Хайде на театър - 18

• 38 705
  • 690
  •   5
Отговори
# 675
  • София
Оооо, ще се заредя с билети за Албион тогава, благодаря и аз за мненията! Тази седмица имам хеттрик Heart Eyes - днес ми предстои Театър, после Деветдесет и в края на седмицата Кабаре в Музикалния, някак и за трите имаше не чак възторжени отзиви и затова отивам с настроение "каквото - такова". Ще завърша в събота с един филм от Менар фестивала, знам, че не е театър - но ако някой не е видял - прекрасни филми има там.

# 676
  • София
Олив, заедно сме на "Театър". Grinning

# 677
  • София
Снощи бях на премиерата на „Идиотът звъни винаги три пъти“ в Артвент. Като цяло ми беше интересно да го видя. Има доста абсурдни и нелепи ситуации, чиято повтаряемост създава усещане за въртене в кръг и някакъв застой в положение на постоянна самозаблуда и отказ да се излезе от абсурда.

Актьорите си изградиха образите и макар че на мен лично като че ли не ми допада този на моменти "скеч" стил, всъщност си изиграха ролите доста добре.

Хареса ми преобразяването на сценичното пространство и възможността за постоянно преминаване от улична към домашна среда. Поздравления за сценографа! Хитро и находчиво беше изнасянето на част от действието извън сцената.

На моменти ми дойде малко дълго и протяжно, без ясна кулминация и развръзка, но ми се иска да мисля, че е търсен ефект и част от цялата идея за зацикляне в нелепостта на битието и липса на истински стремеж към измъкване и промяна.

# 678
Извънредно ще играят Лисичета на 20.02! Побързайте! Wink

# 679
  • София
Оооо, ще се заредя с билети за Албион тогава, благодаря и аз за мненията! Тази седмица имам хеттрик Heart Eyes - днес ми предстои Театър, после Деветдесет и в края на седмицата Кабаре в Музикалния, някак и за трите имаше не чак възторжени отзиви и затова отивам с настроение "каквото - такова". Ще завърша в събота с един филм от Менар фестивала, знам, че не е театър - но ако някой не е видял - прекрасни филми има там.

Браво! Имало и други "лудички" като мен, в добрия смисъл. Аз бях в събота на "Ножица трепач", в неделя на
"Къщата на гнева", днес съм с вас на "Театър", а тази неделя на "Дракула".

Аз вече не разчитам толкова на мнения, доста от очакванията ми по такива се разминават.
На нас(трима души) ни хареса "Кабаре", не се настройвайте.
Така бях с особено мнение за "Велика", която гледах на 17-ти, но и на двете с приятелката ми много ни хареса. Брилянтна игра, особено на Бабинова, но и не само.
Някои хора бяха смутени от вулгаризмите, но те бяха съвсем нарочни и в контекста на това, което иска "да каже" постановката.
За "Ножица-трепач" също четох доста негативи, но се посмяхме с мъжа ми, за разлика от "Светици и....", за която още си спомняме 4-ма души и не можем да се начудим на положителните мнения и номинации.

Много се надявам "Театър" и "Дракула да ме впечатлят положително, защото след "Къщата на гнева" в неделя......
за първи път такова огрооомно разочарование в театър Възраждане. Викове, крясъци, но и мрънкане, камбани, олелия, смисълът се изгуби някъде сред всичко, а как беше анонсирана постановката. Залата беше една трета празна, а една двойка не издържа и се изнесе сле 30 минути. Много неприятно в малка зала, но мъжът ми каза, че след час ги е разбрал.

# 680
  • София
На Светици и первезници аз много се забавлявах, така че наистина - различни сме хората и човек не бива да се настройва предварително.
Къщата на гнева не е ли на Диана Добрева, на мен ми е любим режисьор и досега нямам разочарования, странно...но със сигурност ще го гледам.
Ще пишем довечера тогава и трите за Театър, да видим кой как го е възприел. Hug

# 681
  • Галифрей
Извънредно ще играят Лисичета на 20.02! Побързайте! Wink

Йе супер! Който не го е гледал/а да не се колебае. Страхотно е това представление! 10/10

# 682
"Къщата на гнева" в неделя......
за първи път такова огрооомно разочарование в театър Възраждане. Викове, крясъци, но и мрънкане, камбани, олелия, смисълът се изгуби някъде сред всичко, а как беше анонсирана постановката. Залата беше една трета празна, а една двойка не издържа и се изнесе сле 30 минути. Много неприятно в малка зала, но мъжът ми каза, че след час ги е разбрал.
Аз подозирам защо е била на 1/3 празна залата - имало е и други отнесени като мен, които са забравили, че се играе от 17 часа Animal See No Evil А не е да не си бях нагласила напомняне в календара. Хората и мейл бяха пратили същия ден, но кой да види. Много ме беше яд, че я пропуснах, но сега след твоя коментар, не чак толкова

# 683
50 Shades, благодаря- купих си нов билет; предният път изпуснах “Лисичета”.

# 684
Аз пък страшно много харесах "Къщата на гнева", но според мен не е за всеки, тъй като е тежка. След като я гледах, я мислих поне 4-5 дни...

Иначе ако има някой от Велико Търново: Медея и Орфей на Народния театър ще бъдат безплатни.

# 685
Аз също много харесах " Къщата на гнева", даже я препоръчвах тук.

# 686
Два пъти отменяха Метаморфози в Азарян. Дано този път го играят.
Силно ви го препоръчвам! 😊

# 687
Не знам, дали това е правилната тема за мюзикъли или е тази за операта, но реших да пиша тук. Миналият петък, ходих на Евита в ДК "Борис Христов":

Няма да разказвам историята, защото е достатъчно позната. В ролята на Евита, беше Керана, която се справи на превъзходно ниво. В ролята на Че, беше Стефан Вълдобрев. Аз не съм му голям фен, но и той беше ок. Не уау, но си беше на стабилно ниво.

Другите персонажи, заедно с хора и танцьорите, бяха от Опера Пловдив. В ролята на Хуан Перон, беше Атанас Сребрев, който също се справи много добре. Бих искал специално да отлича Калина Костова (или поне се надявам това да правилното име, понеже после проверявах Flushed) в ролята на Peron's Mistress (малко ми е трудно да намеря адекватен превод). Ролята може да е само с 3 сола, но беше изпълнена блестящо и след Керана, това категорично беше втората най-силна роля. Нейният образ, представлява млада жена, любовница на Перон (според някои и събирателен образ на няколко такива), която е изместена от Евита.

Цялостно, нито за момент нямаше намаляване на темпото на спектакъла или период, в който да доскучее. Имаше адски много енергия и силни вокални изпълнения. Препоръчвам за гледане и и давам 9/10, като скоро ще опитам да посетя и някои от другите мюзикъли на Опера Пловдив.

# 688
  • софия
Бяхме на Глембаеви. Б р у т а л н а. Изобщо не усетихме как минаха 3 часа, нямах нужда от антракт. Пламен Димов и Теодора Духовникова са огромни. Не знам как се възстановяват след такава постановка. Постановката и играта ни държаха до последната минута. В топ 5 постановки ми е.

# 689
Бях на Албион тази вечер. Силна, трогателна пиеса със забележителна сценография и хубави костюми. Койна Русева е впечатляваща в ролята си.

Общи условия

Активация на акаунт