Как да постъпя дайте съвет

• 1 967
  • 68
  •   7
Отговори
# 60
Със 6 месечно бебе едва ли работи.

# 61
  • София
Това е уязвима фаза в живота на една жена.
Свободата е свършила, детството е приключило, организмът е изтощен от бременности, раждане, безсъние, битовизми, домакинство, не се чувстваш толкова красива и жизнена като преди и точно тогава си проличава един мъж. А и не един и два брака са се пропукали точно тогава.

# 62
Не знаеме дали си има, няколко пъти вече я питахме и аз, и други потребители, има ли финансова и друга подкрепа от близките си, има ли доходи, работи ли...
Здравей, в момента съм по майчинство това са единствените мои доходи. Подкрепа силно казано. Родителите ми биха ме подкрепили по някакъв начин ,но както споменах няма да бъде така както бих искала от морална гледна точка те самите са малко по-студени и винаги гледат повърхностно над нещата не влизат в по-дълбоките разговори. Никога не съм си споделяла с тях от дете не успяхме да изградим толкова дълбоки взаимоотношения. Самата аз не съм могла да споделя с тях чувствата си може би не успяват да ме предразположат и да ме отпуснат на тези теми за това предпочитам да си го запазя за себе си. Но да ако им кажа ,че съм решила да се разделим не биха ми казали недей по-скоро да кажат ТИ СИ ЗНАЕШ. От към финанси мога да разчитам на тях като не искам изцяло да ме издържат ,а да взимам от тях когато ми трябват и да си ги връщам. Знам ,че ще ми е трудно това е факт ,но по-трудно ми е да остана и да опитомя дивото. Опитах не стана

# 63
"Ти си знаеш" от родителите за начало е добре (не е идеално, но е добро). Важното е да помагат, не само с пари/заеми, но понякога да им оставиш децата за 1-2 ч., за да свършиш нещо. 

Отиди при адвокат, за да обсъдиш молба за развод. И докато трае делото дали можеш да го изгониш, да искаш някакви пари и най-важното правото му да вижда децата (ако той поиска).

Успех, ще се справиш.

# 64
"Ти си знаеш" от родителите за начало е добре (не е идеално, но е добро). Важното е да помагат, не само с пари/заеми, но понякога да им оставиш децата за 1-2 ч., за да свършиш нещо.  

Отиди при адвокат, за да обсъдиш молба за развод. И докато трае делото дали можеш да го изгониш, да искаш някакви пари и най-важното правото му да вижда децата (ако той поиска).

Успех, ще се справиш.
В момента нямам финансовата възможност да отида при адвокат и да заведа дело. Ще ми трябва малко време да събера пари за това. Относно това за децата родителите ми работят и въпреки ,че имат свободно време не прекарват време с децата. Мнооого рядко ако ми се наложи нещо да свърша за 1 час да отида до някъде карам майка ми да ги гледа иначе от нейна страна няма много желание.
Да не говорим ,че моят ,,МЪЖ’’ ме е заринал от кредити понеже преди 2 години решил ,че ще прави собствен бизнес ,но не му потръгнаха нещата. Внасяше известно време и спря. Няколко пъти го обсъждахме ,че трябва да почне да внася и ДА ДА ще внасяме и все не внасяше та ме осъдиха и кашата стана още по-солена……..

# 65
При ниски доходи, провери дали имаш право на служебен адвокат (той поне в началото е безплатен).
  https://mjs.bg/home/index/13dcedb4-b023-48d7-bc31-5c7434f1c39b

И не каза дали мъжът ти пие редовно алкохол?

Сега видях, че си дописвала за "собствения му бизнес" и кредитите на твое име. Поне е ясно какво му е съсипало самочувствието - неговият професионален неуспех.

# 66
Да, biborana го е написала.
Мъжът ти е неуспял бизнесмен, затънал в кредити, та завлачил и жена си, пък и заврян зет... Като повечето от мъжете на това дередже започва да си избива комплексите и недоволството върху семейството си. За съжаление няма оправия. Ти вече си го видяла в тази светлина на неудачник и той те ненавижда заради това (да, парадокс, но факт). И да се оправи финансово, отношението му към теб няма да е същото. Имало е шанс преди да те осъдят за неговите грешки, да се хване на две-три работи, да си изплати задълженията като мъж, но той го и пропилял.

Допълвам: моя приятелка беше в същото положение, мъжът й фалира. Мъжът ставаше все по-непоносим, а когато тя се върна на работа и изкарваше повече пари от него, направо агресивен. Крещеше на децата, заключваше ги отвън. Почна да изпада в някакви депресии. Тя се разведе с него, той се пропи и изчезна за дълго време. Сега се е поокопитил, намерил си работа и пак вижда децата.

# 67
Авторке,
крясъци, обиди, скандали също е домашно насилие.
Трябват ти специализирана консултация по много въпроси. Ето ти координати на организации, които помагат. Обади се им се скоро: http://animusassociation.org/za-fondaciata/partniori/sluzhbi-org … nizacii-programi/

# 68
Не разбрах точно, но останах с впечатление, че си в София.
Към юридическите факултети в университетите обикновено има правни клиники. Там студентите по право от горните курсове оказват юридическа помощ/консултации безплатно.
Поинтересувай се.

Общи условия

Активация на акаунт