Пълна упойка на дете за вадене на нерв

• 190
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте. Детето ми си счупи зъб преди няколко месеца и отидохме на зъболекар,но там веднага ни предложиха пълна упойка и разбира се отказах. Започнахме да обикаляме зъболекарите в нашия град и никой не може да се справи с детето,защото тя има страх и започва да плаче,дори устата не си отваря. След като обиколихме около 5 зъболекаря,най-накрая успях да намеря стоматолог,който не иска да вади нерв на млечни зъби,но момента в който започна да работи по зъба,детето ми я захапа от болка. При което жената директно ни изгони от кабинета и ни каза да се оправяме. Детето започна да има страшна болка в зъба,който жената започна да прави и от няма накъде се съгласих на пълна упойка,защото има да се маха нерв на 3 зъба,а не на един... Стоматолога определи дата за пълна упойка,направихме и изследване за алергии към лекарства,но Слава Богу няма. Толкова много съм уплашена,че нито мога да спя,нито да се храня. Даже започвам да получавам паник атаки и не знам изобщо как ще стигнем до болницата и как ще преживея всичко това. Моля,ако някой е запознат и е минал през това да ми каже какво точно се прави и колко време продължава действието на упойката? Какви са последствията и има ли риск за детето ми? Доктора ми каза,че щом няма алергии няма за какво да се притеснявам и че на ден прави по 3-4 деца,но мен това не ме успокоява. Отделно детето ми има хроничен запек и е на прахчета от няколко месеца,но доктора каза,че и това не е проблем. Имам много голям страх и не знам какво да правя Sad

# 1
До колкото разбирам нямате голям избор. Синът ми също счупи два предни постоянни зъба преди 4 месеца. Трябваше една направим след три месеца изследване дали са живи, но веднага никой не се е хващал да го работи точно по причина, че след удара са много чувствителни и ще боли. Зъболекарят каза буквално "Ако сега пипна нещо ще ме цапардоса от болката". Само ги фиксира, за да им даде шанс да зараснат. Извика и хирург за консултацията, защото имаше съмнения относно единия зъб, че коренът е счупен.

# 2
  • София
На колко години е детето? Пробвайте да обясните, че  няма от какво да се страхува, да ѝ сложат упойка само на зъба и да се приключи. Когато се наложи зъболекар на дъщеря ми ѝ говорих, че няма страшно, просто трябва зъболекарят да я види и да работи, за да реши проблемът. Никога не е имала проблем. Слекари и взимане на кръв - също. Просто трябва говорене. Другият вариант е да пълна упойка и да спрете да се притеснявате. Ежедневно правят операции на деца, къде-къде по-сложни.

# 3
  • Варна
Престанете да се филмирате, детето го усеща и съвсем го стресирате. Малко по-отговорно действайте, в момента не можете да си позволите да излезете извън строя, защото дъщеря ви на вас чака. Естествено, че има минали по този път, да не мислите, че вие сте първите? На близка приятелка наскоро синът беше с пълна упойка, минало е бързо и лесно, детето още същия ден се е възстановило напълно от упойката.

Светулчица, трудно  става с говорене за такива неща, особено при дете. Страхът взима превес. Ако ще до припадък да си говорила и то да е било на теория съгласно, на практика седне ли на стола и да го заболи, всичките приказки излитат от главата му. Много малко деца чуват наистина и успяват да запазят спокойствие. То големи хора ги тресе страх от зъболекаря, какво остава за детенце.

# 4
Значи вадене на нерв на млечен зъб на дете на 6 години - по предните ви постове, това е пълна глупост. Тоя зъб сигурно ако го натиснат и ще падне, но някой който разбира.
Друг е въпросът защо сте оставили нещата да стигнат до това положение - дете се води на зъболекар поне 2 пъти годишно, не се чака да се стигне изобщо до болки и чак толкова развалени зъби.
Намерете по-възрастен зъболекар с опит или детски зъболекар.

Общи условия

Активация на акаунт