Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 19

• 15 965
  • 309
  •   1
Отговори
# 300
  • Сф
Мерси, ни го знаех това им и не съм чувалапред мен някой да го употребява. . Градинката я знам като дупката или подобно. не помня вече. Мерси

# 301
Цитат
Градинката на Искър си е градинката на Искър, за хората от квартала, които не са отскоро в него.
Да.Даже преди мнооого години само се споменаваше ''в градинката'' и всички знаеха за къде и какво става въпрос.

# 302
Здравейте, не съм сигурна дали постът ми е за тук, но имам малко странно питане. Гледах обява, която ми привлече вниманието. Намираше се в район, около Зоологическата градина (на снимката). Но въпросът ми е, ако случайно има хора, които живеят там, или наблизо, или ако просто има по-запознати, да изкажат мнение относно миризмата от Зоологическата стига ли до там, особено през летните месеци? Когато съм минавала от там по Кутев и то със кола, се усеща и то доста. Та това ми е едно от големите притеснения в случая.
Ще съм благодарна на всякакви мнения по въпроса, както и за района като цяло!
Скрит текст:

# 303
Този въпрос за Зоологическата го задай на ИИ. Тъкмо ще изчисли на какво разстояние се усеща миризмата. Ще провери какви животни имат и тн.

# 304
не знае той, питах го Simple Smile) много готина идея

# 305
Когато съм минавала от там по Кутев и то със кола, се усеща и то доста. Та това ми е едно от големите притеснения в случая.
Сигурно бавно шофирате.
Редовно минавам от там и никога не съм усещал миризма.

Има и много други особености, които трябва да се вземат под внимание за един квартал.
Достъп с ГТ, достъп с авто, паркиране, съседи, магазини, детски градини, поликлиники, тротоари.

И винаги всичко е спрямо цената. Която е специфична за всяка локация.
Там цените би трябвало да са сравнително обикновени. Приятел си купи преди около 2г и чака акт 16. За около 1600Е.
Друг приятел си купи готов малко по-встрани, до Парадайс и Токуда, плати към милион в лв за апартамент и гараж.
Та, да не се бъркат локациите. Има си специфики. Също и самата сграда, дали е затворен комплекс и тн.

# 306
Миналата седмица минах  от Парадайз към Токуда. Строеж на bld с рекламни пана "Златна локация на златна цена" LaughingLaughingLaughing Интересен маркетингов подход.
Локацията не е зле, макар че си има кусури - на булевард, до друг булевард, позиционирането на сградата спрямо географските посоки не е оптимална (но каквото - такова, така е парцелът).

# 307
Лятото минавах оттам почти всеки ден преди/след час пик и се усещаше доста силна миризма. Притеснява ме в определени метеорологични условия и ветрове да не я носи точно натам.
Иначе - не мисля че скоростта е важна в случая, а дали миризмата я има, тъй като, ако човек живее в района, ще е в състояние на покой, надявам се Grinning И ако не може да си отвори прозореца спокойно, особено в хубавите месеци, то определено го виждам като проблем.
Останалите неща естествено ги взимам предвид, но тъй като това е по-специфично и странно, и не мога да разбера от проверка в интернет, то реших да попитам.
Когато съм минавала от там по Кутев и то със кола, се усеща и то доста. Та това ми е едно от големите притеснения в случая.
Сигурно бавно шофирате.
Редовно минавам от там и никога не съм усещал миризма.

Има и много други особености, които трябва да се вземат под внимание за един квартал.
Достъп с ГТ, достъп с авто, паркиране, съседи, магазини, детски градини, поликлиники, тротоари.

И винаги всичко е спрямо цената. Която е специфична за всяка локация.
Там цените би трябвало да са сравнително обикновени. Приятел си купи преди около 2г и чака акт 16. За около 1600Е.
Друг приятел си купи готов малко по-встрани, до Парадайс и Токуда, плати към милион в лв за апартамент и гараж.
Та, да не се бъркат локациите. Има си специфики. Също и самата сграда, дали е затворен комплекс и тн.

# 308
Щом сте усетили миризма дори минавайки транзит, значи има такава.
Другото е дали не е шумно - познати живеят горе-долу на същото разстояние от зоологическата градина, но във Варна, и още преди години казваха, че нощем всичко се чува като да се случва под балкона им.

Моят съвет е да влезете в групите на квартала, обикновено там има най-адекватна информация.

# 309
Моя приятелка живее на ул. Лиляна Паница и никога не е споменавала да усеща миризма от зоопарка. Когато съм била на гости също не съм усетила миризма.

Общи условия

Активация на акаунт