Пълна упойка на дете за вадене на нерв

• 621
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте. Детето ми си счупи зъб преди няколко месеца и отидохме на зъболекар,но там веднага ни предложиха пълна упойка и разбира се отказах. Започнахме да обикаляме зъболекарите в нашия град и никой не може да се справи с детето,защото тя има страх и започва да плаче,дори устата не си отваря. След като обиколихме около 5 зъболекаря,най-накрая успях да намеря стоматолог,който не иска да вади нерв на млечни зъби,но момента в който започна да работи по зъба,детето ми я захапа от болка. При което жената директно ни изгони от кабинета и ни каза да се оправяме. Детето започна да има страшна болка в зъба,който жената започна да прави и от няма накъде се съгласих на пълна упойка,защото има да се маха нерв на 3 зъба,а не на един... Стоматолога определи дата за пълна упойка,направихме и изследване за алергии към лекарства,но Слава Богу няма. Толкова много съм уплашена,че нито мога да спя,нито да се храня. Даже започвам да получавам паник атаки и не знам изобщо как ще стигнем до болницата и как ще преживея всичко това. Моля,ако някой е запознат и е минал през това да ми каже какво точно се прави и колко време продължава действието на упойката? Какви са последствията и има ли риск за детето ми? Доктора ми каза,че щом няма алергии няма за какво да се притеснявам и че на ден прави по 3-4 деца,но мен това не ме успокоява. Отделно детето ми има хроничен запек и е на прахчета от няколко месеца,но доктора каза,че и това не е проблем. Имам много голям страх и не знам какво да правя Sad

# 1
До колкото разбирам нямате голям избор. Синът ми също счупи два предни постоянни зъба преди 4 месеца. Трябваше една направим след три месеца изследване дали са живи, но веднага никой не се е хващал да го работи точно по причина, че след удара са много чувствителни и ще боли. Зъболекарят каза буквално "Ако сега пипна нещо ще ме цапардоса от болката". Само ги фиксира, за да им даде шанс да зараснат. Извика и хирург за консултацията, защото имаше съмнения относно единия зъб, че коренът е счупен.

# 2
  • София
На колко години е детето? Пробвайте да обясните, че  няма от какво да се страхува, да ѝ сложат упойка само на зъба и да се приключи. Когато се наложи зъболекар на дъщеря ми ѝ говорих, че няма страшно, просто трябва зъболекарят да я види и да работи, за да реши проблемът. Никога не е имала проблем. Слекари и взимане на кръв - също. Просто трябва говорене. Другият вариант е да пълна упойка и да спрете да се притеснявате. Ежедневно правят операции на деца, къде-къде по-сложни.

# 3
  • Варна
Престанете да се филмирате, детето го усеща и съвсем го стресирате. Малко по-отговорно действайте, в момента не можете да си позволите да излезете извън строя, защото дъщеря ви на вас чака. Естествено, че има минали по този път, да не мислите, че вие сте първите? На близка приятелка наскоро синът беше с пълна упойка, минало е бързо и лесно, детето още същия ден се е възстановило напълно от упойката.

Светулчица, трудно  става с говорене за такива неща, особено при дете. Страхът взима превес. Ако ще до припадък да си говорила и то да е било на теория съгласно, на практика седне ли на стола и да го заболи, всичките приказки излитат от главата му. Много малко деца чуват наистина и успяват да запазят спокойствие. То големи хора ги тресе страх от зъболекаря, какво остава за детенце.

# 4
Значи вадене на нерв на млечен зъб на дете на 6 години - по предните ви постове, това е пълна глупост. Тоя зъб сигурно ако го натиснат и ще падне, но някой който разбира.
Друг е въпросът защо сте оставили нещата да стигнат до това положение - дете се води на зъболекар поне 2 пъти годишно, не се чака да се стигне изобщо до болки и чак толкова развалени зъби.
Намерете по-възрастен зъболекар с опит или детски зъболекар.

# 5
Аз нещо не разбрах. Детето си счупило зъб, пък имало за махане три нерва?? На колко е години детето и какъв точно е счупения зъб? Резец ли е?
Имате безплатни консултации със стоматолози тук във форума. Искайте и други мнения на лекари. Аз бих се възползвала.

# 6
Детето е на 5г. Счупи си кътник и когато стоматолога го видя и казах,че я боли каза,че е за вадене на нерв,както и на още два кътника. Детето е със силни болки и ми казаха,че друг начин няма. И не не съм чакала да се стигне до такъв момент. Момента,в който го счупи записах час,който беше за след месец. След това отне време да обиколим следващите 5 зъболекаря и вече накрая като се върнахме при първия мина още месец...

# 7
Детето е на 5г. Счупи си кътник и когато стоматолога го видя и казах,че я боли каза,че е за вадене на нерв,както и на още два кътника. Детето е със силни болки и ми казаха,че друг начин няма. И не не съм чакала да се стигне до такъв момент. Момента,в който го счупи записах час,който беше за след месец. След това отне време да обиколим следващите 5 зъболекаря и вече накрая като се върнахме при първия мина още месец...

На млечни зъби нерв не се маха, само се умъртвява зъба и след това се изгражда с пломба.
За това ви написах, че е голяма глупост това, което са ви казали.
Това говори достатъчно за стоматолога, който ви ги е казал тези неща.
Дано поне са ви направили снимка на счупениа зъб, за да се види дали въобще може да бъде спасен - тоест ако счупването е само повърхностно, ако не е значи е за вадене.

# 8
Първо се успокой. Операции с пълна упойка се правят на деца и то не само за зъби. Намерете си добра детска клиника. С добри анестезиолози. Спрете да обикаляте по зъболекари, защото още повече го притеснявате това дете. Някои дори и много добри зъболекари не могат да работят с деца. Ако се наложи преждевременно вадене на млечни зъби се консултирайте с ортодонт за поставяне евентуално на шина, която да пази мястото да изникване на постоянния зъб. След операцията започнете да водите детето поне 2 пъти годишно на преглед и почистване. Нека изгради доверие към зъболекаря и привикне с процедурите. Има специализирани практики за страхливи пациенти и малки деца. Потърсите нещо такова. Подкрепям мнението, че твоите страхове се усещат от детето и това го прави още по-страхливо. “Щом мама се страхува значи е много страшно и аз също трябва да се страхувам”. Успех и бързо възстановяване на детето.

# 9
Децата на тази възраст имат 20 млечни зъба и между тях няма кътници. Кътниците са шестия и седмия зъб.
При счупване има болка, мястото е наранено. Правилно са ви дали час за след месец, трябвало е само в момента да погледнат и евентуално да фиксират, да направите и снимка да се види дали няма поражения под венеца.
Намерете си добър детски зъболекар, който да предразположи детето и да види какво се случва, без да работи нищо. Няма как да се вади нерв на не умъртвен зъб, а щом го боли детето сигурно са живи зъбчетата. Направете и снимка.

# 10
Смени стоматолога. Има читави лекари, които ще се справят с детето.
Аз живея в чужбина,   първоначално се изгражда доверие у детето, като на първата среща, само се преглежда зъбите с огледалцето и то си тръгва в  къщи. Следващите пъти им се пуска детско филмче на монитора, дават им играчки да прегръщат. Има упойки, които поставят с ижекции локално около зъба, на детето казват, че една пчеличка ще дойде и т н.  След всеки преглед отварят едно чехмедже и дават на детето да си избере дребна играчка.
Изобщо, във вашия случай,  не бих се съгласила на пълна упойка.

# 11
Благодаря за отговорите,но както казах в нашия град сме обиколили 6 стоматолози. Останалите ми отказаха по телефона,не искат изобщо да се занимават с 5 годишно дете. Питала съм абсолютно всички,които съм намерила.

# 12
Петгодишно дете не е ли ходило досега на зъболекар? И ние сме в чужбина - тук започват на две години и докъм 7-8 години ходят на всеки шест месеца. На пет години вече имат сериозен стаж при зъболекаря и като цяло не съм чула някой да реве и да се съпротивлява. И всичко се прави с местна упойка.

# 13
Недейте така да говорите, защото страхът няма общо с това, колко си ходил преди. Майката пък най-малко има нужда от упреци. Както писах и моето дете на тази възраст разви страх, а преди това ходеше с удоволствие и дори искаше да става зъболекар. Това дете има болки и това го кара да не дава да го пипат.
Недобрият професионалист е такъв независимо държавата, в която практикува. Един такъв и наби упойка с нормална голяма игла, а не тип писалка, след това ѝ се караха, че плачела и се мърдала и накрая не ѝ дадоха играчка, понеже не била слушала. Та всички имаме опит …

# 14
Ходили сме да,но профилактично. Не е правено нищо по зъбчетата,само сме ходили да ги видят и не е имала страх. Страха дойде след като си счупи зъб и започнаха да работят върху него,понеже имаше болка!

Общи условия

Активация на акаунт