BIG BROTHER 7 - тема 8 (10.11. - 17.11.)

• 43 092
  • 1 986
  •   1
Отговори
# 1 860

Браде_Питич, концепцията се определя предимно от компанията, която държи правата. Нашите трябва само да я следват и да я възпроизведат според материала, който се е явил на кастинга.

Big Brother има генерална концепция, която не може да бъде променяна, с това съм 100% съгласен. Със сигурност не можеш да промениш правилата на играта; механиките като номинации, изповедалня, други; стандарти на заснемане, озвучаване и тн.

Всичко останало се адаптира според пазара, в който ще се излъчва. Това, което работи в САЩ не работи в България или Филипините примерно. Правилници на къщата има публикувани от различни държави, в които се е излъчвал ББ и имат доста ралзики между тях. Да не говорим, че в държава от ЕС и държава в Азия имат огромни разлики в това какво може да излъчваш и какво не.

Но как ще го направиш интересен формата за зрителите остава в ръцете на локалната продукция, стига да не нарушава генералната концепция.

В края на краищата тези формати не са за забавление, а за правене на пари, ако шоуто не се харчи - няма да има пари за Banijay, а това няма как да стане.

# 1 861
  • SF
Хайде да не спорим за неща, които не ни влизат в работата и са само на база допускания и чул-недочул.
Правил се е така, правил се е онака, правил се е лятото поради причини, които вече поясних, сега може да го правят по някакъв нов начин за изненада на зрителя. Може и продуцентът да е нов и с нови прийоми и техники да подбира. Може да е ВИП брадър с конкретни предложения.
Ергенът, Един за друг, Женени от пръв поглед, Фермата... няма как да анализираме всички продуценти и как провеждат кастинги за предаванията си. Не разполагам с достатъчно факти, нямам проверена информация и не се каня да изровя днес, за да се подготвя за спора с тебе.
Ако ще има нов сезон, кастингът ще се проведе следващото лято. Или поне това ще е моят професионален обоснован съвет, ако се допитат до мене.

# 1 862
Че аз не споря - дали продаваш Кока-Кола или Биг Брадър няма никакво значение, винаги се адаптира според пазара. Да, винаги имаш Кока-Кола, Фанта Портокал и Лимон, Спрайт и след това всичко е според вкусовете на пазара. И за да не съм голословен - ето една статия, която дава видимост върху различни риалити формати, с мнения на продуценти. Както по-горе го писах - правиш си анализа и си избираш участниците спрямо какво иска зрителя.

https://worldscreen.com/tvformats/mega-formats

# 1 863
  • София
И аз съм доволна, лично аз за всеки от последните трима бих била доволна.

Но.. приложението за гласуване не е помислено като хората. Аз гласувах за Сияна, и когато тя отпадна, беше редно да имам възможност още веднъж да дам глас - за 1 от другите 2-ма.

Щом това го няма налице, ми е трудно да повярвам как се случват такива размествания - да са уж наравно, а накрая да са с 12% разлика...

...освен ако едни 200 човека не чакат за съспенс последния момент да засилят гласовете. Grinning

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 10:44 от Billie Eve

# 1 864
Вече на все по-малко предавания, включително и онлайн такива, обявяват кастинга с приключването на сезона. Съвсем сериозно си мисля, че се опариха от двете провалени Ферми.

Елена Сергова от край време мрънка срещу риалитита, беше редактор в Любов в рая и всяко стори беше негативно. Затова и се изненадах, че се върна в ББ. Според мен тя много се засегна на Лена и това ѝ е повлияло на решението да се откъсне от тая среда, защото - повярвайте ми - щеше да мрънка през целия сезон, ако не ѝ харесваше.

# 1 865
Честито на Давид. Тази година финалистите бяха пъти по-приятни от миналогодишния сезон. Като цяло каста беше по-силен. Може би и продукцията се справи по-добре да покаже всички участници, дори и тези на заден план. Помня нещо интересно за всеки участник. Миналата година имаше твърде много невидими.

# 1 866
  • SF
Браде_Питич, писали сме по едно и също време. Аз отговарях на предишния пост. С тебе съм съгласна.

# 1 867
Днес в Парадайс мол бяха Стефан, Санто, Михаела, Иван и Мути. Като Михаела демонстративно вървеше много наперено.
Кой/коя е Санто?

# 1 868
Какви неща пишете? Почти всяко предаване обявява кастинга на финала или дори преди него. В Хелс китчън още при връчването на чека, шеф Ангелов призовава за записване. Дори рекламата за кастинга сега, която тече по телевизията, е от финала на предаването, когато са заснели реклама за кастинг.

# 1 869
  • SF
Почти всяко, но не всяко.
Но добре!
Вчера обявиха ли кастинг?

# 1 870
Вчера не чух да обявят. Тук съфорумци писаха, че в "На кафе" Богданска и Башар са призовали хората да се запишат на кастинг, както и Елена, която води подкаста. Изобщо не разбирам тези безсмислени коментари. Най-логичното нещо е тук да коментираме след финала дали ще има нов сезон.

# 1 871
Интересно е, че в ИГ ББ не е последвал Котов и Котов не е последвал ББ. Профилът му е заключен и съдейки от броя последователи, явно не приема покани от непознати. Не го видях и на снимките от афтърпартито, което съквартирантите си организират. Явно е сериозен, че не иска да е известен и ще се скрие от публичното пространство.

Другият, който не е последван от ББ, е Калин, но той май изобщо няма ИГ.

Джанис, Елена призовава още от първия си подкаст тази година хората да се запишат. Башо и Алекс не помня, но кастинг страницата в сайта на Нова не е активна - дори не можеш да попълниш въпросника.

# 1 872
Калин още във визитката каза, че е популярен в ТикТок, може би там разчита на тагвания.
За Котов напълно вярвам, че идеята му не е да бъде известен. Профилът му явно е заключен и понеже не държи да рекламира шампоани, не си е направил труда да даде на някой близък да му движи профила, както са направили всички други, на които целта им е да стигнат до заветния шампоян - Сияна, Стоянов, Михаела.
Не виждам обаче причина Котов да не е на партито. В къщата се забавляваше на партитата и изглежда има добри отношения с някои от хората вътре.

# 1 873
Може да е предпочел да прекара вечерта насаме с приятелката си, вместо да ходят на партито. Не мисля, че е задължително присъствието.

# 1 874
  • Варна
Страхотна новина за Елена.
Нейния "Ерген" не съм го гледала,не и основно,но и там беше като някаква сърдита,ехидна лелка..Абсолютно антипатична жена.
За ББ основната грешка беше часовият диапазон (според мен ест).Абсурдно късно просто.Как да има висока гледаемост ??
Освен това, преди него са минали там другите циркове -"Ергени" и "ИВ".Аз хем не ги гледам и пак бактисвах , докато дойде ред на ББ.Един човек ставащ в 7 сутринта например,как да ги гледа? От спалнята за лека нощ Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 11:44 от gali-presi

Общи условия

Активация на акаунт