Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 442

• 30 239
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Марта, ти тамън да почнеш да гледаш и то свърши 🤕😜😉

Избива ме на черен хумор ...

# 316
  • Пловдив

Снимки от последния епизод на сериала.
Вероятно Йомер/Енгин ще гаси пожара за който писахаучче ще е финалът на историята.
На втората снимка той е на багера.
Но има време до еп.5.

# 317
Трактор не беше карал , тези долу акъл ли му дават 😂

# 318

Не за пръв път ще кара трактор.
Сетих се за Булута.

# 319
  • Пловдив

Финал - снимка за спомен.

Къде ли заминаватмладите, Йомер вижда нещо през прозореца - нещо май гори...

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 10:44 от mariana51

# 320
  • Варна
Добро неделно утро и от мен !
Щом сте казали, да сме на чай

няма значение от ниската масичка, пак го прави супер елегантно, едно
просто наливане на чай  Yellow Heart

А по въпроса за намесата на Енгин, много ми е логична, иначе нямаше смисъл от
смяната на режисьор и СЦ и нали знаете,
където има дим, има и огън. Пак да кажа, само мога да го поздравя ако крайното
решение е негово ! Тогава ще преглътна по- лесно случилото се  Simple Smile

Еми да, чудех се какво липсва,  трактор разбира се Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 321
Аниста , като мисля, мисля , и май ще дойда на твойта 😉 То идва момент когато чашата прелива ,всичко си има предел и граница.

Нина, точно ,че тоя мач вече е игран веднъж в ДП ...🤔

Много липсва предвидимост и спокойствие в тоя живот , а той е толкова кратък ...

Как да не му нащипеш бузките 😂

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 12:33 от araselia

# 322
  • Пловдив

https://x.com/berekettopraktv/status/1992533590672850980

Какво ще направи Ферит след суровото изявление на Йомер?

Аз не бих дала за пример "Дъщерята на посланика". Там спешно презаснеха епизод за да довършат историята. Сериалът си имаше рейтинг и приключи с 54 епизода.
Бих сдала пример с "До живот". Там Енгин отказа да продължи сериала, защото бе променена първоначалната история - вкараха едни мафиотски глупости страшни за гледане и той не си продължи договора. Естествено убиха всички добри в последния епизод набързо, в т.ч. и главния герой.
Предполагам, че тук е имало нещо подобно - промяна в сценария, коренна промяна за евентуално вдигане на рейтинг. Не мога да предположа какво е предложила новата сценаристка, но дано накрая все пак има страведливост в 5-ти епизод. Време за любов няма или ще е нещо в преразказ.

Ето как ни представиха сюжета преди началото: „Плодородни земи“ представя драматична история, съсредоточена около любовта, семейните връзки, борбата за земя и тайните на миналото. Сериалът се фокусира върху конфликта между две могъщи племенни семейства – Берекотулари и Караханлълари.
Историята се развива в плодородните земи на Адана и изследва семейни конфликти, предателства, любов и борби за власт. Главният герой, Йомер Берекетоглу, се бори да балансира между традицията и модерността, докато носи бремето на семейството си, което формира драматичния гръбнак на сериала.

А ето и предупрежденията написани от блогърът "Млад вълк" - цитирам само предупрежденията. Статията сме я слагали преди началото на сериала:

Потенциални предупредителни знаци:
Въпреки шума около сериала, „Плодородни земи“ не е без свои собствени въпроси и потенциални усложнения. Първо, жанрът на клановите вражди, към който принадлежи, макар и популярен, е също така пренаселен и може да се превърне в клише, ако не е изпълнен внимателно. Тропът за две семейства в конфликт помежду си, забранената любов и регионалните условия е виждан в много драми преди; сериалът трябва да намери своята собствена идентичност от самото начало, за да избегне да бъде възприеман като имитатор на Чукурова или клиширана история за отмъщение.

Комбинирането на две различни истории от Сафа Онал в едно повествование може да бъде нож с две остриета: от една страна, то дава на сценаристите богат материал, от който да черпят, но от друга страна, рискува объркващ сюжет или неравномерно темпо, като интеграцията на сюжетните линии...

Филмът не е безупречен. Публиката може да бъде разочарована, ако сценарият разчита твърде много на герои или сюжетни линии, заимствани от оригиналните произведения. Успехът до голяма степен зависи от това колко добре сценарият съчетава семейния сюжет с централната тема.

Филмът не е перфектен. Публиката може да се обърка, ако сценарият е твърде претоварен с герои или второстепенни сюжети, заимствани от оригиналните произведения. Успехът до голяма степен ще зависи от това колко добре сценарият балансира семейната сага с централната романтика и съдебната драма.

Друг въпрос е тоналният баланс: ще се насочи ли сериалът силно към мелодрамата (с преувеличено отмъщение и трагедия) или ще предложи фино развитие на героите и завладяващи конфликти? Правилният тон е ключов; съвременната публика, особено по-младата, може да се отблъсне, ако сериалът изглежда като остаряла мелодрама в стил 80-те.

От гледна точка на продукцията, времето и логистиката са предизвикателство. Снимките в летните жеги на Адана (прякорът на региона „Чукурова“ буквално означава „изгаряща низина“) са изключително трудни, което може да натовари актьорския състав и екипа. Това поражда опасения относно потенциални забавяния или липса на необходимата работна ръка за справяне с интензивния график на снимките. Тъй като сериалът ще се излъчва през септември, има малко място за грешки; всяко забавяне в продукцията може да намали времето, налично за монтаж и промоция, което може да се отрази негативно на качеството.

Освен това, Show TV вероятно ще излъчва „Плодородни земи“ в конкурентен слот през седмицата (в момента са налични слотове за понеделник и сряда), а сериалът ще се конкурира с други големи нови сериали или завръщащи се хитове през есента. Ако първите епизоди не оправдаят очакванията и бързо не привлечат зрителите, съществува риск от спад в рейтингите, който дори звезден актьорски състав няма да спаси. И накрая, макар феновете на Енгин Акюрек да гарантират стабилна аудитория за първия епизод, тези фенове също имат големи надежди, че ако сюжетът или развитието на героя му се провалят, социалните медии биха могли да станат критични също толкова бързо. Химията между главните герои също е непроверена; ако връзката на Акюрек и Али не се получи, това би подкопало романтичните основи на сериала.

Да бяха го послушали поне за деня на излъчване.

# 323
# 324
  • Пловдив

Момичето ни се прибира, ясно е.
Вероятно и Енгин, Сефа го чака.

Да хапнем с Йомер.

https://x.com/berekettopraktv/status/1992578887373697337

Гневът на Зехра расте!
🔥

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 15:16 от mariana51

# 325
Съмненията на Невин продължават

# 326
  • Варна

Аз не бих дала за пример "Дъщерята на посланика". Там спешно презаснеха епизод за да довършат историята. Сериалът си имаше рейтинг и приключи с 54 епизода.
Бих сдала пример с "До живот". Там Енгин отказа да продължи сериала, защото бе променена първоначалната история - вкараха едни мафиотски глупости страшни за гледане и той не си продължи договора. Естествено убиха всички добри в последния епизод набързо, в т.ч. и главния герой.
Предполагам, че тук е имало нещо подобно - промяна в сценария, коренна промяна за евентуално вдигане на рейтинг.

Браво, Мариянка , снощи и на мен ми прехвръкна за "До живот", не помня
подробмости, но си спомням, че започнаха някаква кардинална смяна в
сюжета и Енгин тегли чертата.
Какво сте се хванали с бузките на Сарп Smiley

Довечера ще се включа по късно, ама няма как Thinking

Да хапнем с Йомер.

Ох, че му е сладко, и на мен ми се прияде Yum

# 327

Добро утро в неделя, денят на "Плодородни земи".
Епизод 4 обещава да е доста интересен, видно от въведението и показаните ни снимки.
Часът и мястото са ни известни - 19:00 ч. наше време.

Слагам ново нейно мнение, всеки има право на такова, в случая звучащо като дообяснение, тя е администратор на групата написала вчера поста за Енгин, който коментираме. Разходих се из написаното във ФБ групата им - да видя дали е слагала линкове за информацията написана от нея. Не намерих такива.
Та ето и линка: https://www.facebook.com/groups/923881088597464/posts/1622054232113476/
Пише:

Имаше външни продажби под името на Енгин и изглежда, че те са искали да продължат, за да се възползват повече. Заради това компанията смени директора и сценариста. Но очевидно Енгин е разкрил всички подробности, свързани със сценария. Те не промотираха сериала правилно и не го подкрепиха с подходящо време за повторение. Дори самите хора в Адана не знаят, че там се снима сериал. Енгин е смятал, че усилията му отиват на вятъра, и накрая е казал: „Достатъчно.“ Така че мисля, че е поискал отмяната на сериала „Плодородни земи“… макар да не съм напълно сигурна, това е само моето предположение.

И за да приключим с нейните постове, слагам ги в графа "една жена каза", в случая"написа".

Приключваме, да, но все пак преди да приключа, искам да споделя, че не обичам такива жени и администраторки, които не търпят възражения. Вчера отидох по линка, който ти сложи към първата публикация и написах отдолу, че не съм съгласна с това мнение, не ми звучи правдоподобно и т.н. Ей Богу, заклевам се, че го направих културно и възпитано, без грам заяждане и прочие, написах го така, както тук, съвсем възпитано,  в по-съкратен вариант и на английски. Изобщо не звучеше като спор дори, въпреки че аз съм от тия, които обичат да спорят (повече отколкото трябва), такъв ми е характерът. Но аз като администратор не бих никога блокирала някой, който изкаже културно мнението си, което е различно от моето. А тя ме блокира - на секундата. Вeче не мога да гледам нищо в тази група, нито да я намирам по име..... т.е. най-тежкият вид блокиране на ФБ. Имам и други начини да гледам съдържанието на ФБ, така че проверих, че  блокирането е само за мен, иначе групата им е отворена, постът стои, а коментарът ми (несъгласието) го няма.
Както и да е - разказвам това, не за друго, а за да илюстрирам как се разпространяват фалшиви новини в социланите мрежи, как се създава стадна психика... Защото нейното мнение, като го прочетат 100 човека и после го преразкажат, споменат, цитират, ето ти на другия ден "новината": "Енгин Акюрек сам пожелал да прекрати ПЗ след 5-ти епизод.". Стотици такива новини биват "бълвани" най-най-редовно.
Ти, Марияна, си може би една от много малкото, които винаги цитират от къде  точно са взели това, което пишат или преразказват, т.е. винаги посочваш източника. Но масово това не се прави. И което е по-страшното  - разпространяват се абсолютно измислени и непроверени новини. Дори пишещият да е казал съвсем добросъвестно, че това е само негово мнение или предположение, масовият ползовател  в социалните мрежи, който само знае бързо да скролва надолу по екрана, изобщо не обръща внимание  и разбрал, недоразбрал, после препредава "новината".

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 17:40 от Burkina

# 328
Буркина, аз нямам никак добро мнение за Фейсбука , изобщо ,за каквото и да е, казвам му Клюкарника 😏 и не го ползвам .

Не се съмнявам , че си се изразила съвсем нормално . И си права,че точно така се правят фалшивите новини . И особено като се взима само удобното или  извън контекста . 

# 329
  • Пловдив

Енгин в сторито си ни кани да гледаме епизода тази вечер.

Слагам линковете за гледане на еп. 4.

ЛИНКОВЕ ЗА ГЛЕДАНЕ ОНЛАЙН:
https://www.showtv.com.tr/canli-yayin
https://www.youtube.com/watch?v=ouuCjEjyKVI

С озвучка:
https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_523094
Щом стане активен, ще го подам.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 18:42 от mariana51

Общи условия

Активация на акаунт