 години и никога не съм го използвала Wink Гледайте да е модел с 60 000 импулса в минута. Преди години имаше и такива с 30000. В Амазон правят доста добри промоции. А комбинацията на такава четка с орален душ е почти пълна гаранция за минимална зъбна плака и здрави венци.
Регистрирайте продукта си на сайта на Филипс. По някога имат кампания за удължаване на гаранцията след регистрация. Тези четки не ги ремонтират, на мен в 5тата година ми замениха повредена четка с нова.

# 3
  • София
Базов модел, резервни глави от ДМ.
Купувала съм и такъв за 700 лв и оригинални глави за по 60+ лв. Няма никакво значение.

И оставете пълнолетния сам да си избере.

# 4
Sunshine_Reggea, Smulan, Ms.Gorgeous - благодаря за полезните и откровени коментари. Има ли специфични особености в зареждането на батерията, зарядно/адаптер? На снимките  се вижда само USB интерфейс и ми идват разни креативни идеи къде ли се включва... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт