Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 442

• 30 093
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Музиката много меланхолична. Навява ми тъга.

Предлагам нещо празнично.

Скрит текст:

# 541
  • Варна
Burkina  ето видеото, исках вашето мнение за него, не е нужно
да казвам моя коментар, искам просто безпристрастен прочит от някой друг Thinking

# 542
Добър вечер!

Аниста , благодаря ти за линковете за това видео, че бях забравила да го гледам. Ами почти нищо не схванах , просто нахвърляни кадри, не се вижда ентусиазъм и настроение. Кой говори, човек от екипа ли , какъв е бил 🤔  И наистина краят със събарянето на сградите е много символичен и двусмислен.
  Другото , което си мисля, нещо се бъзикат с Гюлсим ли 🤔 И какво да следим

# 543
  • Варна
Добър вечер!

Аниста , благодаря ти за линковете за това видео, че бях забравила да го гледам. Ами почти нищо не схванах , просто нахвърляни кадри, не се вижда ентусиазъм и настроение. Кой говори, човек от екипа ли , какъв е бил 🤔  И наистина краят със събарянето на сградите е много символичен и двусмислен.
  Другото , което си мисля, нещо се бъзикат с Гюлсим ли 🤔 И какво да следим
Не знам кой е правил видеото и откъде е, Марияна да каже.
Казват да следим профила.
За мен почти всичко във видеото има двояк смисъл. Искам да ми кажете дали и вие виждате
нещо такова.
Първо ни казват, че в карая имат изненада ?
Каква е ? За мен са отрязъците от сериала. Защо обаче са избрали точно тези двата :
- На сюнета детето пита Йомер - Заради мене ли те вземат полицаите или нещо подобно и отговора  - Не !
- И въпросната сцена със събарянето на макета и  : "В този град нова история няма. А ако има, ще я напиша аз !"
Не искат ли да ни кажат нещо ??

А в 20-та секунда дават въпросния Яъз ..../ първия режисьор/ на пълна маса и коментара :
Арт екипа ни накара да платим цяло състояние !! Smiley т.е. може да означава : излезе ни през носа, тука превода е от съществено значение всяка дума.  Странно да дават режисьора да се върти около масата Thinking

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 22:12 от Аnista

# 544
Трудно е като няма проект. Определено момичетата имат желание да пишат изключително и само по темата - т. е. свързано с проектите.
Опитвах да “изляза” от тази тенденция и споделях това- онова което ме е впечатлило или пък къде, какво правя. Разбрах, че всичко написано от мен нито интересува някого или пък ако някой реагира и аз коригирам поста си, то започват лайкове, което от своя страна означава, че е по- добре да не излизам от тематиката на темата.
Принципно обичам да си споделям разни неща, но от известно време редуцирах всичко.

Аз много обичам да ви чета!
Всичко, което носите по темата, проектите, а и извън тях!
Благодаря Ви за цялото вълнение около всички сериали...и информация...но и за всичко споделено извън тях, лично, професионално...
Аз се загубих, но не защото проектите са секнали, всъщност точно в разгара на всичко около Енгин, ми беше много натоварено...успявам да ви чета вечер, но сили не ми достигат да пиша...

Успях да изгледам Старите пари, не разбрах голямата еуфория покрай филма. Енгин е безупречен, останалото...начина, по който е заснет, кадрите - да. Ама самата история...на мен ми липсваше точно това, заради което по принцип се влюбих в турските филми - дълбочината. Беше ми повърхностен, плитък някак...нормално - по-европеизиран, кратък...но затова и не ми хареса толкова. Някак много бързо и нелогично ми беше това влюбване, действията на Осман...

Плодородните така и не съм имала време да изгледам...направо бях в шок като прочетох тук, че ги спират...нямам обяснение, в чудене съм точно като повечето от вас...какво пък толкова да се е случило...иска ми се някой да хвърли някаква яснота все пак...

Не мога да си представя какво им е на актьорите...

Anista, и на мен това видео ми е супер неясно...поне аз нищо не разбирам..хем нещо, ама нищо конкретно:rolling_eyes:

# 545
Аниста, това с масата и арт екипа специално и аз си го връщах точно заради репликата, не знаех ,че е режисьора . Двусмислено, да , точно тип казвам ти дъще, сещай се снахо 😉

# 546
Burkina  ето видеото, исках вашето мнение за него, не е нужно
да казвам моя коментар, искам просто безпристрастен прочит от някой друг Thinking

Да, и аз го погледнах тогава набързо това видео, просто защото не ми се видя нещо сериозно или официално, специално подготвено като прощално видео. Сега, ти като обърна внимание, го изгледах много внимателно, отидох и разгледах и акаунта в туитър, където е поствано. (Марияна винаги слага линкове към първоизточника).
Ами това е акаунт на арабски език, на арабски фенове на Енгин,  които редовно са публикували клипове и снимки зад кулисите от последния му сериал „Bereketli Topraklar“. Пак от Марияна знам, че арабките са винаги много информирани, ето и за този сериал очевидно по някакъв начин са се добирали до информация и кадри  зад  кулисите.... Но дотам....

Мисля, че това видео си е аматьорско, говорещият не е официално лице, те (феновете) са го сглобили по тяхно си осмотрение. Иска до ги следваме (техния акаунт да следваме в туитър, нищо повече). Така че, според мен, няма смисъл да се мъчим да правим изводи от  репликите. Също, кадрите едва ли са от последните дни - все пак прекалено спокойни  ми изглеждат всички, не вярвам и торта да са яли на прощаване....

Аз така мисля, не твърдя, че съм права....

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 04:42 от Burkina

# 547
Добро утро!

С френски фенове

# 548
  • Варна
Дпбро утро !

Burkina  ето видеото, исках вашето мнение за него, не е нужно

Да, и аз го погледнах тогава набързо това видео, просто защото не ми се видя нещо сериозно или официално, специално подготвено като прощално видео. Сега, ти като обърна внимание, го изгледах много внимателно, отидох и разгледах и акаунта в туитър, където е поствано. (Марияна винаги слага линкове към първоизточника).
Ами това е акаунт на арабски език, на арабски фенове на Енгин,  които редовно са публикували клипове и снимки зад кулисите от последния му сериал „Bereketli Topraklar“. Пак от Марияна знам, че арабките са винаги много информирани, ето и за този сериал очевидно по някакъв начин са се добирали до информация и кадри  зад  кулисите.... Но дотам....

Мисля, че това видео си е аматьорско, говорещият не е официално лице, те (феновете) са го сглобили по тяхно си осмотрение. Иска до ги следваме (техния акаунт да следваме в туитър, нищо повече). Така че, според мен, няма смисъл да се мъчим да правим изводи от  репликите. Също, кадрите едва ли са от последните дни - все пак прекалено спокойни  ми изглеждат всички, не вярвам и торта да са яли на прощаване....

Аз така мисля, не твърдя, че съм права....
Нямам туитър и мислех досега, че е прощално, не знам кой го е правил, затова и питам Thinking
Иначе, това,което са направили е явно това, за което го мислех. Само, че феновете пак ..
Т.е. официално никой нищо не пусна и една дума не казаха Smiling Imp

# 549

Добро утро в ден сряда!
Срядата си остана комисарска! И в "КРА"  засегнаха тежки социални проблеми и той беше недолюбван от цензура, турски зрители и рейтинг, обаче там имаше нещо друго - нещо, което надделя над всичко това. Всички знаем какво е. И сега мога на прима виста да изкарам от спомените си всичко за всеки, не само за добрите, ами и за "лошите във филма". Може ли да се забрави Хюсеин Демир или Тайар Дюндар, Метин/Фатих или пък Фатма ане, както и ексцентричните сестри Денизер /Нилюфер и Аслъ/?
За девремската компания мога  отделен "роман" да напиша.

В "Плодородни земи" Енгин и Гюлсим бяха май само те "птичките"... От това което изгледах, а най-вече от всичко което прочетох в темата - определено има факти и моменти, които са взели надмощие в решението за съдбата на сериала.
Може да се предполага, никога естествено няма да разберем истината, но парчета от нея се виждат и всеки може да си сглоби пъзела или поне да види част от картинката.

Видеото, за което Аниста Two Hearts ни моли за коментар - за мен са "преглед" на всичко случващо се -  няма особена динамика никъде. Екипите  работят "интензивно" при подготовката на снимачната площадка, същата е и "активноста" зад кадър -  "носят ме мамо, влачат ме". Толкова са "екипни", че чак си припомнят "кой-кой е".

"Сам със своя екип. Отказвам се".  И следват три избрани  кадъра само с Йомер Берекетолу.
Завоалирано, но ясно.
 Моят прочит е този.

Да си пожелаем хубав и спокоен ден. Остават все по-малко дни до най-топлите и желани от всички празници.
Нека бъдем добри, да раздаваме добро и да се надяваме да получим. 

# 550
  • Пловдив

Добро утро в ден сряда, успешна и спокойна да е.
Чакаме новини, какъв нов проект би приел Енгин. За "Стари пари", ще има втори сезон. Дали ще снима скоро за/с някоя телевизия?

Снимката, която araselia ни пусна тази сутрин, без надписи. За архив, ако някой събира снимки с Енгин.
Аnista, Енгин "показа" виновниците за неприемането на ПЗ с отписването им от инстаграма си. Възможно е в някое бъдещо интервю с него да сподели повече, но дали... Горчилката за феновете остана. Времето лекува и да сме позитивни.

# 551
  • Варна
Благодаря на включилите се за отговор на търсенията ми Simple Smile

Казвайте ги тези работи навреме Stuck Out Tongue Closed Eyes
"Прощално видео" по друг начин го разбирам Thinking

# 552
При мен времето е направо ранно- пролетно, подходящо за разходка или “зяпинг”  по магазините.

# 553
  • Пловдив

Проверка по домова книга от Осман...

# 554

Тука сме, тука...
Ама, нали знаеш - празниците идват, трябва да се гласят подаръци. За близки, за приятели, за колеги...
Тъкмо сега попаднах на нещо интересно и чакам обаждане от магазина за да уговоря как да поръчам някои неща.
Щом поръчката стане факт, ще споделя какво и от къде съм поръчала.
Обичам да подарявам, да украсявам, да си правя моите коледни неща /венци, буркани или пък едни други взаимствани като идея от Ютуб/. Скоро ще ги извадя и подредя и ще ви ги покажа - коледни ръкавици, луна и саксия.

За кафе е късно, но за бисквитки - никога.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт