Хайде на театър - 18

• 39 706
  • 701
  •   3
Отговори
# 390
И на мен "Лисичета" ми е любима постановка, една от най-силните на Бина Харалампиева.

Връщам се от "Шишарки" в 199. Много смислена, хубава, с трогателни моменти, за нещата от живота и малките камъчета по пътя, които за миг обръщат колата завинаги и няма връщане назад, за човешката сила и слабост, за свързването и отдалечаването между хората, прошката и приемането.
Всичко щеше да е чудесно, ако удоволствието ми не беше развалено от поведението на момче в близост до мен, седящо в средата на първи ред, за което трудно намирам думи... Още в първите минути на постановката извади кенче бира от раницата, размаха го високо и се провикна към артистите "Наздраве, ко*еле!", после поиска и чипс от тях, отбеляза шумно, че един от артистите е водещ в "Преди обед", така че да го чуе. След като необезпокоявано изпи цялата си бира, срита кена под седалката, дойде ред и на многократното оригване, после на магарешката кашлица, шумното секнене на нос, постоянни подвиквания, абсолютно безумен смях на изключително драматични моменти... Истински възмутена съм от нищоправенето на разпоредителите и за жалост смятам кракът ми скоро да не стъпи в този театър...  
А актьорите - те стоически издържаха всичко това като истински герои. Бяха прекрасни, и четиримата. А най-много ме развълнуваха Петър Дочев и Виттория Николова. За голямо съжаление бяхме сигурно не повече от 25 души в залата, но пък поне се надявам да сме ги зарадвали с няколкото биса, определено заслужават адмирации.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 01:45 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 391
  • Галифрей
Мале ужас този простак селянин как не са го изгонили? Аз ако бях на мястото на артистите сигурно нямаше да се издържа щях да избухна и да се скарам да го изгонят.

# 392
Бяха професионалисти до самия край.

# 393
Аз също бях на "Шишарки" в 199. Момчето беше сляпо и не беше добре. Беше отишъл сам на постановката, като човек от театъра му помогна и го заведе до първия ред. Но аз бях на задните редове и не съм чула изброените неща, а само като се закашля на няколко пъти. Остана след постановката да поднесе цвете и подарък на някой от актьорите. Но друго интересно нещо се случи няколко реда по-назад. Една жена, която стоеше в другия край на реда пред мен, преди да започне представлението си разопакова няколко сухи пасти, които явно си приготви, за да яде по време на постановката. И така като изгасиха светлините започна да се чува непрестанно звукът от шумкащ целофан. Никой не ѝ направи забележка, аз стоях далече, докато в един момент мъжът зад нея си свали шапката, замахна и я удари по главата като ѝ се скара. Жената страшно много се възмути. Започна да се оглежда за подкрепа от околните, но не получи такава. Никои от разпоредителите не видя. Аз бях със смесени чувства, понеже такива хора наистина заслужават някой да ги постави на място, но определено не това е начинът. Тя престана да се храни, а веднага след като свърши представлението, мъжът светкавично си тръгна. И на такова нещо не бях ставала свидетел. Бяхме малко зрители, но пък какви...

# 394
Майчице, и на задните редове при вас е било потресаващо... Frowning Аз чух олелията, но реших, че някой просто говори по телефона...
Хриси, какъвто и да е случаят на момчето, поведението беше далеч от приемливо и някой адекватен служител трябваше да се намеси, поне да не е най-отпред и да пречи на артистите да си свършат работата, както и на околните да се насладят на постановката... В един момент стана непосилно да се абстрахираш и да вникнеш в случващото се на сцената... Иначе съм За приемането, социализирането и недискриминирането на такива хора, нека бъда разбрана правилно и да го уточня.
А изводът от двете ситуации е, че разпоредителите в 199 просто не си вършат работата.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 23:40 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 395
Майчице, и на задните редове при вас е било потресаващо... Frowning Аз чух олелията, но реших, че някой просто говори по телефона...
Хриси, какъвто и да е случаят на момчето, поведението беше далеч от приемливо и някой адекватен служител трябваше да се намеси, поне да не е най-отпред и да пречи на артистите да си свършат работата, както и на околните да се насладят на постановката... В един момент стана непосилно да се абстрахираш и да вникнеш в случващото се на сцената... Иначе съм За приемането, социализирането и недискриминирането на такива хора, нека бъда разбрана правилно и да го уточня. Simple Smile

Да, съгласна съм, че не е редно да се пречи на останалите. Аз не видях никакви разпоредители вътре в салона по време на постановката. Може и да е имало някъде назад, но определено имаше нужда от намеса. Иначе постановката ми допадна, просто финалът ми се стори малко претупан и неубедителен.

# 396
Абсолютно съм съгласна за финала и това е и моята единствена забележка - свърши внезапно, можеше още малко да се разгърне постановката.

# 397
Момичета, направо чета и ви се чудя как това цялото сте го изтърпяли. Вероятно бих избухнала и ще се развикам насред цялата зала, ама такова нещо не мога да търпя. Но до сълзи ме разсмя това с удра с шапката, добре че си лежах в леглото, иначе щях да падна. 🤣 Последните спектакли, които гледам, нямаше много фрапиращи изцепки, даже се учудвам.

Не съм ви писала скоро отзиви, ама утре ме очаквайте с разочарованията ми от последно време. 🤭

# 398
  • София
В такива моменти съм си мислел да се запася с хартия...и с топки да ги замеря такива нахалници, особено на клас. концерт...когато обсъждат или играят снимат с телефона
Аз също бях на "Шишарки" в 199. Момчето беше сляпо и не беше добре. Беше отишъл сам на постановката, като човек от театъра му помогна и го заведе до първия ред. Но аз бях на задните редове и не съм чула изброените неща, а само като се закашля на няколко пъти. Остана след постановката да поднесе цвете и подарък на някой от актьорите. Но друго интересно нещо се случи няколко реда по-назад. Една жена, която стоеше в другия край на реда пред мен, преди да започне представлението си разопакова няколко сухи пасти, които явно си приготви, за да яде по време на постановката. И така като изгасиха светлините започна да се чува непрестанно звукът от шумкащ целофан. Никой не ѝ направи забележка, аз стоях далече, докато в един момент мъжът зад нея си свали шапката, замахна и я удари по главата като ѝ се скара. Жената страшно много се възмути. Започна да се оглежда за подкрепа от околните, но не получи такава. Никои от разпоредителите не видя. Аз бях със смесени чувства, понеже такива хора наистина заслужават някой да ги постави на място, но определено не това е начинът. Тя престана да се храни, а веднага след като свърши представлението, мъжът светкавично си тръгна. И на такова нещо не бях ставала свидетел. Бяхме малко зрители, но пък какви...

# 399
И аз си бърша в момента сълзите от смях след разказа на Хриси. Това със замаха на мускетаря направо скри шапката… 😆
Сухи пасти, кенчета бира… то направо като панаир.
Това че някой е сляп не значи, че останалите са глухи. Да се обръщаш към актьорите на копеле и това да не е аларма за разпоредител да дойде да ти прошепне да пазиш тишина… ами абсурдно е.

Жалко е, че така са ви смущавали. Съжалявaм.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 11:50 от Аня

# 400
Съжалявам, че сте изтърпели такова поведение! Храната и напитките в театъра трябва да са абсолютно забранени. Аз не разбирам дори тези представления, на които официално се предлагат напитки (бях на такъв концерт на струнен квартет, Ами непонятно ми е!) Само водата трябва да е разрешена. Също така разпоредителите трябва да са длъжни да извеждат неприятни персони от залата!

# 401
  • Пловдив
Имам въпрос: ползвате ли платформата TICKET.BG за покупка на билети? До сега не съм взимала от тях, а за представлението, което искам да гледам, там има останали по-добри места отколкото в Грабо. Та се чудя дали да купя от TICKET.BG?

# 402
  • Beyond the stars
Ползвала съм, нямам конкретни спомени за какво, но платформа като платформа.

# 403
Ползвам, съвсем легитимна платформа си е.

# 404
Аз също съм за забрана на храни и напитки в залите!
Не може да гледаш, слушаш нещо и някой да ти шумка, хрупа, мляска, преглъща шумно...

Общи условия

Активация на акаунт