Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 19

• 12 458
  • 275
  •   1
Отговори
# 15
Помните ли как преди време се оправдаваха, че нямало кой да реди паветата.
Срамно е как са разместени дори в улици с много малко движение при нас, особено в София. Това е малко албанско градче и са наредени като по конец. Страна много по-бедна от нашата, без достъп до ЕС средства. Значи просто не им е изгодно при нас да работят качествено:

https://www.google.com/maps/@40.6163519,20.783204,3a,75y,21.2h,8 … MDSoASAFQAw%3D%3D

# 16
  • София
Какво общо има бедността, ЕС и наличието на майстори за редене на павета?

# 17
  • София
ЕС средствата тук не отиват по предназначение.

# 18
Как да няма общо? Парите разглезват!

# 19
Как да няма общо? Парите разглезват!
Мечтата ми е зад гърба ми хората да говорят по мой адрес "Парите го развалиха!" LaughingJoy

# 20
В кой южен квартал бихте си купили имот за инвестиция, всички ми обясняват “до метрото в Студентски”, обаче там е сбирщайн,  не знам след 20 години….

# 21
  • София
В кой южен квартал бихте си купили имот за инвестиция, всички ми обясняват “до метрото в Студентски”, обаче там е сбирщайн,  не знам след 20 години….
Около Парадайс.
С уговорката, че ти отговарям само за мястото и не за възвращаемост на инвестицията.

# 22
  • Sofia
Ще инвестирам в този, в който намеря изгоден имот. И между другото, София има доста по-хубави и устроени квартали, не знам защо всички се бутат около Студентски град в квартали, които са супер зле откъм застрояване, инфраструктура и учреждения. Аз бих избрала нещо около Дървеница, Мусагеница, Лозенец, Широк център.
ПП. Къде има метро в Студентски град?

# 23
Някога ще има:-)

# 24
Какво общо има бедността, ЕС и наличието на майстори за редене на павета?
Общото е, че у нас пари има, има и как да се наредят едни павета и да се поддържат улиците в приличен вид, но държавата и властите повече ги влече в краденето.

Повечето градчета в България с големината на това албанското от линка ми са с много по-лоши и разбити улици от него. А сме по-богата страна от тях, те дори не са в ЕС. Там само къщите на някои хора са по-занемарени. При нас е обратното - гледаш измазани и спретнати къщи, а улиците пред тях с кратери, кал, прах и т.н.

Даже преди години бяха снимали Данчето още като беше кметица как гази с внучето в бебешката количка из една разбита и кална улица в нейния южен квартал. Тротоар няма, а наоколо строителни камиони хвърчят, вдигайки прах. И на въпроса на журналиста каза нещо от рода на "Добре си е". Толкова нелепо, все едно е някакъв скеч.

# 25
  • София
И след това не разбрах какво е общото. Моля за конкретен отговор, защото това са общи приказки.

# 26
  • София
В момента до нас (близко до летището) има RbNB. Искам да Ви кажа, че се пръска по шевовете всеки ден. И аз се чудих в тоя забутан квартал какво толкова ще му се хареса, а се оказа, че било близко до летището и на хората им е много удобно.

# 27
Около Парадайс вече е цял нов квартал. Почти целият Кутев е застроен. А преди 20 години какво беше! Малка уличка с много кучета

# 28
Когато сме по-богати на хартийки, но качеството на реалния свят е по-лошо, това означава, че не сме по-богати, а просто имаме огромна инфлация. Както знаем, тя обеднява масово народа. Да, има хора с активи, които са добре, но масата народ НЕ Е. А когато масата народ не е, околната среда, услугите и тн се сговняват и се оказва, че богатите са насред свинска кочина. Честито на печелившите. Но така става когато всеки тарикат е тръгнал да цака системата и да става богат с лежене и кредити, а будалите да вършат работата. Е да, но и будалите им светва крушката в даден момент. Парите не решават проблема, парите го задълбочават. Парите разглезват.

# 29
В кой южен квартал бихте си купили имот за инвестиция, всички ми обясняват “до метрото в Студентски”, обаче там е сбирщайн,  не знам след 20 години….
В момента до нас (близко до летището) има RbNB. Искам да Ви кажа, че се пръска по шевовете всеки ден. И аз се чудих в тоя забутан квартал какво толкова ще му се хареса, а се оказа, че било близко до летището и на хората им е много удобно.
Какво е RbNB? Sweat Smile

Gogo, инфлацията да ни беше проблемът...Проблемите в България са многопластови и резултират от стотиците години липса на самоуправление и развитие (да, турското робство визирам), на националните катастрофи след освобождението, на пагубния ескперимент комунизъм, на престъпния преход... За това, през което сме минали и продължаваме да минаваме, защото преходът още не е приключил, направо сме добре. Реално живеем в мизерия и кочина, без работещи институции, но няма как и да е иначе с такава история, щяхме да сме чудо на чудесата Smiley

Ако имах достатъчно средства и нямах други алтернативи, бих инвестирала в Манастирски ливади. И двете части са с отвратителна инфраструктура, но така е почти навсякъде, а по необясними за мен причини младите хора много ги харесват и се търсят непрекъснато апаратменти под наем.

Общи условия

Активация на акаунт