Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 19

• 11 855
  • 273
  •   1
Отговори
# 270
Район Връбница например е с население 47 000, докато район Искър е със 70 000.

Да не давам крайни примери като район Нови Искър - 28 000, и район Люлин - 120 000.

За да беше справедливо това проектно разпределение по район, парите по райони трябваше да бъдат на база някакъв баланс между населението на района, площта на района и събраните общински данъци от района за предходна година. Броят на администрацията по райони също би следвало да се води от такъв пропорционален принцип, което не знам в момента дали е така.

# 271
Преклонили сме главица.
55 000 лв за проект за някаква игра, джанго ли манго ли беше. Видях в гугъл какво е това. Ми, правоъгълник, по който хвърляш метални топчета.

Иначе, аз гласувах за спортна площадка до Зимния и 2ра детска площадка в студ парк.
Предпочитах да се изгради нова спортна площадка в студентския парк, но нямаше такава опция. Според мен 2-3 баскетболни и 2-3 волейболни игрища много ще подобрят социалната и физическата култура на младите студенти.

# 272
Това са граждански проекти, всеки гражданин има право да предложи проект - имаше бланка, която трябва да се попълни. Естествено има правила, но те не ограничават креативността - аз също съм развеселена от някои от проектите, но все пак от мнозинството зависи кои ще получат най-много гласове и съответно реализация.

Относно ПИК / електронен подпис - става въпрос за официално гласуване, в което имат право да участват само граждани на град София и чрез което се разпределя доста голям бюджет. Как иначе хем да бъде онлайн, за да се включат повече хора, хем да е сигурно, че гласуват само софиянци? Аз лично за злоупотреби с ПИК не съм чувала никога. Всеки си преценява, за мен инициативата е прекрасна и това е пътят към повече пряка демокрация и участие на гражданите в управлението.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 22:02 от GerKa99

# 273
Това са граждански проекти, всеки гражданин има право да предложи проект - имаше бланка, която трябва да се попълни. Естествено има правила, но те не ограничават креативността - аз също съм развеселена от някои от проектите, но все пак от мнозинството зависи кои ще получат най-много гласове.

Относно ПИК / електронен подпис - става въпрос за официално гласуване, в което имат право да участват само граждани на град София. Как иначе хем да бъде онлайн, за да се включат повече хора, хем да е сигурно, че гласуват само софиянци? Аз лично за злоупотреби с ПИК не съм чувала никога. Всеки си преценява, за мен инициативата е прекрасна и това е пътят към повече пряка демокрация и участие на гражданите в управлението.
Слушал бях за тези проекти и имах желание да пусна предложение за спортна площадка и игрища в парк студентски, но нямах време да задълбая и съм изпуснал срока. Сега е късно. Догодина може.

Общи условия

Активация на акаунт