Пазаруване от Amazon- тема № 110- Black Friday

• 59 634
  • 784
  •   5
Отговори
# 465
Тъкмо исках да питам как ви уведомяват Еконт?
Успявате ли да вкарате тел.си номер в бг адреса и къде?
Моят е  написан в полето за адрес, но като го задам за доставка в Бг, телефонът не излиза. Така Еконт не могат да ме намерят по телефона.
Пратката ми е в мобилен офис, входът ни се заключва и  от Еконт  пускат съобщение в тракинга, че получателят не е бил на адреса.

# 466
  • Бургас
Тази ютия ме изкушава, въпреки, че не ми е крайно необходима. Накъде тук преди време срещнах позитивен отзив за нея. Дали е достатъчно изгодна цената й в момента?!?
https://amzn.eu/d/dJlp6Iy
99 евро е днес

Taзи ютия доста я бях загледала, но се отказах и поръчах друга. Доколкото разбрах от четенето сама си определя типа дреха и температурата на която да глади. Както и че не може да се глади без пара.
Това ме отказа, тъй като лятото за някои по финни неща ни използвам пара. И предпочитам сама да си я настройвам.

# 467
Имам инсталирано приложение на Еконт , в което от предния ден виждам пратката от Fan Courier и знам , че на другия ден ще ми я доставят. Последните дни явно са много натоварени , защото не идва на другия ден , а стои "На път" . Като се отвори конкретна пратка в приложението се вижда дали е предадена на куриер .

# 468
Моят е  написан в полето за адрес, но като го задам за доставка в Бг, телефонът не излиза. Така Еконт не могат да ме намерят по телефона.
Пратката ми е в мобилен офис, входът ни се заключва и  от Еконт  пускат съобщение в тракинга, че получателят не е бил на адреса.
Регистрирай се в Еконт. Ще получиш известие от приложението на Еконт.
Телефонният номер се пише в полето за телефонен номер. Как очакваш да ти го има телефона, ако го пишеш в полето за адрес? Логика?! Thinking

# 469
  • София
И без абонамент става, просто копираш номера в сайта на Еконт, и следиш. Като напише Прададено на куриер, значи ще го получиш същия ден. Не си спомням дали пращаха смс, май не. Но пак има начин за проследяване. По Черен петък сигурно всичко се сговнясва, обаче.

# 470
  • София
Само че Еконт нямат куриери и нещата са задръстени. Пратките стоят по складове.  От три дни имам пратка приета в Еконт и си стои там някъде.
Другата е в склад в София.
Мислех да прежаля 8 лв и да ги пренасоча към автомат, ама ми се струва че пак ще чакам.
В Амазон в поръчки ми се извиняват че доставката закъснява и не знаят кога ще я получа.

# 471
Извинете, но сега за пръв път поръчвах от немския Амазон и изобщо не съм много в час. Как разбирате, че нещо е от склада и не е ново, а разопаковано? Защото поръчах нещо, което е за подарък и сега се притеснявам, че може да е с нарушена опаковка. При поръчката ме пита дали е за подарък, но трябваше да добавям някакви надписи ли и аз не разбрах и отбелязах, че не е подарък.

# 472
# 473
Моят е  написан в полето за адрес, но като го задам за доставка в Бг, телефонът не излиза. Така Еконт не могат да ме намерят по телефона.
Пратката ми е в мобилен офис, входът ни се заключва и  от Еконт  пускат съобщение в тракинга, че получателят не е бил на адреса.
Регистрирай се в Еконт. Ще получиш известие от приложението на Еконт.
Телефонният номер се пише в полето за телефонен номер. Как очакваш да ти го има телефона, ако го пишеш в полето за адрес? Логика?! Thinking
Естествено, че съм го написала в квадратчето за телефонния номер. Всички адреси в адрес бука са ми с тел номер, но като избера един, в инвойса не се появява тел.номер, а само адресът.
___
Аз имам къде да следя пратката, но това с какво ми помага, като никой няма да ми звънне отдолу.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 15:18 от Дъждец

# 474
  • София
Търся голяма тава за печене, дали някой е попадал на такава с добра цена?

# 475
Днес отворих две пратки получени преди няколко седмици.

Фурна за пица от склада - чисто нова, със стикерите. Само кутията не е в търговски вид.

Другото е този робот-играчка, отново от склада. Не помня в какво състояние беше в описанието, но в този му вид не бих го и подарила, дори и на непознат. Вярно, че го купих само за 8-9 паунда, напълно осъзнавайки, че рискът е голям, но пък чак такова състояние не съм очаквала. Прибрах го в кутията и ще видя дали ще ми дойде музата да го мина целия със спирт и да сложа батерии, за да видя дали работи... Или просто ще замине в кофата за боклук. Кажете поне дали може в жълтия контейнер Grinning
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B0995RD7NZ?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

# 476
Извинете, но сега за пръв път поръчвах от немския Амазон и изобщо не съм много в час. Как разбирате, че нещо е от склада и не е ново, а разопаковано? Защото поръчах нещо, което е за подарък и сега се притеснявам, че може да е с нарушена опаковка. При поръчката ме пита дали е за подарък, но трябваше да добавям някакви надписи ли и аз не разбрах и отбелязах, че не е подарък.

Вдясно, малко по-надолу, има поле “Other sellers on Amazon – New & Used…”.
Скрит текст:

Като кликнете там, се отваря панел с всички търговци и състоянието на продукта. Повечето артикули са със статус New, а върнатите или разопакованите са отбелязани като Used – Very Good, Used – Acceptable и т.н.

Скрит текст:

# 477
Аз пък яко се дразня на Еконт с доставките им от Амазон, няма никакво уведомяване, пратката ми се върти с дни между складове, офиси, куриери и никой за нищо не ме уведомява.
Аналогично и при мен.
На всичкото отгоре куриерът ми се кара (а разговора дали се записва) и ми казва, че Амазон е виновен, че не ме е уведомил. Е как се работи с такива хора, просто не знам. Чудя се къде да подам оплакване, освен в съпорта на Амазон. Отвратително отношение, презрително едно такова.

# 478
Dete2, пише, че е получена в Еконт на 24 ноември.
Писах и на Амазон да видя какво ще ми отговорят
Аз днес получих форумния пасатор, много ме е яд. От недоглеждане съм го взела от склада, за 2 евро по- малко от чисто нов. И цяла година по- малко гаранция Sad
Независимо какво пише на сайта на Еконт, те казват че не е получена при тях.

# 479
  • Бургас
Дъждец, сега погледнах последната си фактура с доставка до Бг. И при мен във фактурата не фигурира телефон, само адрес, но пък в адрес бука си го има. Явно си я подават информацията на куриера по друг начин. Получих си пратката без проблем, както и всички останали до сега, звънят ми от Еконт.

Общи условия

Активация на акаунт